reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja niestety na umowie mam najniższa krajowa.... :( ale normalnie zarabiam więcej.
Bez sensu jest to że mam umowę na 4 lata jeszcze i ja dostane na macierzyńskim 1030zl a osoby bezrobotne 1000zl..
bez sensu. .. to po co się starać o dziecko kiedy ma się umowę o pracę :/

reklama
Ja niestety na umowie mam najniższa krajowa.... :( ale normalnie zarabiam więcej.
Bez sensu jest to że mam umowę na 4 lata jeszcze i ja dostane na macierzyńskim 1030zl a osoby bezrobotne 1000zl..
bez sensu. .. to po co się starać o dziecko kiedy ma się umowę o pracę :/
To jest właśnie lipa,że większości firmach nie masz tyle ile zarabiasz na papierze , u nas na emeryturach ludzie mają 2,5 tys, najmniej, a tak inni to po 1tys złoty co robią od najniższej i jak tu żyć. Fakt trzeba się narobić, ale gdzie nie trzeba, ludzie narzekają, ale mało kiedy gdzie tak jest, wszędzie trzeba pracować. Ja czekam w styczniu zobaczę jaką średnią mi wyliczyli, ale liczą na dobrą .

Wkurzające jest to,że wprowadzili do becikowego 1922zł na osobę, gdyby to było moje pierwsze dziecko to już bym nie dostała, ale że będzie nas czworo to się uda.

No i lipa z tym 500+ ,że nie każdy dostaję , bo nie którzy zarabiają więcej niż 1200zł na osobę, ale zapierdzielają na to i też muszą utrzymać jedno dziecko więc uważam ,że też powinni dostawać , a są ludzie którzy mają po 10tys zarobków i dostają na drugie chociaż z głodu nie umierają i powodzi im się mega. Polska ...

Czesc dziewczyny.dolaczam do Was :) w dniu spodziewanej miesiaczki zrobiony test - druga bledsza kreska, kolejny test kreska mocniejsza :) w czwartek mam ginekologa, ide najpierw na nfz potem juzz prywatne. Wedlug aplikacji na tel wyliczony porod na 15 sierpien. To moja pierwsza dzidzia i troche sie stresuje...tymbardziej ze moja mama miala problemy i dopiero za 4 razem udalo jej sie donosic ciaze.mam nadzieje ze u mnie bedzie wszystko ok, choc troche sie boje z uwagi na moja prace , presja, stres, dzwiganie....

Czesc dziewczyny.dolaczam do Was :) w dniu spodziewanej miesiaczki zrobiony test - druga bledsza kreska, kolejny test kreska mocniejsza :) w czwartek mam ginekologa, ide najpierw na nfz potem juzz prywatne. Wedlug aplikacji na tel wyliczony porod na 15 sierpien. To moja pierwsza dzidzia i troche sie stresuje...tymbardziej ze moja mama miala problemy i dopiero za 4 razem udalo jej sie donosic ciaze.mam nadzieje ze u mnie bedzie wszystko ok, choc troche sie boje z uwagi na moja prace , presja, stres, dzwiganie....
Witaj trzymamy kciuki

Ja też potwierdziłam dziś testem jest wyraźna druga kreseczka. No cóż jutro zadzwonię do gin i się umówię się, chyba mam najmłodszą fasolkę więc nie ma się co śpieszyć.
U mnie też strach przed stratą pracy, ale podobnie ja niektóre z Was pisały nie chcę żałować za kilka lat.
No i u mnie zero objawów. Oby tak dalej... za mdłościami nie tęsknię. :-)

Witaj margaretka to bedziemy rodzic w tym samym terminie moj 16 sierpien ale obydwoje rodzilam wczesniej pierwsze 2 tyg drugie 3 tyg:):)

Ja też potwierdziłam dziś testem jest wyraźna druga kreseczka. No cóż jutro zadzwonię do gin i się umówię się, chyba mam najmłodszą fasolkę więc nie ma się co śpieszyć.
U mnie też strach przed stratą pracy, ale podobnie ja niektóre z Was pisały nie chcę żałować za kilka lat.
No i u mnie zero objawów. Oby tak dalej... za mdłościami nie tęsknię. :-)
Witamy koko :) kiedy termin? To pierwsze malenstwo?

reklama
Dziewczyny chyba miałyście racje zeby troche poczekac i się nie stresowac. Przeszlo juz, ale dobrze ze juz jutro wizyta bo i tak sie strasznie stresuję co powie lekarz i czy tam w brzuchu wszystko ok. Byle do jutra....

Witam nowo przybyłe @magdairy, @koko@ , @Maargaretkaa i gratuluje Wam <3

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry