reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witajcie :)jestem po 11 latach ponownie w ciąży .Długo czekałam na ten dzień .Niestety jestem w 4TC i jeszcze nie widac zarodka.W internecie przeczytalam wszystkie mozliwe opcje i strasznie sie boje że zarodek sie nie pojawi .Z obliczen poloznej wynika ze przewidywany porod to 14 sierpien .Trzymam kciuki za wszystkie przyszle mamusie.:):)
Spokojnie, ja jak byłam na usg w tyg to była czarna plamka i lekarz nawet powiedział,że może być ciąża, a nie musi, a po tyg widziałam już jak biję serduszko ;)

reklama
Dzień dobry!
Tak jak dziewczyny piszą to może być tylko draśnięcie. Gdyby się nasiliło i zmieniło kolor to zawsze możesz pojechać na IP.

Plamiłam długo w poprzedniej ciąży niezależnie od przytulanek - niski poziom hormonów, ale stach był.

Ja już dzisiaj wróciłam do żywych. Gardło wyleczyłam, jest taki spray Argentin na bazie srebra i można to stosować w ciąży gdyby któraś potrzebowała. Działa cuda. Tylko katar mam jeszcze mega.
Mąż mój kochany wczoraj okna pomył korzystając z pogody, my z młodą w łóżku zabunkrowane byłyśmy, ale w chacie pełen sajgon więc muszę się pozbierać.
Miłej niedzieli!
Ps. To jak to jest z tym macierzyńskim? Na bezrobociu pełna kwota w zależności od poprzednich zarobków? Która się zna?

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem ja wcale nie otrzymywałam macierzyńskiego, ale może to była inna sytuacja, bo w trakcie chorobowego firma w której robiłam splajtowała i zamknęli, ale za to chorobowe miałam do końca

No jak się firma zamknie to rzeczywiście klops.
Dlatego ja chcę pogadać z szefem w kwestii tej umowy. Ich to nic nie kosztuje, a tysiak trochę mało...

tak naprawdę to zależy jak oni ci wyliczą i podają do zus średnią, u nas jest lepiej, bo my w zakładzie pracy całą ciąże składamy chorobowe, i wypłatę dostajemy reguralnie co miesiąc tak jak zwykle 10 każdego miesiąca, nie tak jak kiedyś gdzie indziej robiłam i wypłata zależała od ilości tyg chorobowego jak miałam za 3 tyg to tak dostawałam i w dodatku zawsze trzeba było czekać w zusie ,aż przeleją

Tyllkaaa może krzepnie, nie stresuj się, a jeśli naprawdę masz mocne obawy jedź na szpital od razu cię przyjmą na ginekologii jak powiesz,że w ciąży masz plamienia. Ja jak poroniłam z pierwszym to miałam bardziej różowo czerwone niż brązowe , ale też pojechałam i mnie zostawili . Jak masz się stresować lepiej jechać i sprawdzić

Po prostu oszaleje... @Adeline89 w sumie po co jechac skoro tylko ja soe przejmuje... moj mi wczorah powiedzial ze uwierzy jak bedzie zdjecie z Usg na razie nie ma co swirowac... mowie mi ze mam "plamienia" i mnie brzuj boli a on nic [emoji22][emoji22] ide wziasc kompiel

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@Tyllkaaa brązowe to stara krew, pewnie teraz jakieś resztki lecą wraz ze śluzem. żywa krew jest niebezpieczna. Jeśli tego śluzu jest mało to po prostu dużo odpoczywaj i czekaj do wizyty. A jak jest go dużo albo zmieni kolor albo jak boli Cię brzuch to jedź na ip

Dzień dobry, dziewczyny strasznie sie boje :( nad ranem był przytulanki z M. i po wszystkim miałam lekko różowawy śluz :( nie powiem zeby sex byl baaardzo delikatny ale tez nie jakiś hardcor .... tak sie boje ze to moze byc poronienie :( :(
Niby czytalam ze sex nie moze nic złego zrobic ale... mam galopujace mysli

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ostatnio rozmawialm o tym z angelika ze poczekamy do wizyty ale wszystko masz mocno ukrwione dlatego pewnie wazne ze nie krwawisz bedzie dobrze :))

reklama
Dzień dobry!
Tak jak dziewczyny piszą to może być tylko draśnięcie. Gdyby się nasiliło i zmieniło kolor to zawsze możesz pojechać na IP.

Plamiłam długo w poprzedniej ciąży niezależnie od przytulanek - niski poziom hormonów, ale stach był.

Ja już dzisiaj wróciłam do żywych. Gardło wyleczyłam, jest taki spray Argentin na bazie srebra i można to stosować w ciąży gdyby któraś potrzebowała. Działa cuda. Tylko katar mam jeszcze mega.
Mąż mój kochany wczoraj okna pomył korzystając z pogody, my z młodą w łóżku zabunkrowane byłyśmy, ale w chacie pełen sajgon więc muszę się pozbierać.
Miłej niedzieli!
Ps. To jak to jest z tym macierzyńskim? Na bezrobociu pełna kwota w zależności od poprzednich zarobków? Która się zna?

Na bezrobociu masz 1000 zl przez 12 miesiecy po urodzeniu dziecka:)

Do góry