reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
W ciąży dziennie mozesz spozyc 200mg kofeiny, wiec np 2 kawy rozpuszczalne, 1 kawe zaparzana, 4-5 herbat albo 4 puszki coca-coli jesli ktoras nie moze zyc bez niej. Kawa Inka tym bardziej. :) Ponizej ściąga z poradnika "W oczekiwaniu na dziecko".
1481908361-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
tak się zastanawiałam , bo nawet tam piszę,że dzieci od trzech lat mogą pić, tam nie ma kofeiny skł. zboża 72% jęczmień , żyto, cykoria, burak cukrowy sama natura i pisze dla dzieci 3+

reklama
Czy któraś z was śledzi na fejsie Mamaginekolog? (Jesli nie, to polecam). Dzieki niej, wiem, ze nie musze odwolywac poniedzialkowej wizyty u fryzjera, ani sciagac zelowych-hybrydowych paznokci. [emoji134] Chociaz co do tego drugiego, to i tak po swietach zdejmuje, bo podobno w ciazy polepsza sie kondycja wlosow i paznokci. Ktoras z obecnych juz mam moze to potwierdzic? ;)

Czy któraś z was śledzi na fejsie Mamaginekolog? (Jesli nie, to polecam). Dzieki niej, wiem, ze nie musze odwolywac poniedzialkowej wizyty u fryzjera, ani sciagac zelowych-hybrydowych paznokci. [emoji134] Chociaz co do tego drugiego, to i tak po swietach zdejmuje, bo podobno w ciazy polepsza sie kondycja wlosow i paznokci. Ktoras z obecnych juz mam moze to potwierdzic? ;)

Ja to śledzę mamaginekolog , osobiście farbowałam w ciąży z synem, i teraz też robiłam w tym tyg. Samo to jak nie które fryzjerki pracują w ciąży i rodzą zdrowe dzieci pokazuję,ze jest to mit

Witajcie sierpniowe Mamusie :)
Chciałbym również dołączyć do Waszego zacnego grona.
Zrobiłam 2 testy, oba pozytywne; wczoraj byłam u ginekologa, ciąża potwierdzona! Serduszko bije, 7 tydzień.
Termin porodu 4 sierpnia.
Jest to moja druga ciąża. W domku mam juz 10 miesięczną pannice, która jest bardzo żywym dzieckiem. Co prawda na razie poza mdlosciami nie mam co narzekać, ale zobaczymy co będzie dalej ;)
Ja po jednym tescie i czekam na wynik bhcg. W domu 8 mc brzdac. Na razie zadnych objawow nie liczac braku miesiaczki ;) jutro do gina

Co do paznokci to przy porodzie nie wolno mieć.

reklama
Ja to śledzę mamaginekolog , osobiście farbowałam w ciąży z synem, i teraz też robiłam w tym tyg. Samo to jak nie które fryzjerki pracują w ciąży i rodzą zdrowe dzieci pokazuję,ze jest to mit
No wlasnie, ja potrzebowalam takiego potwierdzenia zwlaszcza, ze moje dwie bratowe podczas ciazy nie farbowaly i mi odradzaly, dlatego ciesze sie, ze ten mit zostal obalony. Moze juz nikt nie bedzie mnie posadzal o bycie zla przyszla mama.

Do góry