reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja niestety na umowie mam najniższa krajowa.... :( ale normalnie zarabiam więcej.
Bez sensu jest to że mam umowę na 4 lata jeszcze i ja dostane na macierzyńskim 1030zl a osoby bezrobotne 1000zl..
bez sensu. .. to po co się starać o dziecko kiedy ma się umowę o pracę :/

reklama
Ja niestety na umowie mam najniższa krajowa.... :( ale normalnie zarabiam więcej.
Bez sensu jest to że mam umowę na 4 lata jeszcze i ja dostane na macierzyńskim 1030zl a osoby bezrobotne 1000zl..
bez sensu. .. to po co się starać o dziecko kiedy ma się umowę o pracę :/
To jest właśnie lipa,że większości firmach nie masz tyle ile zarabiasz na papierze , u nas na emeryturach ludzie mają 2,5 tys, najmniej, a tak inni to po 1tys złoty co robią od najniższej i jak tu żyć. Fakt trzeba się narobić, ale gdzie nie trzeba, ludzie narzekają, ale mało kiedy gdzie tak jest, wszędzie trzeba pracować. Ja czekam w styczniu zobaczę jaką średnią mi wyliczyli, ale liczą na dobrą .

Wkurzające jest to,że wprowadzili do becikowego 1922zł na osobę, gdyby to było moje pierwsze dziecko to już bym nie dostała, ale że będzie nas czworo to się uda.

No i lipa z tym 500+ ,że nie każdy dostaję , bo nie którzy zarabiają więcej niż 1200zł na osobę, ale zapierdzielają na to i też muszą utrzymać jedno dziecko więc uważam ,że też powinni dostawać , a są ludzie którzy mają po 10tys zarobków i dostają na drugie chociaż z głodu nie umierają i powodzi im się mega. Polska ...

Czesc dziewczyny.dolaczam do Was :) w dniu spodziewanej miesiaczki zrobiony test - druga bledsza kreska, kolejny test kreska mocniejsza :) w czwartek mam ginekologa, ide najpierw na nfz potem juzz prywatne. Wedlug aplikacji na tel wyliczony porod na 15 sierpien. To moja pierwsza dzidzia i troche sie stresuje...tymbardziej ze moja mama miala problemy i dopiero za 4 razem udalo jej sie donosic ciaze.mam nadzieje ze u mnie bedzie wszystko ok, choc troche sie boje z uwagi na moja prace , presja, stres, dzwiganie....

Czesc dziewczyny.dolaczam do Was :) w dniu spodziewanej miesiaczki zrobiony test - druga bledsza kreska, kolejny test kreska mocniejsza :) w czwartek mam ginekologa, ide najpierw na nfz potem juzz prywatne. Wedlug aplikacji na tel wyliczony porod na 15 sierpien. To moja pierwsza dzidzia i troche sie stresuje...tymbardziej ze moja mama miala problemy i dopiero za 4 razem udalo jej sie donosic ciaze.mam nadzieje ze u mnie bedzie wszystko ok, choc troche sie boje z uwagi na moja prace , presja, stres, dzwiganie....
Witaj trzymamy kciuki

Ja też potwierdziłam dziś testem jest wyraźna druga kreseczka. No cóż jutro zadzwonię do gin i się umówię się, chyba mam najmłodszą fasolkę więc nie ma się co śpieszyć.
U mnie też strach przed stratą pracy, ale podobnie ja niektóre z Was pisały nie chcę żałować za kilka lat.
No i u mnie zero objawów. Oby tak dalej... za mdłościami nie tęsknię. :-)

Witaj margaretka to bedziemy rodzic w tym samym terminie moj 16 sierpien ale obydwoje rodzilam wczesniej pierwsze 2 tyg drugie 3 tyg:):)

Ja też potwierdziłam dziś testem jest wyraźna druga kreseczka. No cóż jutro zadzwonię do gin i się umówię się, chyba mam najmłodszą fasolkę więc nie ma się co śpieszyć.
U mnie też strach przed stratą pracy, ale podobnie ja niektóre z Was pisały nie chcę żałować za kilka lat.
No i u mnie zero objawów. Oby tak dalej... za mdłościami nie tęsknię. :-)
Witamy koko :) kiedy termin? To pierwsze malenstwo?

reklama
Dziewczyny chyba miałyście racje zeby troche poczekac i się nie stresowac. Przeszlo juz, ale dobrze ze juz jutro wizyta bo i tak sie strasznie stresuję co powie lekarz i czy tam w brzuchu wszystko ok. Byle do jutra....

Witam nowo przybyłe @magdairy, @koko@ , @Maargaretkaa i gratuluje Wam <3

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry