reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
11t6d (czyli dość wcześnie, żałuję mogłam iść później) -> przy CRL 5,08 (średniaczek) było NT 2,3 (drugi pomiar to 2,1, ale lekarz bierze pod uwagę najgorsze).
Mam 27 lat, więc ryzyko ZD było 1:179.
Po PAPPIE wyniki się poprawiły na 1:500.
Idę jak pisałam dla świętego spokoju .. bo lekarz wcześniej wtedy mnie nastraszył .. teraz jest już wersja, że nie ma sensu się kłuć.
Inne wyniki były w normie, kość nosowa widoczna.

reklama
Ikulka nie wiem jaka płeć dzidziusia. Lekarka chyba nawet specjalnie nie próbowała zaglądać. A ja też nie dopytywałam. Ja spokojnie poczekam jeszcze kilka tygodni, bo chce być pewna co i jak. A 12 tydzień na określanie płci to trochę za wcześnie jak dla mnie. Mam dwie córki i synka więc nie mam też ciśnienia co ma być :)

Myycha okolice Wieruszowa. 130 km do Łodzi. A Ty skąd?

Witam.
Widzę że prawie wszystkim choroby już przeszły.Mi też.
Witaj Patysia.Mi właśnie kilka dni temu minęły zmęczenie i mdłości a u mnie to 12 tc.
Ja nadal nie zdecydowana na wózek jestem.
Też mi się wydaje że bardzo dużo drukujemy.
Ja biorę te same witaminy...piszę że można je całą ciążę brać.
Tak jest specjalna aplikacja na telefony.
Witam kolejną nową mamę.
Dorotea życzę szybkiego powrotu do domu.Ja tydzień na zwolnieniu i też już tęsknię za pracą...normalna pracoholiczka ze mnie.
Ikulka jakoś nie zajarzyłam że Cię zostawili w szpitalu.
Mahoniowa a jak u Ciebie?Lepiej się czujesz?
Patik80 gratuluję zdrowej dzidzi.
Safiya napewno wszystko dobrze Ci wyjdzie.Te poprzednie wyniki też były ok jak na moje oko.
Ja też się dzisiaj wyspałam.Idę obudzić męża bo trzeba coś zrobić z tą wolną niedzielą.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry!

Przede wszystkim witam nowe mamusie:) naprawdę liczna grupa nam się tutaj zrobiła więc i produkcja postów idzie pełną parą.

Ikulka, Dorotea obyście jak najszybciej opuściły mury szpitala. Dobrze że jest lepiej!

Ja w piątek byłam na prenatalnych w Łodzi. Na usg wszystko super. Dzidzia rośnie - 6 cm ma. Nt 1,7. Termin mi się przesunął z 15.08.(wg OM) na 08.08. Teraz czekam na wyniki z krwi. Przyjdą pocztą.

Miłej niedzieli życzę, u nas ostatni dzień lenistwa od jutra dzieciaki wracają do szkoły i przedszkola po feriach więc trzeba w końcu zwiększyć obroty
Witajcie dziewczyny a
tym które niestety leżą w szpitalu życzę powrotu do domu
U mnie też koniec ferii zimowych i znowu się zacznie szaleństwo ,bo lecą z materiałem jak szaleni aż strach pomyśleć
Najbardziej mnie męczy ten mój brak zmęczenia, ja w ogóle nie jestem zmęczona ani w dzień ani w nocy , to dla mnie totalna nowość
A ja zjadłabym jakąś drożdżówkę lub pączusia do kawki.Mnie od kawy tak do końca nie odrzuciło miałam takie dni, że nie piłam ale ogólnie to uwielbiam gorzką z mleczkiem a do tego coś słodkiego

11t6d (czyli dość wcześnie, żałuję mogłam iść później) -> przy CRL 5,08 (średniaczek) było NT 2,3 (drugi pomiar to 2,1, ale lekarz bierze pod uwagę najgorsze).
Mam 27 lat, więc ryzyko ZD było 1:179.
Po PAPPIE wyniki się poprawiły na 1:500.
Idę jak pisałam dla świętego spokoju .. bo lekarz wcześniej wtedy mnie nastraszył .. teraz jest już wersja, że nie ma sensu się kłuć.
Inne wyniki były w normie, kość nosowa widoczna.
Trzymam kciuki za pomyślną wizytę, będzie dobrze i tak trzeba myśleć ☺

@luska1979 - chyba mam depresję ciążową :-( kręgosłup przeszedł - po tej kuracji podłogowej. Zaniedbalam siebie i dom. Nie mam siły wstać z łóżka. Czuję się jakbym miała grypę. Kości i mięśnie mnie bolą. Wymiotuje i szarpie mnie co chwile. Jestem wrak. Czuję się nie atrakcyjna. Nie mam ochoty na sex. Brwi mi zarosly nogi jak u sarny. Jestem zakapiorem. Jutro mam iść do pracy po dwóch tygodniach wolnego. Nie wyobrażam sobie tego :-( mówią, że ciąża nie choroba. A ja się czuję gorzej niż chora :-( mam dość :-(

@safiya kurczę ja też idę na prenatalne tak wcześnie.. Niby z jednego usg będzie do 12t1d ale z miesiączki 11t6d. Oby nie za wczesnie, bo tylko będę się stresować.. Wizyta również w środę, na 11:30. Na szczęście kolejna u genetyka tydzień później. :)
. też nie załapałem kiedy dziewczyny w szpitalu zostały.. Ah ta moja pamięć.. Zdrówka i wracacie szybko do domu! :)

reklama
@myycha usg normalnie mam na kazdej wizycie, teraz poprosze ja o usg z pomiarami. Maja bardzo dobry sprzet wie mysle ze nie bedzie problemu by mi je zrobila podczas wizyty
A jesli nie to zapisze sie do drugiego lekarza z ktorym ma gabinet, wisi certyfikat w gabinecie, dostal on nagrode dr Respondka, jako 1szy w Polsce (w danym roku) w 2007 zdiagnozowal cytuje " w czasie wykonywania badania USG płodu wykryje izolowane nieprawidłowe odejście dużych naczyń serca płodu, (czyli TGA - najtrudniejszą wadę serca do wykrycia w okresie prenatalnym)" ....
Wiem ze jest dobrym specjalista wiec jak nie moja Dr to do niego pojde :)

Juz sie nie moge doczekac :)

Do góry