AmenA może naprawdę spróbuj mieć innych w d... i coś się zmieni, myśl sobie o dziecku ,że ono najważniejsze olej ludzi i nie przejmuj się ich gadaniem
reklama
madzialenka316
Zaangażowana w BB
Chyba będę musiała bo nie będzie dobrze. Jak będę miała się wkurzac i narażać bobasa to nie ma sensu. Trzeba się zachować dorosle I wziąć odpowiedzialność :-) Dziekuje kochana za wsparcie. Zawsze inaczej się wygadać I jak ktoś patrzy na to z boku :-*A może naprawdę spróbuj mieć innych w d... i coś się zmieni, myśl sobie o dziecku ,że ono najważniejsze olej ludzi i nie przejmuj się ich gadaniem
JustynaWM
Fanka BB :)
Witaj madzialenka316, przede wszystkim nie histeryzuj i nie nakręcaj się, nie daj się prowokować szefowej, myśl o tym że pierwsze tygodnie są najważniejsze i decydujące dla dziecka. PDZiękuję Ci za słowa otuchy. Mój stres głównie jest spowodowany mają praca. Pracuje w sklepie wszystko było dobrze dopóki nie powiedZiałam szefowej o ciąży . Od tej pory byle czego jest problem żeby chyba tylko mi zrobić na złość. Najchętniej to bym rzuciła ta robotę. Bo żadne pieniądze nie są warte życia i zdrowia. Ale każdy uważa że właśnie mam takie napady histerii I denerwuje się byle czym. Choć bym się starała to nie mam na to wpływu . To samo przychodzi ze jestem wściekła na cały świat i nie mogę powstrzymać płaczu. :-(
Rozumiem że pracujesz na czarno więc ciężko rzucić pracę i czekać 8 miesięcy na zasiłek, sama oceń czy jesteś w stanie fizycznie i psychicznie pracować.
Jako ciężarna masz ubezpieczenie wynikające z ustawy (tak samo jak dzieci do 18roku życia) ale najlepiej jakbyś się zarejestrowała jako bezrobotna w Urzędzie Pracy.
Jak urodzisz to chyba dostaniesz 1000zł miesięcznie (weszły zdaje się takie przepisy jakiś czas temu że bezrobotni mają taki zasiłek).
Dacie radę, myśl pozytywnie przede wszystkim, za późno na zmartwienia, dziecko poczęte
Trzymaj się
JustynaWM
Bulbasek mnie też bolał brzuch ale już teraz nie, plamienia niestety dość często oznaczają koniec ciąży ale skoro jesteś pod kontrolą lekarza i bierzesz luteinę to wszystko będzie dobrzeDziewczyny, czy na początku ciazy bolał Was brzuch? Mnie zaczął teraz boleć.33 dc. (cykle zwykle 30-31 dni) Od środy mam luteine bo plamilam od niedzieli 28 dc. Jasny brąz, róż, od srody na ciemny brąz, lekarz powiedział, ze krwawienia nie widzi i najprawdopodobniej to się oczyszcza. Oczywiście od niedzieli nie plamie cały czas. Jest np dzień i noc gdzie jest sucho. Zmartwilam się tym brzuchem...
madzialenka316
Zaangażowana w BB
QUTE="JustynaWM, post: 14596821, member: 169367"]Witaj madzialenka316, przede wszystkim nie histeryzuj i nie nakręcaj się, nie daj się prowokować szefowej, myśl o tym że pierwsze tygodnie są najważniejsze i decydujące dla dziecka. P
Rozumiem że pracujesz na czarno więc ciężko rzucić pracę i czekać 8 miesięcy na zasiłek, sama oceń czy jesteś w stanie fizycznie i psychicznie pracować.
Jako ciężarna masz ubezpieczenie wynikające z ustawy (tak samo jak dzieci do 18roku życia) ale najlepiej jakbyś się zarejestrowała jako bezrobotna w Urzędzie Pracy.
Jak urodzisz to chyba dostaniesz 1000zł miesięcznie (weszły zdaje się takie przepisy jakiś czas temu że bezrobotni mają taki zasiłek).
