reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Kurektyna a ile dokładnie ma Twoja córka lat?Ja też czytam swoim dziewczynkom ale u nas inna lektura na topie.Dziewczynki uwielbiają księżniczki disneya...ariel,bellę czy roszpunkę.Znam już te historie na pamięć.
Moja młodsza jest bardzo uczuciowa...tak się wzrusza na bajkach.
A mnie dziś znów katar męczy...masakra z tymi choróbskami.Jak nie mdłości to znów choroba.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też mam kilka zębów do leczenia ale też czekam do 2 trymestru.Mam nadzieję że dentystka mnie nie ochrzani że zaszłam w ciążę.W końcu tego nie planowałam.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nadrobiłam wszystko od wczoraj wieczorem! :D :D

Ja miałam spore mdłości w 5-8 tygodniu. Nie mogłam się ruszyć tak mdliło, i marzyłam żeby zwymiotować w końcu ;P Potem kilka dni spokoju i w 9 tygodniu cały dzień na kibelku i wymiotowałam! Jak zaczęłam rano to ostatnia wizyta około godz 24.. Minęło już kilka dni i puki co względny spokój. :) Ale wiadomo.. Każdy organizm może mieć inaczej..

Trzymam kciuki!! :)

Gbur, to gbur - grunt, że widziałaś swoje zdrowe maleństwo. Niech się rusza i szaleje puki ma miejsce! :)

Co do płaczu i zmian nastroju to jeszcze mnie to nie dotknęło. Jedynie ograniczony jadłospis z braku chęci i wszechobecny niepokój. Chociaż zawsze po wizycie u lekarza jest kilka dni spokoju i radości :) Ale narobiłyście mi ochoty na ostre i kwaśne! Mam jakieś korniszony z chilli, idę je zjeść! :D
Mnie też mdliło w 5-6 potem spokój a jak mnie dopadło tak leżę w łóżku, bo w poziomie tak nie szarpie. Matko co za życie [emoji3]

Mimo że tak się czuję to jakoś jeszcze nie do końca jestem świadoma ze ten bejbik tam we mnie siedzi.

Żrę [emoji3] tylko zupy i bułki z pomidorami i nabiał. Odrzucenie od słodkiego na kilometr. Dziś sączę kapuśniak choć jak go czuje to mnie szarpie. Mężowi aż mnie żal [emoji20]

Też wynajmujemy mieszkanie - kawalerkę. Szukamy coś do kupienia dla siebie, bo w końcu dostałam umowę o pracę na stałe to możemy do banku uderzać. Człowiek się uwali na całe życie kredytem [emoji52].

A mi bardzo w ciąży smakuje nabiał i pomarańcze [emoji3] dziś kupiłam 20jaj swojskich mniam [emoji3] będę robić placki ziemniaczane,bo syn lubi.

Jeśli chodzi o ciążę to ja też nie czuje się jakbym w niej była,może dlatego,że przechodzę ja praktycznie bez objawowo,co to tam trzy dni mdłości i bez ciazy nie raz się miało, z synem miałam też tak samo. No i w końcu nie mam już tych syfow na twarzy.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam a właściwie przedemna więc dopóki nie wejdę w drugi trymestr kanał pluka mi woda utleniona w drugim trymestrze wypluka tym czym trzeba i wypelni :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie nie było wyboru musieli mi zrobić w 9 tyg, bo myślałam że z bólu umrę tak już promieniowalo i ropa się zbierała,ale bez znieczulenia miałam nie chciałam.
Lepiej zrobić,bo jak ropa podejdzie to wtedy antybiotyk

Ile nas tu jest tak pi razy drzwi? Liczył ktoś? Ciekawe czy porodowki w sierpniu będą zawalone :-)
Jeśli wszystkie dodały się do listy to powinno dać się zliczyć [emoji1] Ty z Wrocławia? Słyszałaś co się dzieje w szpitalu w Oleśnicy? Jednak nie będę tam nawet jechać,bo dno totalne.

Jeśli wszystkie dodały się do listy to powinno dać się zliczyć [emoji1] Ty z Wrocławia? Słyszałaś co się dzieje w szpitalu w Oleśnicy? Jednak nie będę tam nawet jechać,bo dno totalne.

Nie, nie słyszałam. Ale Wrocław tez za dobrych opinii nie ma. Stres czy przyjmą jak taki bum urodzeniowy ma być. Co w tej Oleśnicy?

reklama
Do góry