reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Nigdy nie miałam problemu z uszanowaniem wyznania innych ludzi. Mam problem z tym co religia potrafi zrobić z ludźmi. Na przestrzeni wieków chociażby i teraz. Nie potrafię też i nigdy nie umiałam powiedzieć: bo Bóg tak chciał, gdy jakaś rodzinę spotkała tragedia. Naczytałam się wystarczająco Biblii, Koranu, Tory, Dialogów konfucjańskich, Sutry i Mahabharate z czystej ciekawości. I nigdy nie zrozumiem tej brutalności jakiej bóg ten czy inny wymaga wobec swoich wierzących. Rządać zabić swoje dziecko czy wnuka by udowodnić jak wielka jest wiara danego człowieka? Nigdy! Co to za bóg, który rząda takich czynów? Kiedyś przeczytałam w pewnej kontrowersyjnej fikcyjnej książce jak ksiądz pytał się głównego bohatera czy wierzy w Boga. A ten odpowiedział: faith is a gift which I have yet to receive. Bardzo mi się to spodobało. I jak nie chcę nikogo urazić (a starsze osoby nie są jeszcze przyzwyczajone do ateistów), zwłaszcza jak jest ktoś dla mnie miły to tak odpowiadam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeżeli chodzi o zdjęcia to sam daje lekarz- przynajmniej prywatnie. Dał mi na płycie jedno z wymiarami. Przeziernosc Krakowa była 1,7 a kość modowa widoczna. Wszystkie narządy wewnętrzne widoczne. Dzidzi ma dokładnie 6,6 cm bez nóżek. Jeżeli chodzi o ułożenie to główka jest po lewej stronie i ogólnie z lewej umiejscowione.
Robione miałam przez brzuch. Sprzęt bardzo dobry tylko szkrab nie chciał współpracy. Co lekarz przyłożył to małe odpychalo i przekrecalo. Emilka była spokojniejsza a tu to chyba będę miała roboty bo adhd to małe chyba hehe.
Widziałam ze zaglądał na sam koniec na płeć ale nic nie mówił to chyba nie był pewny. To ja wolałam nie pytać i nie wiedzieć. Następna wizyta za miesiąc.

Super ze wizyty udane.
Co do wiary to każdy ma swoje poglądy i ja też nikogo nie oceniam każdy robi jak uważa. Mojej ciotki dzieci 2 do kościoła nie chodzi a ona bardzo wierząca i też im się w życie nie wtrąca.

Ja jestem wierzącą nie praktykujaca z mężem , ja nie dzielę się opłatkiem,ale idę posiedzę chwilę na wigili z mezem u teściowej, normalnie jem mięso w piątki, u mnie w domu nie ma choinki,nie przyjmuje księdza, syn chodzi na religię,bo nie bronie sam zdecyduje, u nas jest torelancja duża przez wzgląd na dwie odmienne wiary, gdyby tak nie było to by się rozsypało małżeństwo żyjąc w takim związku najlepiej iść na ugody o to chodzi,ale nic nie robimy na siłę. Ja szanuje ich oni mnie i jest pięknie jestem szczęśliwa. Naprawdę nie mogę narzekać na teściów i rodziców nie wtracaja się, myślę ,że to też ma duże znaczenie. Ja uważam,że żadnej wiary nie powinno się krytykować każdy ma prawo wyboru powinniśmy to szanować.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Proszę o trzymanie kciuków za dzisiejszą wizytę :) pół nocy nie spałam obym nie usunęła podczas badania [emoji23]

Mój mąż jest z bardzo religijnej rodziny, ja nigdy nie byłam do tego przymuszana nawet bierzmowania nie mam. W pewnym momencie mąż stwierdził że to nie dla niego...rodzicom było bardzo ciężko, ale akceptują to. Idziemy na mszę np. zs babcię, ale bardziej z szacunku i dla towarzystwa rodziny. Córka jest ochrzczona, chodzi na religię bo chce, potem sama wybierze. Aczkolwiek widzę jak tesciowie sieją propagandę - kupują jakieś gazetki religijne dla dzieci, książeczki. Jak jest u nich to nawet się pomodli przy stole (bo wszyscy tak robią i tak ją nauczyli) w domu nawet o tym nie pomyśli. Najbardziej nie cierpię hipokryzji, a są w rodzinie takie osoby które szczycą się swoją wiarą, działają prężnie na rzecz kościoła, ich dzieci wczesna komunia, skauci pana a dla drugiego człowieka świnie takie że mózg w poprzek staje. Mnie osobiście zawsze odrzucalo to ze w Polsce kościół jest tam mocno upolityczniony.
A jakie cuda były jak ślub braliśmy - że tylko cywilny to nie ślub....szkoda gadać. Żyjemy po swojemu, w zgodzie ze sobą a innym nic do tego. Ale się wygadałam ;)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wierzę i będę wierzyć bo wuara dodaję mi sił i myślę że gdyby cały świat nie wierzył w nic to byłby haos i każdy by miał swoje prawa. Nie wolno nikogo do niczego zmuszać bo to nie o TO chodzi to trzeba czuc

reklama
Proszę o trzymanie kciuków za dzisiejszą wizytę :) pół nocy nie spałam obym nie usunęła podczas badania [emoji23]

Mój mąż jest z bardzo religijnej rodziny, ja nigdy nie byłam do tego przymuszana nawet bierzmowania nie mam. W pewnym momencie mąż stwierdził że to nie dla niego...rodzicom było bardzo ciężko, ale akceptują to. Idziemy na mszę np. zs babcię, ale bardziej z szacunku i dla towarzystwa rodziny. Córka jest ochrzczona, chodzi na religię bo chce, potem sama wybierze. Aczkolwiek widzę jak tesciowie sieją propagandę - kupują jakieś gazetki religijne dla dzieci, książeczki. Jak jest u nich to nawet się pomodli przy stole (bo wszyscy tak robią i tak ją nauczyli) w domu nawet o tym nie pomyśli. Najbardziej nie cierpię hipokryzji, a są w rodzinie takie osoby które szczycą się swoją wiarą, działają prężnie na rzecz kościoła, ich dzieci wczesna komunia, skauci pana a dla drugiego człowieka świnie takie że mózg w poprzek staje. Mnie osobiście zawsze odrzucalo to ze w Polsce kościół jest tam mocno upolityczniony.
A jakie cuda były jak ślub braliśmy - że tylko cywilny to nie ślub....szkoda gadać. Żyjemy po swojemu, w zgodzie ze sobą a innym nic do tego. Ale się wygadałam ;)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki. Ja też mam tylko cywilny,ale dla mnie jest tak samo ważny, nie znaczy coś mniej.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry