reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Wiem, że u was juz dzień. U mnie prawie 5 rano. Od kilku godzin nie śpię. Powoli zamieniam się w zombie. Godzinami leżę w nocy i gapie się w sufit. A potem rano jestem nieprzytomna... tak juz tydzień. Lekarz wspomniał coś o insomni w ciąży. Jak tu funkcjonować?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tez mam tak ostatnio jak sie przebudze np o 1 czy 2 to mogę sie kręcić kręcić liczyć barany a i tak nie mogę zasnąć. Czasem wstanę, przejdę sie, napije wody.
Mam nadzieje tylko ze nie będę miała powtórki z rozrywki z 1 ciąży kiedy na prawdę nie mogłam spać ok 2 miesięcy. Godzina do dwóch w nocy to było wszystko :( To był koszmar...

reklama
Witam Was:)
Ja juz po wizycie dzidzia ma 3.9 cm dokladne usg tj przeziernosc karkowa itp za 3 tyg prenatalnych nie bedzie bo mam 33lata i wszystkie wyniki super mowila ze przeszlam juz cytomegalie :)? Bo mam mnostwo przeciwcial ma byc ponad 6 mam 76000 i ze dobrze bo dzidzia chroniona:) tak slicznie sie ruszala:):) widac bylo super:):)

Dobre wieści no i ten wynik !:) super:) gratulacje :)

Ja za to śpię jak szalona :-) dzień czy noc bez znaczenia :-) nigdy nie miałam tak dobrego spania. Do 11 pospie a już o 22 z powrotem nyny.

Nie miałam wpływu na to jak mnie chrzcili i kiedy miałam komunię. Żałuję. Do bierzmowania nie poszłam. Ślub mam cywilny. Co wcale nie oznacza że jest gorszy. Koleżanka wzięła ślub w ogrodzie, jej tato zrobił kurs przez internet i może udzielać ślubów. Nie tak dawno mój znajomy (Hindus) popełnił "mezalians" z Polką. Żadna ze stron nie naciskała na ślub w swojej wierze. Ślub cywilny. Było pięknie. Dziecko wychowywane w obydwu wiarach. Da się.
Każdy robi to co mu odpowiada. Jedna z was wspomniała że Jezus był dorosły jak miał chrzest. Mój znajomy, ksiądz, twierdzi, że wg niego w wiarę powinno się wstępować świadomie. Ja mam podobne odczucia.
A świstek papieru ten czy inny nie gwarantuje mi dobrego małżeństwa.

Ja pisałam o Jezusie stąd takie moje rozważania o chrzcie. Każdy robi jak uwaza. Zobaczymy co moje zdecydują i w jakim wieku. Ja to samo tak się źle czuje co ranek niby zjem śniadanie i jest ok ,a później mi nie dobrze brzuch boli i kręci w głowie. Dzisiaj rano to myślalam,że poronie tak mnie brzuch bolał długo i skręcał. Nie wiem czy to zaprcia, kupiłam czopki gricelinowe. Ogólnie byłam po leki dla syna ,bo chory i już kasa poszła. U nas epidemia grypy

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Nusia123 gratuluję udanej wizyty.
25_pixels ja na początku ciąży cierpiałam na bezsenne noce ale to pewnie ze stresu bo ciąża nie planowana więc martwiłam się jak sobie dam radę z wszystkim.Ale odkąd przestałam się zamartwiać śpię dobrze.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Laski wroce do tematu macierzynskiego. 14 dni na zlozenie wniosku u pracodawcy. A jak bede musiala tfu tfu byc z dzieckiem albo sama ze soba w szpitalu dlugo? Co wtedy?

Czy ojciec sam moze zarejestrowac dziecko nie bedac w zwiazku malzenskim?

Musicie być oboje. A jeśli miałby robić to sam to twój partner uznaje dzidzie wcześniej przed porodem i zgłasza, że chce by nosiło jego nazwisko, wtedy może zrobić to za ciebie.
Tak robiła moja koleżanka 2 lata temu chyba, że coś sie zmienilo. Szła z facetem do urzedu z kartą ciąży i jego oświadczeniem, że to on jest tatą i chce dać jego nazwisko.

reklama
@Nusia123 gratuluję wizyty :)
Trzymam kciuki za kolejne ;)
Ja już od 2-3 tyg nie mogę spać. Najpierw nie mogę zasnąc do 1. Jak już zasnę to budzę się bo albo za zimno albo za ciepło i też długo zasnąć nie mogę :/ a przed 7 budzi się synek więc koniec spania :( jak zacznę wstawać w nocy na siku to już w ogóle nie będę spała chyba :( dzisiaj czuję się podobnie jak wczoraj, kompletny brak energii

Do góry