reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mam to samo uwielbiam ostre [emoji5]i mysle ze wlasnie stad moja zgaga sie wziela.Ale dzieki radom stad napilam sie mleka i chwilowo ulżylo.

f2w3dqk378090r8f.png
U mnie mleko chwilowo pomagalo

reklama
Gratulacje dziewczyny :) mnie dopadły mdłości coś koło 8 tygodnia i teraz jakby ustały :)

Czy któraś z was miała leczenie kanałowe zęba na tym etapie ciąży? Dentystka wie o ciąży ale trochę mam obawy
Ja miałam kanałowe przed nowym rokiem i po nowym bo to masz trzy wizyty najwięcej,też się bałam,bo strasznie bolał mnie ząb myślałam,że zdechne,dobrze ,że pojechalam, nie było tragedii,ja nie brałam znieczulenia,ale można każda dentystka mi powiedziała,,że to nie przenika to łożyska. Jedynie co to niech ci nie robi zdjęcia RTG i powiedz,że jesteś w ciąży. Powodzonka

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Anntryb miałam w 2 trymestrze.
Kurektyna młoda czytała harrego pottera.Ja jestem ogromną fanką pottera.Właśnie czekam na nową część ...powinna dzisiaj przyjść.
Mychaa jestem pielegniarką w domu opieki.Tu w UK nie ma systemu zmianowego w prywatnym sektorze opieki zdrowotnej.Wybierasz albo dniówki albo nocki.
AniaCk najgorzej jest właśnie po ostrym....zgaga murowana.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie mogę pić mojego ukochanego soku jabłkowego (choc taką mam potrzebę)bo zaraz mam albo zgage albo mi się odbija z cofką... a ja tak bardzo lubię!!! Ostre też lubię w tej ciąży jescze bardziej i powiedzialamt że całą ciaże będę jadła a potem moje młodsze dziecko będzie przuzwyczajone do ostrego i oriantalnuch przypraw to będzie jak my lubiło kuchnie azjatycką[emoji16] Starczy że Małej gotujemy oddzielnie (fakt ze za czasów jej ciąży i karmienia nie tolerowałam nic ostrego, potem Meżuś nauczył mnie tak jeść i teraz sobie nie wyobrażam)Ten maluszek bedzie jadł wszytko i nie będzie wybredny[emoji6](tia...se mogę ppmarzyć żeby jeszcze tak się dało dziecka zaprogramować)
Kuzynka urodziła wczoraj córeczkę... i tak sobie pomyśałam że chciałabym już sierpnia żeby już móc przytulić i ucałować moją kruszynkę!!! Wiem że szybko nam minie te kilka miesięcy i jeszcze zatesknię za czasem ciaży... Myślę że bardziej będę się delektować ciążą jak już pójdę na l4 bo teraz to niczym nie różni się moje życie poza permanentnym zmęczeniem i mniejszą cierpliwością... Przy poprzedniej ciąży to był ciągły relaks zero pospiechu nerwów... od początku czułam to że jestem w ciąży i delektowałam się tym. Teraz mam takie wrażenie że mimo wszystko do mnie do końca to nie dotarło, nawet jak mówię Nasze dziecko... to tak to surrealistycznie brzmi... chyba jestem jakaś dziwna[emoji53]
Odkąd mam Lene chciałam drugie dziecko tyle czasu czekałam więc jakoś to dla mnie takie niewyobrażalne... Boję się że to tylko dobry sen z ktorego się obudzę!

Qwa mam wahania nastroju... piszę i placzę... hmm... chyba jestem w ciąży???

Ja tez poplakuje. Czasami od tak. Siedze i placze. Ja jeszcze nie mam wizji siebie z dzieckiem. Jakos luzacko mi mija. Z Domi dni odliczalam. Kupowalam szybko to i tamto. A teraz...nic mi sie nie chce. Komunie mam w maju. Moze po sie zabiore za ogladanie wozka

A ja w tej ciąży jestem zrelaksowana i cieszę się tym odmiennym stanem.W drugiej ciąży to nie miałam lekko bo Emi miała nieco ponad roczek to było o wiele ciężej teraz dziewczyny są już starsze i dużo rzeczy same już robią koło siebie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

luska też myślałam o harrym potterze sama czytałam, co prawda późniejsze części są drastyczne, ale moje dziecko nie należy do wrażliwych, nawt jak oglądam czystą krew i ona czasem wpadnie się pogapić, to zero wzruszenia że ktoś kogoś zjadł[emoji53] zresztą ona wie że to wszystko fikcja...ogólnie ja nie wiem po kim ona tak ma ja jako dziecko wyłam jak lew zabijał antylope... moje dziecko od poczatku jest tym nie wzruszone, bo w końcu lew musi coś jeść...
Zaczęłam jej czytać kroniki podziemia "gregor i niedokończona przepowiednia" bardzo jej się podobało... ale matka przerwała czytanie bo sama się wciagnęła i musiała wiedziec co się działo dalej, wiec też to czeka w kolejce, jak małej podobał się harry potter to i to mogłoby się jej podobać choć to mam wrażenie ze jest skierowane do ciut starszych dzieci(cześć pobocznych bohaterów ginie juz w trakcie pierwszego tomu) ... ale to zależy od wrażliwości i upodobań dziecka[emoji2]

Nadrobiłam wszystko od wczoraj wieczorem! :D :D
Jestem załamana - zaczęłam tak strasznie wymiotować, że tylko jak leżę to względnie. Tak się cieszyłam, że mnie to ominęło. Czuję się potwornie :-( Jak żyć? Zaczęło się od 9 tygodnia? A jak u Was?
Ja miałam spore mdłości w 5-8 tygodniu. Nie mogłam się ruszyć tak mdliło, i marzyłam żeby zwymiotować w końcu ;P Potem kilka dni spokoju i w 9 tygodniu cały dzień na kibelku i wymiotowałam! Jak zaczęłam rano to ostatnia wizyta około godz 24.. Minęło już kilka dni i puki co względny spokój. :) Ale wiadomo.. Każdy organizm może mieć inaczej..
Dzień dobry☺.
Ja szykuję się na prenatalne.
Trzymajcie kciuki. Mam o 12:30
Straszna ślizgawica u nas dziś więc musimy wyjechać wcześniej, a mamy prawie 100km.
Miłego dnia
Trzymam kciuki!! :)
Czekam na usg. Ale się denerwuje..tymbardziej ze ten lekarz ponoc straszny cham..no ale zobaczymy .. Najważniejsze żeby wszystko bylo ok :))
Gbur, to gbur - grunt, że widziałaś swoje zdrowe maleństwo. Niech się rusza i szaleje puki ma miejsce! :)

Co do płaczu i zmian nastroju to jeszcze mnie to nie dotknęło. Jedynie ograniczony jadłospis z braku chęci i wszechobecny niepokój. Chociaż zawsze po wizycie u lekarza jest kilka dni spokoju i radości :) Ale narobiłyście mi ochoty na ostre i kwaśne! Mam jakieś korniszony z chilli, idę je zjeść! :D

reklama
Gratulacje dziewczyny :) mnie dopadły mdłości coś koło 8 tygodnia i teraz jakby ustały :)

Czy któraś z was miała leczenie kanałowe zęba na tym etapie ciąży? Dentystka wie o ciąży ale trochę mam obawy
Ja mam a właściwie przedemna więc dopóki nie wejdę w drugi trymestr kanał pluka mi woda utleniona w drugim trymestrze wypluka tym czym trzeba i wypelni :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry