reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Atfk gratulacje...zdolna kobietka jesteś.Mnie plecy nie bolą...a jak zawsze mam często zatwardzenia to w tej ciąży często biegam do toalety.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klusek, ten domek to dla Ciebie tak ogólnie na nie, czy tylko ze względu na moc pracy która trzeba będzie w niego włożyć? Jak nie ma "chemii" to szkoda się zmuszać. Ale jeśli to kwestia jego obecnego zaniedbanego stanu, to wiesz... z kopciuszka tez zrobili księżniczkę :tak: Ważne, żeby spełniał Wasze oczekiwania: ilość i rozkład pomieszczeń, metraż, praktyczność.
Aha, doczytałam w poście dalej, że jeszcze jeden domek macie do obejrzenia. I dobrze. Zawsze to jakieś porównanie, przekonacie się gdzie się lepiej czujecie. Daj znać po oglądaniu :blink:

Oj jak dobrze, że moje dzieci raczej z tych nieulewajacych :rolleyes2:. Współczuję Wam 7-miu miesięcy przebierania dziecka kilka razy dziennie i martwienia i się czy się nie zachłyśnie... Tymek na początku miał trochę problemów, lekarka z poradni patologii noworodka kazała mi taki "klej" przed karmieniem podawać bo wg niej miał refluks - to było niewykonalne upierdlistwo. Dałam sobie spokój. Szybciutko samo przeszło, a też te ulewania nie były jakieś spektakularne. Taki to refluks był. Ale ta baba to ogólnie nastresowała mnie i nadenerwowała tylko.

Marii19, ciesze się, że wyniki testu pappa ok, choć mnie te statystyki niewiele mówią :-p najważniejsze, że masz potwierdzenie lekarza, że ok.

Margaretka, tak jak pisała Luska, no spa Ci nie pomoże na bolący żołądek. Dużo tego już połknęłaś? Żebyś sobie nią jeszcze bardziej nie zaszkodziła...

O rany!! Ile nowych Dziewczyn :blink: A mnie tylko 2 doby tu nie było :-p Witam nowe Sierpnióweczki :blink:
Dominika95, ja w ogóle nie miałam mdłości w tej ciąży, żadnych wymiotów czy przytulasów z ceramicznym bez wymiotów. Dosłownie zero objawów. No, może poza sennością.... Której i tak się nie mogłam poddać, bo dwójka dzieci pod opieką :-p

Dorotea, a to dziwne, rzeczywiście... :confused: Ale wyniki się poprawiły?

Atfk, gratuluję zaliczenia zimowego maratonu. Jesteś wielka :blink:
Atfk, ja mam problemy z odcinkiem lędźwiowym kręgosłupa, boli permanentnie, z różnym natężeniem w różnych pozycjach. Ale u mnie to przez dyskopatię. Właśnie we wtorek zaczynam rehabilitację.

Jeden sobotni spacer z dziećmi, i Starszy kaszle tak, że słuchać się nie da, non stop. Młodszy trochę mniej. Jak tu nie wierzyć w ten krakowski syf... Zamiast kupować sobie ciuchy ciążowe to kupię maski przeciwpyłowe, słowo daję. Bo to dziwny zbieg okoliczności, że kolejny spacer raz na ruski rok - bo przecież albo chory któryś albo nie ma czasu iść - i kolejne problemy z drogami oddechowymi :realmad:

Katy83 jak u Ciebie?Znasz już wyniki testu pappa?
Kurektyna nic dziwnego że czujesz się przemęczona.Nie masz lekkiej pracy.Ja bym chyba nie dała rady z tyloma dziećmi.
Dziś właśnie na instagramie dowiedziałam się że Wiki przedszkolanka jest w ciąży.Na lipiec ma termin.Ciekawe jak ona daje radę.Tyle że ona ma tylko 10 dzieci w grupie i to 3latków lub 4latków.Ale lekko też pewnie nie ma.
Kurektyna sytuacji w pracy nie zazdroszczę.....totalny wyzysk.
W ogóle dużo moich znajomych spodziewa się dziecka.Moja kuzynka ale ona się narazie nie przyznaje.Wiem od jej mamy hehe.
Podobno mamaginekolog też jest w ciąży.

A moim dziewczynom imię Olaf dla braciszka się podoba.No muszę się zastanowić nad tym imieniem.
Dzag82 oj współczuję takich rewelacji po spacerze.My też dziś długi spacerek zaliczyliśmy ale moim nic nie jest.Bardzo rzadko mi chorują a powietrze u nas ekstra czyste.

widzę więcej koleżanek po fachu - ja też nauczycielka, obecnie 3 klasa, 15 żywych stworzeń ;-)
są kochani, uwielbiam z nimi pracować, wręcz garną się do nauki no i w miarę grzeczni (przez 3 lata ich wychowywałam haha).
Jednak teraz po feriach myślę, że chciałabym odpoczywać .. jednak to nie takie proste porzucić wychowawstwo ...

@luska1979 też tak myślę, ale na serio ten doktorek tak mnie nastraszył, że przepłakałam długie godziny ..

Ja juz po wieczornych wymiotach..no zyc sie odechciewa...

Z tym domem to tak. Oby dwa maja podobna wielkosc. Z tym ze ten 1 wiecej pracy. Wszystko od podstaw. Ale mozna zrobic po swojemu. Dosc spore podworko. Super lokalizacja. Cicha dzielnica domkow. Szkoly sklepy basen obok.

Dom 2 juz jest fajnie urzadzony. Kuchnia i sypialnia(wyposazenie) zostaje. Ale lokalizacja taka sobie. Sypialnia oddzielnie u gory nad salonem. Z tym ze przy maluchu zbytnio bysmy z niej nie korzystali. I najgorsze ze to dom wielorodzinny. 5 rodzin tam mieszka.

I tym samym moj chce powalczyc o dom nr1. Bo tam bedziemy sami.

Klusek, to ten drugi to nie domek, tylko bloczek :-p Skoro prawie wszystko przemawia na korzyść pierwszego, to nie ma co rozmyślać nad drugim. Ewentualnie jeszcze jakiś inny zobaczyć.

Masakra dziewczyny.. Teraz ja nie mogę utrzymać jedzenia dłużej niż 5 minut. Coraz gorzej z tym! A jeszcze niedawno cieszyłem się że wszystko minęło..

Współczuje miałam to samo przez ostatnie dwa tygodnie. Dopiero dzisiaj lepiej. Spadłam na wadze 5 kg. Najlepiej w żołądku utrzymywały mi się owoce i warzywa. Najczęściej zblendowane. Powodzenia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

dziewczynki w szpitalach, mam nadz, ze szybko wyjdziecie :tak:

Na prawde wspolczuje Wam tych wymiotow :-( , mi dzieki Bogu mdlosci praaaawie przeszly tfutfu ;-)

A tak wracajac do poznawania plci, slyszalyscie o sprawdzalnosci metody w rozpoznawaniu tzw nuba (chyba tak to sie pisze :p ) . Zaciekawilo to mnie ost :-D i wiecie jest duza trafnosc tej metody ;-)

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kurektyna dziękuję za te ciepłe słowa. Odrzuciłam dziś rano te różne lekarstwa i czuję się o niebo lepiej. Jutro już zażyję, ale wydaje mi się, że to od nich mnie tak muli. Przykro mi z ta pracą, ja już jestem chora na samą myśl jutra. Tez mam nieciekawą sytuację. Dostałam umowę na czas nieokreślony od stycznia i wtedy też poinformowałam moją szefową o ciązy- bo ze względu na specyfike pracy musiałam, a pracuję od roku. Tez mi było niezręcznie, ale jakoś nawet poszło spoko. Współczuję Ci tej sytuacji. Damy radę - będzie lepiej. Mój bejbik pierwszy w życiu to jeszcze nie wiem jak to jest. Jestem pełna nadziei ale też nie tak sobie to wszystko wyobrażałam ;-(

Do góry