reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
W ciąży dziennie mozesz spozyc 200mg kofeiny, wiec np 2 kawy rozpuszczalne, 1 kawe zaparzana, 4-5 herbat albo 4 puszki coca-coli jesli ktoras nie moze zyc bez niej. Kawa Inka tym bardziej. :) Ponizej ściąga z poradnika "W oczekiwaniu na dziecko".
1481908361-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
tak się zastanawiałam , bo nawet tam piszę,że dzieci od trzech lat mogą pić, tam nie ma kofeiny skł. zboża 72% jęczmień , żyto, cykoria, burak cukrowy sama natura i pisze dla dzieci 3+

reklama
Czy któraś z was śledzi na fejsie Mamaginekolog? (Jesli nie, to polecam). Dzieki niej, wiem, ze nie musze odwolywac poniedzialkowej wizyty u fryzjera, ani sciagac zelowych-hybrydowych paznokci. [emoji134] Chociaz co do tego drugiego, to i tak po swietach zdejmuje, bo podobno w ciazy polepsza sie kondycja wlosow i paznokci. Ktoras z obecnych juz mam moze to potwierdzic? ;)

Czy któraś z was śledzi na fejsie Mamaginekolog? (Jesli nie, to polecam). Dzieki niej, wiem, ze nie musze odwolywac poniedzialkowej wizyty u fryzjera, ani sciagac zelowych-hybrydowych paznokci. [emoji134] Chociaz co do tego drugiego, to i tak po swietach zdejmuje, bo podobno w ciazy polepsza sie kondycja wlosow i paznokci. Ktoras z obecnych juz mam moze to potwierdzic? ;)

Ja to śledzę mamaginekolog , osobiście farbowałam w ciąży z synem, i teraz też robiłam w tym tyg. Samo to jak nie które fryzjerki pracują w ciąży i rodzą zdrowe dzieci pokazuję,ze jest to mit

Witajcie sierpniowe Mamusie :)
Chciałbym również dołączyć do Waszego zacnego grona.
Zrobiłam 2 testy, oba pozytywne; wczoraj byłam u ginekologa, ciąża potwierdzona! Serduszko bije, 7 tydzień.
Termin porodu 4 sierpnia.
Jest to moja druga ciąża. W domku mam juz 10 miesięczną pannice, która jest bardzo żywym dzieckiem. Co prawda na razie poza mdlosciami nie mam co narzekać, ale zobaczymy co będzie dalej ;)
Ja po jednym tescie i czekam na wynik bhcg. W domu 8 mc brzdac. Na razie zadnych objawow nie liczac braku miesiaczki ;) jutro do gina

Co do paznokci to przy porodzie nie wolno mieć.

reklama
Ja to śledzę mamaginekolog , osobiście farbowałam w ciąży z synem, i teraz też robiłam w tym tyg. Samo to jak nie które fryzjerki pracują w ciąży i rodzą zdrowe dzieci pokazuję,ze jest to mit
No wlasnie, ja potrzebowalam takiego potwierdzenia zwlaszcza, ze moje dwie bratowe podczas ciazy nie farbowaly i mi odradzaly, dlatego ciesze sie, ze ten mit zostal obalony. Moze juz nikt nie bedzie mnie posadzal o bycie zla przyszla mama.

Do góry