reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U mnie jak na razie spokojnie, brak mdłości i mam nadzieję, że bez nich się obędzie. Piersi bolą już od początku, dużo czytałam o zaparciach, a u mnie było na odwrót, codziennie mnie czyściło :D Zauważyłam, że szybciej się męczę i na początku jak się dowiedziałam w ogóle nie mogłam zasnąć czy to normalne ? [emoji14]
Dziewczyny w którym dniu cyklu zaszłyście? My staraliśmy się już jakiś czas i w pewnym momencie zaczynałam się zastanawiać, że coś jest nie tak bo zazwyczaj próbowaliśmy przed owulacją albo 14 dnia, a tu proszę wychodzi na to, że to był 16 dzień czyli dzień, którego nigdy nie brałam pod uwagę bo to było już 2 dni po owulacji :D (cykl 28dn., a nawet i czasami krótsze)
Ja zawsze miałam owulkę ok.19 dc a seksik był 12 dnia więc musiała mi się owulka w czasie przesunąć stąd moja wpadka.Owulacja to rzecz ruchoma.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny ja juz nie wiem jak to jest z suwaczka oraz innych kalkulatorow wynika ze jestem w 7 tyg ciazy.A z usg 6 grudnia wyszlo 4 tydz. 20 mam kolejna wizyte i nie moge o niczym innym myslec boje sie ze znow zobacze pusty pęcherzyk.
Co do papierosow ja konczylam kilka razy .Ale jak zobaczylam magiczne kreski od razu rzucilam i szczerze motywacja jest niesamowita .[emoji5]Czytalam was dziewczyny i postanowilam odstawic witaminy i brac tylko folik.Zaczne brac jak mi zaleci lekarz.

w4sqdqk34979oj69.png

U mnie był robiony test owulacyjny. Owulacja wyszła mi w niedzielę a połowa cyklu była dwa dni później czyli we wtorek. Zrobiliśmy to w sobotę późnym wieczorem i w niedzielę przed samym południem... staraliśmy się zrobić tak aby wyszedł chłopczyk Ale po moich objawach wszystko wskazuje ze to będzie dziewczynka

U mnie był robiony test owulacyjny. Owulacja wyszła mi w niedzielę a połowa cyklu była dwa dni później czyli we wtorek. Zrobiliśmy to w sobotę późnym wieczorem i w niedzielę przed samym południem... staraliśmy się zrobić tak aby wyszedł chłopczyk Ale po moich objawach wszystko wskazuje ze to będzie dziewczynka
wierzycie w takie cos,ze ma to wpływ na to co będzie, to przypadek nie ma potwierdzenia naukowego na to, tak jak, mówią, ze cirka zabiera urodę matce, albo je sie kwaśne czy slodkie

Ja w każdej ciąży z córką wyglądałam ślicznie cera gładka i włosy lśniące więc to mit.Moje obydwie ciąże były tak różne a obydwie z dziewczynkami.

Dziękuję! :) Spotkałam się w internetach ze stwierdzeniami, że kobiety z nadwagą lub otyłością czasem przybierają mniej na wadze od tych szczuplejszych, to mit?

Wczoraj dowiedziałam się o ciąży i wczoraj zapaliłam ostatniego papierosa. :)
Zdaję mi się że to prawda.Ja przed pierwszą ciążą leczyłam hormonalnie moje problemy z niepłodnością i dużo mi się przytyło przed ciążą i w 1 ciąży przytyłam tylko 12 kg a w drugiej tylko 9 kg.Zawsze chudłam na początku i przed samym porodem.

Cześć, dopiero co założyłam sobie konto i szukam suwaka, gdzie go mogę ustawić?
Dołączam do was sierpnióweczki, wizytę u gina mam w środę, z beta hcg wyszło mi, że to najpewniej 5 tydzień. Póki co zero mdłości, jedynie ból i nadwrażliwość piersi, ból podbrzusza jakbym była przed okresem no i senność, szybko się męczę.
Martwię się trochę, bo nie należę do szczupłych, już teraz byle wysiłek sprawia mi trudność i zadyszkę, boję się co będzie za kilka miesięcy.. :( Oczywiście będę odżywiać się zdrowiej niż do tej pory, zero fast foodów, ale jestem w trakcie rzucania papierosów i ciężko mi przewidzieć jak będzie reagował mój organizm. Planowałam przed ciążą zrzucić z 10-15kg, ale jak to u grubasów- nie nadszedł ten odpowiedni poniedziałek i tak mijały mi dni, tygodnie i BACH! Za późno.
Ja też z tych grubszych.Od 5 lat mam 80 kg że jestem wysoka i moja tusza zbita to może nie wyglądam aż na to.Najważniejsze to żeby jak najdłużej być w ruchu do samego porodu to ta tusza wcale Ci nie będzie przeszkadzać.

@luska1979 ja z synem miałam same syfy , a niby córka zabiera urodę , mój mama miała tez nas dwie i mówi ze kazda ciąża inna była. Ja do porodu byłam wielka, baby sie dziwiły jak sie ogoliłam w miejscach intymnych i ogólnie myśleli ze dwojaczki beda

reklama
wierzycie w takie cos,ze ma to wpływ na to co będzie, to przypadek nie ma potwierdzenia naukowego na to, tak jak, mówią, ze cirka zabiera urodę matce, albo je sie kwaśne czy slodkie
Chodzi mi o to że i mdłości i smaki i samopoczucie,bóle wszystko przchodzi mi identycznie jak z wcześniejszą ciążą a nie czy jestem ładniejsza czy brzydka czy mam taki włosy czy inne. A to zecplemniki meskie sa szybsze to jest potwierdzone naukowo

Do góry