reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny :) to moja 2 ciąża... tydzien temu bylam u lekarza bo test ciazowy wyszedł pozytywny... na usg był widoczny minimalny pęcherzyk ciążowy do 12.12 mam l4 z powodów bólu brzucha. Dostałam tabletki na na podtrzymanie ciazy i łykam kwas foliowy. Termin na 1.08.17... martwię się czy wszystko ok czy bije już serduszko a do 13.12 jeszcze tyle czasu....

reklama
Hej dziewczyny :) to moja 2 ciąża... tydzien temu bylam u lekarza bo test ciazowy wyszedł pozytywny... na usg był widoczny minimalny pęcherzyk ciążowy do 12.12 mam l4 z powodów bólu brzucha. Dostałam tabletki na na podtrzymanie ciazy i łykam kwas foliowy. Termin na 1.08.17... martwię się czy wszystko ok czy bije już serduszko a do 13.12 jeszcze tyle czasu....
Ja czekam na wizyte na 7 , bo tydz temu nie było jeszcze nic widać, serduszko zaczyna bić około 6 tyg najszybciej także spokojnie. Druga ciąża, a masz dzidzie?

Rany jak nas tu dużo :szok: płodny był ten listopad, oj płodny, a w sierpniu oblężenie porodówek :D
Adeline właśnie ze względu na te normy powinno się robić betę w jednym laboratorium, żeby móc porównać wyniki, ja się też spotkałam z całkowicie innymi normami w dwóch różnych ;)
Ja się jutro wybieram, w poniedziałek miałam 791, dzisiaj niestety już nie zdążyłam. Ale podrożało przez te lata, w pierwszej ciąży płaciłam 11zł, w drugiej 18, a teraz 24, niezłe zdzierstwo

Hej hej :*
Podczytuje was. Ostatnia miesiączka 1.11 termin minął... Okresu nie ma. Brzuch boli, śluz mleczny. Dziś kupiłam test ciążowy. Jutro z rana zamierzam zrobić. Proszę o kciuki :)

Mam już prawie dwuletniego syncia a od września staramy się o drugie maleństwo.

Każdej gratuluję :* niech maluszki rosną duże i zdrowe :)

Rany jak nas tu dużo :szok: płodny był ten listopad, oj płodny, a w sierpniu oblężenie porodówek :D
Adeline właśnie ze względu na te normy powinno się robić betę w jednym laboratorium, żeby móc porównać wyniki, ja się też spotkałam z całkowicie innymi normami w dwóch różnych ;)
Ja się jutro wybieram, w poniedziałek miałam 791, dzisiaj niestety już nie zdążyłam. Ale podrożało przez te lata, w pierwszej ciąży płaciłam 11zł, w drugiej 18, a teraz 24, niezłe zdzierstwo
To u ciebie jeszcze tanio, bo u nas 35zł :/

Hej hej :*
Podczytuje was. Ostatnia miesiączka 1.11 termin minął... Okresu nie ma. Brzuch boli, śluz mleczny. Dziś kupiłam test ciążowy. Jutro z rana zamierzam zrobić. Proszę o kciuki :)

Mam już prawie dwuletniego syncia a od września staramy się o drugie maleństwo.

Każdej gratuluję :* niech maluszki rosną duże i zdrowe :)
Trzymamy kciuki za bobo daj znać

A jak to u was jest z wizytami ile biorą ginekolodzy za usg a ile z chorobowym czy to nie ma znaczenia jest stała cena? U nas jest polityka taka,że samo usg 70zł a z chorobowym 150zł najmniej. Kiedyś poszłam na nfz i brałam chorobowe, to pani do mnie powiedziała,że to tylko prywatnie za 50zł, bo na nfz nie daję!! Nie kumam tego, to po co to nfz. Wszystko powinno być w jednej cenie, a nie żeby za papierek płacić.

Hej!
Ja wczoraj mialam planowane IUI, jeszcze tylko z 11-12dni i bede testowac liczac ze do was dolacze! :)

reklama
Do góry