reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja się wzięłam za sprzątanie żeby jakoś minął mi czas do wizyty...w ogóle mam takie wyrzuty sumienia wobec malucha, obiecywałam sobie że będę się tak zdrowo w ciąży odżywiać a ja nie mogę patrzeć na jedzenie...jem dosyć dużo owoców j jakieś warzywa ale w sumie najchętniej to bym tylko chleb z masłem jadła. Właściwie wszystko w siebie wmuszam... wczoraj mieliśmy rodzinny obiad to zjadłam miseczkę rosołu, dwa kartofle i ogorka kiszonego ;) no cóż już niedługo drugi trymestr więc może wtedy to się zmieni

p19uflw1jarcljhd.png

reklama
Idę dzisiaj włosy robić w końcu, muszę się zbierać za chwilę. Wprawdzie usg przez brzuch jutro, ale na wszelki wypadek wydepiluję sobie nogi żeby sarną nie straszyć [emoji23]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja już zaliczyłam dzisiaj pierwszą serię badań z krwi i już jestem po kanałowym :) Teraz odliczam dni do prenatalnych :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na zdjęcia ślicznych sierpniowych maluchów ;)
Kto powiedział, że drugi trymestr jest taki super? :p na pewno nie dla mnie bo czuję się gorzej niż w pierwszym :( od rana nudności i wstręt do jedzenia, poza tym tak mi słabo i w dodatku głowa boli :/

Dzag82 o której masz wizytę?Ja z samego rana o 9.40.Po odwiezieniu dziewczyn szybko pognamy do szpitala bo to na drugim końcu miasta.
Fajnie jak taka cisza zapanuje w domu choć na chwilę.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja i Luska mamy w srode;)
Z tym ze ja na 16.

Kupilam rennie. Zgaga mi nie straszna;)

Trzymam kciuki za wizyty. Ja sie obawiam ze bejbik bedzie za maly na pomiary...

W nocy wstaje co 2 godz na sika. O 4 jestem glodna. Jem suchy chleb. Zasypiam o 6. Pozniej niedorobiona chodze. Dalej nic mi nie smakuje. W glowie coraz czesciej sie lekko kreci

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na zdjęcia ślicznych sierpniowych maluchów ;)
Kto powiedział, że drugi trymestr jest taki super? :p na pewno nie dla mnie bo czuję się gorzej niż w pierwszym :( od rana nudności i wstręt do jedzenia, poza tym tak mi słabo i w dodatku głowa boli :/
mam to samo w pierwszym nic , a teraz mdli mnie co rano i kręci w głowie , teraz dopiero zaczynam czuć,że w ciąży jestem :p jesteśmy inne :p

reklama
Hej Ciężarówki;) Czy można dołączyć? Jestem obecnie w 2. ciąży (córeczka ma 4 latka) i mój termin to 15.-16. 08., czyli aktualnie jestem praktycznie w 11 t.c. (a dokładniej 11. t. zaczyna się jutro). Na razie jako tako się mam, nudności, ale bez zwracania, jem coraz więcej no i oczywiście zmęczenie mnie dopada, szczególnie w tygodniu, ponieważ pracuję wciąż i zamierzam pracować do 7.-8. miesiąca - jeśli wszystko będzie oczywiście ok a ponieważ mam dziecko i codziennie kupę spraw do załatwienia to nie mogę sobie poleżeć wieczorem odłogiem... Zazdraszczam tym, co mogą;)
Miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej, ale na razie wyniki są w normie, tym niemniej jednak staram się trzymać dietę, tzn. jeść zdrowo, ograniczać cukier i pszenicę (ze względu na niedoczynność tarczycy i Hashimoto...).

USG prenatalne mam 07.02. i nie mogę się doczekać, a jednocześnie dopadają mnie mysli pod tytułem czy wszystko będzie w porządku...? Pozdrawiam Was serdecznie!

Do góry