Podobne tematy
- Solved
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeszcze wroce do wiary i tekstu kiedys dziecko samo zdecyduje. ...
Jesli nie jest ukierunkowane na nic to nic nie zdecyduje. Juz widze nastolatka czytajacego ksiazki o roznych wiarach i wyborze. No chyba ze to bedzie juz dorosly...tylko czasem taki dorosly zakochuje sie i czesto sie zdarza ze nawet dla drugiej osoby chce przyjac wiare. Ja nie jestem praktykujaca ale dziecko wie co i jak w naszej wierze chodzi. Przyjmie sakramenty. Bo nie wyobrazam sobie ze ja jestem ochrzszczona a moja corka mialaby nie byc. Chcialaby wziac slub koscielny i przyszlaby do mnie i pytala dlaczego nie ma sakramentow. Czemu jej to utrudnilam.
A wiare mozna zawsze zmienic. Ale moim zdaniem jakis kierunek trzeba obrac.
Pisałam i mi się skasowalo. U nas jest inaczej nikt na kogoś wiarę nie przejdzie. Ustaliliśmy tak przed ślubem jak będzie gdy pojawia się dzieci. Ja rozumiem np Polaka który nie chce orzchcic dziecka po muzumansku i obrzezac i dziecko nie jest ochrzczone. Dla mnie slub cywilny jest tak samo ważny . Ludzie myślą że po kościelnym nie ma odwrotu a ile ludzi się zdradza i odchodzi niby przed Bogiem przysięgaja a co robią. Wielu jest takich modli się przed figura a diabła ma za skóra. Moje dziecko uczy się wiary w Boga. Mnie rodzice też uczyli wiary,ale przyszedł czas że sama wybrałamAdeline nie rozumiesz. Skoro ja wierze a wiara ma sakramenty to je spelniam. Gdy ona bedzie dorosla jak bedzie chciala to zmieni wiare. Ale gdy zostanie to przynajmniej nie bedzie miala pretensji ze nie ma przyjetych sakramentow. Kazda wiara ma swoje zasady. I to tyle. A nie wierzyc w nic to juz inna bajka