reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witajcie sierpniowe Mamusie :)
Chciałbym również dołączyć do Waszego zacnego grona.
Zrobiłam 2 testy, oba pozytywne; wczoraj byłam u ginekologa, ciąża potwierdzona! Serduszko bije, 7 tydzień.
Termin porodu 4 sierpnia.
Jest to moja druga ciąża. W domku mam juz 10 miesięczną pannice, która jest bardzo żywym dzieckiem. Co prawda na razie poza mdlosciami nie mam co narzekać, ale zobaczymy co będzie dalej ;)

reklama
Chodzi mi o to że i mdłości i smaki i samopoczucie,bóle wszystko przchodzi mi identycznie jak z wcześniejszą ciążą a nie czy jestem ładniejsza czy brzydka czy mam taki włosy czy inne. A to zecplemniki meskie sa szybsze to jest potwierdzone naukowo
nie słyszałam o czymś takim, ale z tego co piszą nie mamy wpływu w jaki dzien sie będziemy kochać to nam co wyjdzie. Wiem , ze na necie jest jakiś kalkulator co będziesz miała syna czy córkę, kiedys oglądałam ze dużo z tych rzeczy pochodzi z chin oni tam w to wierza

Witajcie sierpniowe Mamusie :)
Chciałbym również dołączyć do Waszego zacnego grona.
Zrobiłam 2 testy, oba pozytywne; wczoraj byłam u ginekologa, ciąża potwierdzona! Serduszko bije, 7 tydzień.
Termin porodu 4 sierpnia.
Jest to moja druga ciąża. W domku mam juz 10 miesięczną pannice, która jest bardzo żywym dzieckiem. Co prawda na razie poza mdlosciami nie mam co narzekać, ale zobaczymy co będzie dalej ;)
witaj gratulacje

nie słyszałam o czymś takim, ale z tego co piszą nie mamy wpływu w jaki dzien sie będziemy kochać to nam co wyjdzie. Wiem , ze na necie jest jakiś kalkulator co będziesz miała syna czy córkę, kiedys oglądałam ze dużo z tych rzeczy pochodzi z chin oni tam w to wierza
Te chińskie SĄ bardziej w formie zabawy. Ale masz rację to jest jak loteria 50/50

@ikulka co do zachcianek to się z Tobą nie zgodzę bo w pierwszej ciąży miałam typowo na dziewczynkę a mam synka, w drugiej miałam zachcianki na chłopca a była dziewczynka. Z tym że przed owulacją to dziewczynka a w trakcie albo po to chłopak to też nieprawda. W drugiej ciąży kochaliśmy się dzień po owulacji i była dziewczynka a na 100% była wtedy poczęta. To loteria 50/50. Komuś się sprawdzi a komuś nie. Z zachciankami, wyglądem i innymi zabobonami to też nie prawda bo każda ciąża inna :p
Witam nowe sierpniówki :*

Ostatnia edycja:
Cześć, dopiero co założyłam sobie konto i szukam suwaka, gdzie go mogę ustawić?
Dołączam do was sierpnióweczki, wizytę u gina mam w środę, z beta hcg wyszło mi, że to najpewniej 5 tydzień. Póki co zero mdłości, jedynie ból i nadwrażliwość piersi, ból podbrzusza jakbym była przed okresem no i senność, szybko się męczę.
Martwię się trochę, bo nie należę do szczupłych, już teraz byle wysiłek sprawia mi trudność i zadyszkę, boję się co będzie za kilka miesięcy.. :( Oczywiście będę odżywiać się zdrowiej niż do tej pory, zero fast foodów, ale jestem w trakcie rzucania papierosów i ciężko mi przewidzieć jak będzie reagował mój organizm. Planowałam przed ciążą zrzucić z 10-15kg, ale jak to u grubasów- nie nadszedł ten odpowiedni poniedziałek i tak mijały mi dni, tygodnie i BACH! Za późno.
witaj :) Hihi jakbym slyszala siebie ja nie jestem gruba ale mam pare kilo ktire chcialam zrzucic i fakt zawsze od nast poniedzialku :)

Na sierpien. Dokladnie nie wiem bo jutro ide do lekarza ale pewnie marne szanse zeby bylo cos widac na usg. A ja tam dziwnie sie nie boje. Chcielismy rodzenstwo dla Oskara rok po roku po za tym na prawde nie sprawia problemow od urodzenia wiec damy rade ;) zrobilam juz bhcg dla pewnosci i czekam na wynik

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom
Moj synek jest i byl bardzo grzeczny dlatego tak szybko chcialam drugie:) nigdy nie zalowalam dzieci sie uuuwielbiaja :) az milo patrzec owszem tluka sie tak samo bedziesz zadowolona ze tak postanowilas :)

@Nusia123 @o.paulina w ciąży też jest okazja żeby się zdrowo odżywiać i mało przytyć, a przy karmieniu zrzucić , ale to też trzeba mieć silną wolę, ja z synem to jadłam jak prosiak :p zajadałam stres , brzuch był jak śmietnik, oczywiście jadłam zdrowo, ale chyba * 3 :p , a mówią,że nawet za dwóch się nie je tylko normalnie ;)

Fajnie by było mieć dla odmiany coś innego :) ale najważniejsze żeby było zdrowe tego najbardziej się zawsze boję tyle się ogląda i słyszy o tych chorych dzieciach, ja to jak oglądam takie coś wyję jak bóbr.

W ciąży można pić chyba kawe inke?

A u was dziewczyny jak mieszkacie sami z teściami ? Ja odkąd pobrałam mieszkałam miesiąc z teściami, później kupiłam na wiosce poddasze w domu wielorodzinnym, ale tam takie patologie mieszkały matka miała 5 dzieci chlała , facetów sprowadzała te dzieci biegały po nocach szok. Do roku sprzedałam i zaczeliśmy robić z budynku gospodarczego, który stał na jednych z działek które przepisali na teściowe , mieszkamy tu i robimy dobudówkę 80m2 ,łącznie bez poddasza, bo go nie robimy będziemy mieć 160m 2 na parterze, na razie mury stoją, strop zalany i czekamy ,aż znów będzie kasa, póki co nie pchamy się w kredyty, dlatego dopiero teraz zdecydowałam się na drugie dziecko , bo chciałam skończyć budowę, ale stwierdziłam ,że za nim ją skończę to może być za późno na dziecko, bo zawsze jest jakieś "ale" i nie odpowiedni czas i później bym żałowała, bo to różnie może być, a ja wiem co przeszłam starając się o pierwsze i ,że to może troszkę potrwać

reklama
Żadna nie zgłosiła się do robienia tabelki więc zrobię listę :p w weekend postaram się to ogarnąć ;) i moja prośba. Wysyłajcie mi swoje dane w wiadomości prywatnej bo teraz tego nie znajdę tutaj :p tzn część jest w temacie poznajmy się ale nie wszystko. Dane: imię, miejsce zamieszkania, data porodu, starsze rodzeństwo. Chyba tyle danych wystarczy bo to najważniejsze ;)

Do góry