reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dzięki Adeline.
Ikulka jak masz jedno dziecko spokojne to szanse że kolejne takie też takie będzie spadają niestety.Moja druga córka za niemowlaka to był diabeł wcielony.Do 18 m.ani jednej nocy nie przespała a w dzień też dawała czadu.Ręce nam z mężem opadały ale teraz mając 5 lat nie jest źle.Przesypia całe noce tylko charakterna jest.Mało jeszcze mówi a od dawna w przedszkolu umie o swoje zawalczyć.No i wiercipiętka...wszędzie jej pełno.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kurektyna bedzie ok! Bo nie moze być inaczej! :) Pasemko krwi to na pewno z podraznienia przy przytulasach! Trzymam mocno kciuki ! A Ty trzymaj sie kochana!

Żadne to pocieszenie, ale ja dzisiaj tez sluz podbarwiony, ale jak jest tego malutko to tylko na chwile zrobiło mi sie gorąco, serce jak młot zaczęło walić i przeczekałam, posprawdzałam, jak sie nie leje to staram sie bez paniki tyle ze u mnie bez powodu takie atrakcje:/ a Ty masz powód przytulanek to głowa do góry !:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez czesto mam pasemnko krwi na papierze nospa forte i polezec emika nie martw sie ja tez nie po przytulasach bo zakazane :/ eh
Kurektyna bedzie dobrze szyjka rozpulchniona trzymamy kciuki lejaca krew to problem

Bylam dzis na prenatalnych i wszystko gra :) pierwszy raz podczas usg dzidziuś spal i jeszcze gorzej bylo go uchwycić niz jak krecil śruby :) ma ponad 6cm, serducho wali jak szalone :) M. Byl zadowolony :) no i prawdopodobnie będziemy miec druga dziewuszke :) i choc chcieliśmy synka.. (choc o imię chyba byśmy sie pozabijali:p) to tez sie bardzo cieszymy. Wiemy co i jak, wszystko dla dziewuszki mamy a i w piłkę z Hania można grać to i te druga Gwiazdę wie nauczy :) cieszę siee i czuje spokój jak narazie. Ze wszystko się udalao, ze jest dobrze :)

Trzyman kciuki kurektyna :*
Gratulacje :):)

Wiem, że u was juz dzień. U mnie prawie 5 rano. Od kilku godzin nie śpię. Powoli zamieniam się w zombie. Godzinami leżę w nocy i gapie się w sufit. A potem rano jestem nieprzytomna... tak juz tydzień. Lekarz wspomniał coś o insomni w ciąży. Jak tu funkcjonować?

Dziękuję że jesteście!!! Dałyście mi naprawdę wiele siły! Jestem już w domku, podjęłam dobrą decyzję że pojechałam do piaseczna, tam nikogo nie było i jedyne co to musialam ok 25min poczekać aż lekarz przyjdzie z oddziału(ale co to jest 25min?)
Zrobił mi usg więc już jestem w 100% spokojna że z maluszkiem jest wszystko ok! Widziałam jak się przeciągał! Jak go zobaczyłam i zobaczyłam bijące serduszko, to aż się popłakałam!!! Maluszek ma 4,8cm czyli wg tego 11tyg4dni
Ogolnie wszystko jest ok!!! I tylko stresu się naadłam, ale cieszę się ze sprawdziłam i mogę teraz spać spokojnie!!!
Ogolnie powiedział że plamenie może być po badaniu i to się zdarza a ból cóż... może to macica w czasie współżycia sie kurczy. Chociaż ja bardziej się kieruję tym co mi dziś pabi ginekolog powiedziała że to wiezadła, bo jak mnie badała, to macica mnie nie bolał ale jak mi palec tak z lewej strony wcisnęła to oj było nie przyjemnie i to był ten ból z nocy. Ogólnie mam brac nospe i magnez.... i tyle z zaleceń! Nawet nie wiecie jak mi ułożyło!!!
Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie!!! Co ja bym bez Was zrobiła!!![emoji8][emoji8][emoji8]
Cudownie !!! :)

Wiem, że u was juz dzień. U mnie prawie 5 rano. Od kilku godzin nie śpię. Powoli zamieniam się w zombie. Godzinami leżę w nocy i gapie się w sufit. A potem rano jestem nieprzytomna... tak juz tydzień. Lekarz wspomniał coś o insomni w ciąży. Jak tu funkcjonować?

No niestety wiem co czujesz, tylko że ja mam tak że codziennie coś mnie w nocy budzi albo pęcherz albo pies i wtedy ma min 3 godz przerwy w spaniu, nieważne czy to 2 w nocy czy 6 rano :/ jestem zmęczona ale nie mogę usnąć :(

@GuaRaNa trzymam kciuki i czekam na wieści z brzucha ;)

@Nusia gratuluje!! Cudownie jest patrzeć jak maluch się tam rusza.

Ja od wczoraj to fruwam 10cm nad ziemią z tego zakochania [emoji7] [emoji7] [emoji7] Już nie mogę się sierpnia doczekać chociaż potem pewnie zatęsknię za tym nic nie robieniem ;) Naprawdę po tych prenatalnych to już sie cieszę tą ciąża w 120% na[emoji2]

p19uflw1jarcljhd.png

25 pixels. Nie jestes sama. Mam straszne problemy ze snem. Dobija mnie to.

Wczoraj tak sie cieszylam ze nie zwracalam. A ledwo dzis wstalam i sie zaczelo
Tez mi glowa peka. Jeszcze koleda dzis. Nigdzie dzis nawet nie wyjde. Nie mam sily

A sama jestes ochrzszczona? Macie slub?

Ja jak napisalam tez jakos nie praktykuje dlatego z bylym mezem mialam tylko slub cywilny.

Nie miałam wpływu na to jak mnie chrzcili i kiedy miałam komunię. Żałuję. Do bierzmowania nie poszłam. Ślub mam cywilny. Co wcale nie oznacza że jest gorszy. Koleżanka wzięła ślub w ogrodzie, jej tato zrobił kurs przez internet i może udzielać ślubów. Nie tak dawno mój znajomy (Hindus) popełnił "mezalians" z Polką. Żadna ze stron nie naciskała na ślub w swojej wierze. Ślub cywilny. Było pięknie. Dziecko wychowywane w obydwu wiarach. Da się.
Każdy robi to co mu odpowiada. Jedna z was wspomniała że Jezus był dorosły jak miał chrzest. Mój znajomy, ksiądz, twierdzi, że wg niego w wiarę powinno się wstępować świadomie. Ja mam podobne odczucia.
A świstek papieru ten czy inny nie gwarantuje mi dobrego małżeństwa.

reklama
Dobry dzień,

A u mnie dzisiaj urodziny męża:) chce przygotować kilka smakołyków na wieczór:)
Juz nie pamietam która z Was robiła ale natchnęła mnie z kopcem Kreta:) zamiast tortu:)
I chce zrobić jakies danie , mam polędwiczki wieprzowa, muszę cos z niej wymyslic i moze trochę koreczków, mini kanapeczki:) i goooofryyyy:):) mini przyjęcie :)
Tylko nie wiem czy dam rade, ale taki mam plan :)

A kiedyś był temat prezentów dla tej słabej płci ;) i w sumie sam kiedyś wspomniał ale kupilam mu power banka takiego mocniejszego :) juz nie bedzie wymówek ze telefon sie rozładował ;):)hihi

Do góry