reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A może naprawdę spróbuj mieć innych w d... i coś się zmieni, myśl sobie o dziecku ,że ono najważniejsze olej ludzi i nie przejmuj się ich gadaniem
Chyba będę musiała bo nie będzie dobrze. Jak będę miała się wkurzac i narażać bobasa to nie ma sensu. Trzeba się zachować dorosle I wziąć odpowiedzialność :-) Dziekuje kochana za wsparcie. Zawsze inaczej się wygadać I jak ktoś patrzy na to z boku :-*

DZiękuję Ci za słowa otuchy. Mój stres głównie jest spowodowany mają praca. Pracuje w sklepie wszystko było dobrze dopóki nie powiedZiałam szefowej o ciąży . Od tej pory byle czego jest problem żeby chyba tylko mi zrobić na złość. Najchętniej to bym rzuciła ta robotę. Bo żadne pieniądze nie są warte życia i zdrowia. Ale każdy uważa że właśnie mam takie napady histerii I denerwuje się byle czym. Choć bym się starała to nie mam na to wpływu . To samo przychodzi ze jestem wściekła na cały świat i nie mogę powstrzymać płaczu. :-(
Witaj madzialenka316, przede wszystkim nie histeryzuj i nie nakręcaj się, nie daj się prowokować szefowej, myśl o tym że pierwsze tygodnie są najważniejsze i decydujące dla dziecka. P
Rozumiem że pracujesz na czarno więc ciężko rzucić pracę i czekać 8 miesięcy na zasiłek, sama oceń czy jesteś w stanie fizycznie i psychicznie pracować.
Jako ciężarna masz ubezpieczenie wynikające z ustawy (tak samo jak dzieci do 18roku życia) ale najlepiej jakbyś się zarejestrowała jako bezrobotna w Urzędzie Pracy.
Jak urodzisz to chyba dostaniesz 1000zł miesięcznie (weszły zdaje się takie przepisy jakiś czas temu że bezrobotni mają taki zasiłek).
Dacie radę:), myśl pozytywnie przede wszystkim, za późno na zmartwienia, dziecko poczęte:D
Trzymaj się

Dziewczyny, czy na początku ciazy bolał Was brzuch? Mnie zaczął teraz boleć.33 dc. (cykle zwykle 30-31 dni) Od środy mam luteine bo plamilam od niedzieli 28 dc. Jasny brąz, róż, od srody na ciemny brąz, lekarz powiedział, ze krwawienia nie widzi i najprawdopodobniej to się oczyszcza. Oczywiście od niedzieli nie plamie cały czas. Jest np dzień i noc gdzie jest sucho. Zmartwilam się tym brzuchem... :(
Bulbasek mnie też bolał brzuch ale już teraz nie, plamienia niestety dość często oznaczają koniec ciąży ale skoro jesteś pod kontrolą lekarza i bierzesz luteinę to wszystko będzie dobrze:)

QUTE="JustynaWM, post: 14596821, member: 169367"]Witaj madzialenka316, przede wszystkim nie histeryzuj i nie nakręcaj się, nie daj się prowokować szefowej, myśl o tym że pierwsze tygodnie są najważniejsze i decydujące dla dziecka. P
Rozumiem że pracujesz na czarno więc ciężko rzucić pracę i czekać 8 miesięcy na zasiłek, sama oceń czy jesteś w stanie fizycznie i psychicznie pracować.
Jako ciężarna masz ubezpieczenie wynikające z ustawy (tak samo jak dzieci do 18roku życia) ale najlepiej jakbyś się zarejestrowała jako bezrobotna w Urzędzie Pracy.
Jak urodzisz to chyba dostaniesz 1000zł miesięcznie (weszły zdaje się takie przepisy jakiś czas temu że bezrobotni mają taki zasiłek).
Dacie radę:), myśl pozytywnie przede wszystkim, za późno na zmartwienia, dziecko poczęte:D
Trzymaj się[/QUOTE]
DZiękuję Justynko. Byłam się zarejestrować Ale potrzebowałam zaświadczenia ze pracowałam tu bo wcześniej miałam umowę zlecenie na 1/4 etatu A szefowa mi robi problem I nie chce mi dac tego zaświadczenia. Bo wgl mnie nie wyrwjstrowala z końcem umowy. I tym sposobem wszystko się przedłuża bo nie mogę iść do lekarza predzej niż się zarejestruje w urZęDzie. A nie ukrywam że już bym chciala mieć ta pierwsZa wizytę za sobą I wiedzieć co tam się dzieje. Gdybym to wszystko miała już załatwione to też bym była spokojniejsza. A ona chyba na złość mi robi.

Moja waga tez niczego sobie :) ja uwielbiam nabiał a w ciąży dopiero mnie ciągnie, daj znać później jak beta
No moja waga też słuszna, do tej pory nie miałam apetytu wręcz przeciwnie, ale przed chwilą zjadłam 10 pierogów ruskich smażonych :o.Co do nabiału to ja mam nietolerancję mleka i jajek ale nie przestrzegam ściśle diety..marii19 czy ty też? Słyszałam że jak mam unika nabiału w ciąży to alergia nie przejdzie na dziecko (syn niestety odziedziczył bo jadłam nabiał), myślisz że to prawda?

QUTE="JustynaWM, post: 14596821, member: 169367"]Witaj madzialenka316, przede wszystkim nie histeryzuj i nie nakręcaj się, nie daj się prowokować szefowej, myśl o tym że pierwsze tygodnie są najważniejsze i decydujące dla dziecka. P
Trzymaj się
DZiękuję Justynko. Byłam się zarejestrować Ale potrzebowałam zaświadczenia ze pracowałam tu bo wcześniej miałam umowę zlecenie na 1/4 etatu A szefowa mi robi problem I nie chce mi dac tego zaświadczenia. Bo wgl mnie nie wyrwjstrowala z końcem umowy. I tym sposobem wszystko się przedłuża bo nie mogę iść do lekarza predzej niż się zarejestruje w urZęDzie. A nie ukrywam że już bym chciala mieć ta pierwsZa wizytę za sobą I wiedzieć co tam się dzieje. Gdybym to wszystko miała już załatwione to też bym była spokojniejsza. A ona chyba na złość mi robi.[/QUOTE]
Hmm dziwny wymóg w UP, a jakbyś powiedziała że nie pracowałaś? I tak zasiłek dla bezrobotnych ci się nie należy, chodzi głównie o ubezpieczenie. A szefowa jakaś ściemniara! musi dać ci zaświadczenie, ma ciebie w papierach w księgowości skoro miałaś umowę.

Powiem Ci że też mam takie dni np dziś w ciągu dnia taka rzadka biała wydzielina I jak leci to takie samo uczucie jak podczas okresu . Chociaż ja takie rZeczy miałam od bardzo dawna od młodych lat . Czasami zastanawialm się czy to normalne.

reklama
Do góry