Dacie radę, myśl pozytywnie przede wszystkim, za późno na zmartwienia, dziecko poczęte
Trzymaj się[/QUOTE]
DZiękuję Justynko. Byłam się zarejestrować Ale potrzebowałam zaświadczenia ze pracowałam tu bo wcześniej miałam umowę zlecenie na 1/4 etatu A szefowa mi robi problem I nie chce mi dac tego zaświadczenia. Bo wgl mnie nie wyrwjstrowala z końcem umowy. I tym sposobem wszystko się przedłuża bo nie mogę iść do lekarza predzej niż się zarejestruje w urZęDzie. A nie ukrywam że już bym chciala mieć ta pierwsZa wizytę za sobą I wiedzieć co tam się dzieje. Gdybym to wszystko miała już załatwione to też bym była spokojniejsza. A ona chyba na złość mi robi.
Trzymaj się[/QUOTE]
DZiękuję Justynko. Byłam się zarejestrować Ale potrzebowałam zaświadczenia ze pracowałam tu bo wcześniej miałam umowę zlecenie na 1/4 etatu A szefowa mi robi problem I nie chce mi dac tego zaświadczenia. Bo wgl mnie nie wyrwjstrowala z końcem umowy. I tym sposobem wszystko się przedłuża bo nie mogę iść do lekarza predzej niż się zarejestruje w urZęDzie. A nie ukrywam że już bym chciala mieć ta pierwsZa wizytę za sobą I wiedzieć co tam się dzieje. Gdybym to wszystko miała już załatwione to też bym była spokojniejsza. A ona chyba na złość mi robi.
JustynaWM
No moja waga też słuszna, do tej pory nie miałam apetytu wręcz przeciwnie, ale przed chwilą zjadłam 10 pierogów ruskich smażonych .Co do nabiału to ja mam nietolerancję mleka i jajek ale nie przestrzegam ściśle diety..marii19 czy ty też? Słyszałam że jak mam unika nabiału w ciąży to alergia nie przejdzie na dziecko (syn niestety odziedziczył bo jadłam nabiał), myślisz że to prawda?Moja waga tez niczego sobie ja uwielbiam nabiał a w ciąży dopiero mnie ciągnie, daj znać później jak beta
JustynaWM
DZiękuję Justynko. Byłam się zarejestrować Ale potrzebowałam zaświadczenia ze pracowałam tu bo wcześniej miałam umowę zlecenie na 1/4 etatu A szefowa mi robi problem I nie chce mi dac tego zaświadczenia. Bo wgl mnie nie wyrwjstrowala z końcem umowy. I tym sposobem wszystko się przedłuża bo nie mogę iść do lekarza predzej niż się zarejestruje w urZęDzie. A nie ukrywam że już bym chciala mieć ta pierwsZa wizytę za sobą I wiedzieć co tam się dzieje. Gdybym to wszystko miała już załatwione to też bym była spokojniejsza. A ona chyba na złość mi robi.[/QUOTE]QUTE="JustynaWM, post: 14596821, member: 169367"]Witaj madzialenka316, przede wszystkim nie histeryzuj i nie nakręcaj się, nie daj się prowokować szefowej, myśl o tym że pierwsze tygodnie są najważniejsze i decydujące dla dziecka. P
Trzymaj się
Hmm dziwny wymóg w UP, a jakbyś powiedziała że nie pracowałaś? I tak zasiłek dla bezrobotnych ci się nie należy, chodzi głównie o ubezpieczenie. A szefowa jakaś ściemniara! musi dać ci zaświadczenie, ma ciebie w papierach w księgowości skoro miałaś umowę.
madzialenka316
Zaangażowana w BB
Powiem Ci że też mam takie dni np dziś w ciągu dnia taka rzadka biała wydzielina I jak leci to takie samo uczucie jak podczas okresu . Chociaż ja takie rZeczy miałam od bardzo dawna od młodych lat . Czasami zastanawialm się czy to normalne.
reklama
Katy83
Zaangażowana w BB
U mnie to samo już się zaczęłam martwić ale widzę że nie jestem samaTeż macie takie mocne upławy ten mleczny śluz, masakra co trochę myślę ,że krew mi leci jak pocieknie