reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Jeszcze wroce do wiary i tekstu kiedys dziecko samo zdecyduje. ...

Jesli nie jest ukierunkowane na nic to nic nie zdecyduje. Juz widze nastolatka czytajacego ksiazki o roznych wiarach i wyborze. No chyba ze to bedzie juz dorosly...tylko czasem taki dorosly zakochuje sie i czesto sie zdarza ze nawet dla drugiej osoby chce przyjac wiare. Ja nie jestem praktykujaca ale dziecko wie co i jak w naszej wierze chodzi. Przyjmie sakramenty. Bo nie wyobrazam sobie ze ja jestem ochrzszczona a moja corka mialaby nie byc. Chcialaby wziac slub koscielny i przyszlaby do mnie i pytala dlaczego nie ma sakramentow. Czemu jej to utrudnilam.
A wiare mozna zawsze zmienic. Ale moim zdaniem jakis kierunek trzeba obrac.

Jeśli ci to odpowiada to czego nie? Takie jest twoje zdanie. Moje jest inne i nic na to nie poradzę. Nie wiem jaki sens jest chrzcić, kiedy uważam, że młodemu to niepotrzebne. Mój wie jak to ujęłaś o co chodzi w kilku wiarach. Bo wielu z rodziny czy przyjaciół wierzy w co innego. Nie będę tłumaczyć ze bóg jest jeden. Ta wiara jest lepsza czy inna. On poprostu akceptuje ze ludzie są różnych wyznań. Tak jak są ludzie innych kolorów i nie robi mu to różnicy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co prawda jak go rok temu dziewczynka pochodzenia afrykańskiego ugryzła w rękę to przez pewien czas malował ciemne dzieci po jedej stronie jasne po drugiej w zeszycie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A sama jestes ochrzszczona? Macie slub?

Ja jak napisalam tez jakos nie praktykuje dlatego z bylym mezem mialam tylko slub cywilny.

Ja uważam że chrzest ZA dziecka nie jest jego wyborem.Ile Jezus miał lat jak się chrzcil? Był dorosły wiedział co robi. Mnie rodzice ochrzcili, a później nie chodziłam na religię nie miałam komunikacji, ochrzcilam się w innej wierzę jako dojrzała osoba i wierząca czego chce. Więc to jest odpowiedź na pytanie dlaczego nie chrzcimy dziecka i ono zadecyduje, przecież to nie problem się ochrzcić jako dorosły człowiek nie widzę problemu. Chodzi na religię, obchodzi święta ,był w kościele ja nie muszę tego robić,ale dziecko ma pokazy wybór nikt mu nic nie nagaduje i nie podsuwa. Dlatego ja nie krytykuje innej wiary i szanuję każdego człowieka.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Adeline nie rozumiesz. Skoro ja wierze a wiara ma sakramenty to je spelniam. Gdy ona bedzie dorosla jak bedzie chciala to zmieni wiare. Ale gdy zostanie to przynajmniej nie bedzie miala pretensji ze nie ma przyjetych sakramentow. Kazda wiara ma swoje zasady. I to tyle. A nie wierzyc w nic to juz inna bajka

Dlaczego wybierasz dla dziecka najlepszą według Ciebie szkołę czy przedszkole, lekarza itd? Ty wybierasz czyż nie? Ochrzczę moje dziecko, jak najmniejsze, bo mocno wierzę w to że jest to mu potrzebne i dla niego najważniejsze - ważniejsze niż dobra szkoła. I tym dobrem dziecka się kieruję. Mi wiarę przekazali rodzice- za co jestem im bardzo wdzięczna i taki sam Dar chcę ofiarować mojemu dziecku.

Adeline nie rozumiesz. Skoro ja wierze a wiara ma sakramenty to je spelniam. Gdy ona bedzie dorosla jak bedzie chciala to zmieni wiare. Ale gdy zostanie to przynajmniej nie bedzie miala pretensji ze nie ma przyjetych sakramentow. Kazda wiara ma swoje zasady. I to tyle. A nie wierzyc w nic to juz inna bajka
Pisałam i mi się skasowalo. U nas jest inaczej nikt na kogoś wiarę nie przejdzie. Ustaliliśmy tak przed ślubem jak będzie gdy pojawia się dzieci. Ja rozumiem np Polaka który nie chce orzchcic dziecka po muzumansku i obrzezac i dziecko nie jest ochrzczone. Dla mnie slub cywilny jest tak samo ważny . Ludzie myślą że po kościelnym nie ma odwrotu a ile ludzi się zdradza i odchodzi niby przed Bogiem przysięgaja a co robią. Wielu jest takich modli się przed figura a diabła ma za skóra. Moje dziecko uczy się wiary w Boga. Mnie rodzice też uczyli wiary,ale przyszedł czas że sama wybrałam

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam Was:)
Ja juz po wizycie dzidzia ma 3.9 cm dokladne usg tj przeziernosc karkowa itp za 3 tyg prenatalnych nie bedzie bo mam 33lata i wszystkie wyniki super mowila ze przeszlam juz cytomegalie :)? Bo mam mnostwo przeciwcial ma byc ponad 6 mam 76000 i ze dobrze bo dzidzia chroniona:) tak slicznie sie ruszala:):) widac bylo super:):)

Do góry