reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Wiem, że u was juz dzień. U mnie prawie 5 rano. Od kilku godzin nie śpię. Powoli zamieniam się w zombie. Godzinami leżę w nocy i gapie się w sufit. A potem rano jestem nieprzytomna... tak juz tydzień. Lekarz wspomniał coś o insomni w ciąży. Jak tu funkcjonować?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tez mam tak ostatnio jak sie przebudze np o 1 czy 2 to mogę sie kręcić kręcić liczyć barany a i tak nie mogę zasnąć. Czasem wstanę, przejdę sie, napije wody.
Mam nadzieje tylko ze nie będę miała powtórki z rozrywki z 1 ciąży kiedy na prawdę nie mogłam spać ok 2 miesięcy. Godzina do dwóch w nocy to było wszystko :( To był koszmar...

reklama
Witam Was:)
Ja juz po wizycie dzidzia ma 3.9 cm dokladne usg tj przeziernosc karkowa itp za 3 tyg prenatalnych nie bedzie bo mam 33lata i wszystkie wyniki super mowila ze przeszlam juz cytomegalie :)? Bo mam mnostwo przeciwcial ma byc ponad 6 mam 76000 i ze dobrze bo dzidzia chroniona:) tak slicznie sie ruszala:):) widac bylo super:):)

Dobre wieści no i ten wynik !:) super:) gratulacje :)

Ja za to śpię jak szalona :-) dzień czy noc bez znaczenia :-) nigdy nie miałam tak dobrego spania. Do 11 pospie a już o 22 z powrotem nyny.

Nie miałam wpływu na to jak mnie chrzcili i kiedy miałam komunię. Żałuję. Do bierzmowania nie poszłam. Ślub mam cywilny. Co wcale nie oznacza że jest gorszy. Koleżanka wzięła ślub w ogrodzie, jej tato zrobił kurs przez internet i może udzielać ślubów. Nie tak dawno mój znajomy (Hindus) popełnił "mezalians" z Polką. Żadna ze stron nie naciskała na ślub w swojej wierze. Ślub cywilny. Było pięknie. Dziecko wychowywane w obydwu wiarach. Da się.
Każdy robi to co mu odpowiada. Jedna z was wspomniała że Jezus był dorosły jak miał chrzest. Mój znajomy, ksiądz, twierdzi, że wg niego w wiarę powinno się wstępować świadomie. Ja mam podobne odczucia.
A świstek papieru ten czy inny nie gwarantuje mi dobrego małżeństwa.

Ja pisałam o Jezusie stąd takie moje rozważania o chrzcie. Każdy robi jak uwaza. Zobaczymy co moje zdecydują i w jakim wieku. Ja to samo tak się źle czuje co ranek niby zjem śniadanie i jest ok ,a później mi nie dobrze brzuch boli i kręci w głowie. Dzisiaj rano to myślalam,że poronie tak mnie brzuch bolał długo i skręcał. Nie wiem czy to zaprcia, kupiłam czopki gricelinowe. Ogólnie byłam po leki dla syna ,bo chory i już kasa poszła. U nas epidemia grypy

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Nusia123 gratuluję udanej wizyty.
25_pixels ja na początku ciąży cierpiałam na bezsenne noce ale to pewnie ze stresu bo ciąża nie planowana więc martwiłam się jak sobie dam radę z wszystkim.Ale odkąd przestałam się zamartwiać śpię dobrze.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Laski wroce do tematu macierzynskiego. 14 dni na zlozenie wniosku u pracodawcy. A jak bede musiala tfu tfu byc z dzieckiem albo sama ze soba w szpitalu dlugo? Co wtedy?

Czy ojciec sam moze zarejestrowac dziecko nie bedac w zwiazku malzenskim?

Musicie być oboje. A jeśli miałby robić to sam to twój partner uznaje dzidzie wcześniej przed porodem i zgłasza, że chce by nosiło jego nazwisko, wtedy może zrobić to za ciebie.
Tak robiła moja koleżanka 2 lata temu chyba, że coś sie zmienilo. Szła z facetem do urzedu z kartą ciąży i jego oświadczeniem, że to on jest tatą i chce dać jego nazwisko.

reklama
@Nusia123 gratuluję wizyty :)
Trzymam kciuki za kolejne ;)
Ja już od 2-3 tyg nie mogę spać. Najpierw nie mogę zasnąc do 1. Jak już zasnę to budzę się bo albo za zimno albo za ciepło i też długo zasnąć nie mogę :/ a przed 7 budzi się synek więc koniec spania :( jak zacznę wstawać w nocy na siku to już w ogóle nie będę spała chyba :( dzisiaj czuję się podobnie jak wczoraj, kompletny brak energii

Do góry