reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny. Ja nie pisałam bo coś mnie dopadło... od paru dni okropne bóle głowy, do tego wymioty.. a od wczoraj doszła jeszcze biegunka... brak sił już normalnie. Byłam rano na usg, 11 tydzień, bobo ma 4.28 cm ☺ rozwija się prawidłowo. Widziałam rączki i nóżki i się zakochałam ☺ wstawię zdjęcie usg w wizytach. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny

reklama
@Ruda23 super :-)

Co do sprzatania to ja tez powiedzialam stop, w domu czworo ludzi, a tylko ja latalam i sprzatalam wrryy . Ale musze przyznac, ze ost mezo sie poprawil ;-)

My dzis zarwana noc, mala goraczkuje, na 11 jedziemy do lekarza :-( . Kuwa mezo i najstarsza prawie wyzdrowieli to teraz mala i chyba srednia cos kichala w nocy :-/ . A mnie dzis glowa peka :-(

&&&&& za pozostale wizyty :-)

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Matko dziewczyny... Co za typ. Jak weszłam, pierwsze co powiedzial 'usg nie zawsze jest pozytywnym zjawiskiem...' Na moje pytanie co to znaczy odpowiedział ze 'no różnie bywa'... Masakra... Robił mi usg dopochwowo (czym jeste zdziwiona) .. Pytal gdzie ide na prenatalne..jak mu powiedziałam to naskoczyl czemu nie do invicty albo gamety... Genneralnie pozniej jai juz zobaczył ze z maluchem jest wszystko ok to zmienił podejscie i byl moze nie super mily ale względnie mily :) narzekal tylko ze strasznie ruchliwy ten dzieciaczek i nie chce w ogóle sie położyć :) jak dobrze ze w poniedziałek ide juz do mojej ginki :)

Witam.
Dzag82 póki co to ja mam termin porodu zbliżony do Twojego..20 sierpnia ale robię usg prenatalne już w 12 tc.Zobaczymy zresztą jaki termin porodu mi z usg wyjdzie.
Ale z tego co pamiętam to kilka dziewczyn ma termin porodu na sam koniec sierpnia.
Chromka i jak sobie radzisz w pracy?To chyba ciężki kawałek chleba.
U mnie sprzątanie to pikuś a mam 2 dzieci więc spokojnie dziewczyny dacie radę.Ja mam mały domek i 2 h codziennie rano i dom ogarnięty,pranie zrobione i obiad postawiony.Dziewczyny są w szkole i przedszkolu to szybko idzie.Mąż wieczorem pomaga tzn.robi mi kolację i posprząta w kuchni po kolacji.Jak jest w domu a ja odsypiam nocki to posprząta cały dom.Ja mam taki plus że pracując na nockach nie muszę zaliczać takiego maratonu że praca i szybki powrót do domu i dzieci i czasu brak na sprzątanie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Mahoniowa w pierwszej ciąży tak późno mi się zaczęły wymioty.W tej ciąży mdliło mnie zanim nawet test zrobiłam.
Mama T u mnie to samo nie ma gdzie nawet rozłożyć łóżeczka.Dlatego my z mężem szukamy intensywnie nowego domu.

Klusek w tej ciąży mnie też ciągle chwyta rozwolnienie.
Lina1555 super że odpoczęłaś w górach.
Aftk trzymam kciuki.
Mahoniowa dasz radę.Ja cały czas pracuje z tymi mdłościami i zawrotami głowy.

Matko dziewczyny... Co za typ. Jak weszłam, pierwsze co powiedzial 'usg nie zawsze jest pozytywnym zjawiskiem...' Na moje pytanie co to znaczy odpowiedział ze 'no różnie bywa'... Masakra... Robił mi usg dopochwowo (czym jeste zdziwiona) .. Pytal gdzie ide na prenatalne..jak mu powiedziałam to naskoczyl czemu nie do invicty albo gamety... Genneralnie pozniej jai juz zobaczył ze z maluchem jest wszystko ok to zmienił podejscie i byl moze nie super mily ale względnie mily :) narzekal tylko ze strasznie ruchliwy ten dzieciaczek i nie chce w ogóle sie położyć :) jak dobrze ze w poniedziałek ide juz do mojej ginki :)
Najważniejsze że wszystko w porządku z dzieciaczkiem ☺ całą resztę da się przecierpiec ☺ ja dzisiaj sobie nawet powiedziałam że dla takiego cudeńka i takich widoków przecierpie te wymioty i zle samopoczucie. I gburowatość lekarzy...

reklama
Natalkuś tylko się ciesz że nie cierpisz tak jak my.
A u nas dziewczyny już wiosennie.
Klusek ja mam 3 pokoje ale mnuejsza córka śpi z nami tzn.w naszej sypialni ma swoje łóżeczko bo z siostrą nie potrafią zasnąć razem a usypianie ma raty nie wchodzi u nas w grę kiedy ja o 19 wychodzę do pracy i jestem spokojniejsza jak wiem że dziewczyny już śpią więc też szukamy nowego lokum.
Ruda gratuluję udanej wizyty.
Beata zawsze tak jest że wszystkoe dzieci muszą chorować w tym samym czasie.Dużo zdrówka dla nich.
Pamqsku dobrze że dzidzia ma się dobrze i to najważniejsze.

Do góry