reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Sprzątanie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] miałam świra na ten temat do momentu jak młody miał 2 lata. Potem postanowiłam, że dom to nie muzeum. W domu się mieszka, a nie sterylnie niczego nie dotyka. Zawsze znajomym mowię jak chcesz do nas zajechać i odwiedzić, posiedzieć, pogadać to jak najbardziej. Ale jak masz zamiar przyjść sprawdzić czy mam czysto to się umów na wizytę [emoji12][emoji33][emoji33]
Generalnie nie jest u nas jeszcze tak tragicznie. Kilka z moich sąsiadek praktykuje zasady: po co sprzątać przed imprezą, jak po też musisz sprzątać. Nie lepiej to zrobić tylko po? [emoji23][emoji23][emoji23]
Z coraz większym metrażem mam coraz mniej czasu. Bo jak jest ciepło dochodzi jeszcze ogród z przodu i z tylu. Basen. Potem moje miejsce na zioła, kwiaty, warzywka. Wszystko samo się nie zrobi. W tym roku trochę sobie odpuszczam. Mam zamiar się co prawda zorganizować. Pozbyć pierdół i gratów. Ale jak to możliwe jak mężu znowu kupił jakieś Audi do naprawy i do garażu poza moim i tym nowym nabytkiem nic raczej juz nie wejdzie (a i tak dodatkowo jeszcze sporo jest)... garażu nie ogarnę nigdy. Zaakceptowałam to już.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się właśnie zastanawiam jak mąż w tym roku ogródek ogarnie - będę palcem pokazywać najwyżej :D

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A na temat garażu się nie wypowiadam nawet. U nas 2 razy do roku jest zbiórka gratów, ale od 2 lat nie umiemy go opróżnić po poprzednich właścicielach. Stopniowo po kawałku może się kiedyś uda.

reklama
Jestem załamana - zaczęłam tak strasznie wymiotować, że tylko jak leżę to względnie. Tak się cieszyłam, że mnie to ominęło. Czuję się potwornie :-( Jak żyć? Zaczęło się od 9 tygodnia? A jak u Was?

Gratuluję wizyt super ze dzieciaki rosną.

Co do sprzatania ja sobie odpuscilam mam w nosie ja będę sprzątać a oni w d. ... maja dzieciaki chaos w swoim pokoju jak nie ogarną na wieczór to ja im w dzień nie sprzątam czekam aż z placówek wrócą i nie ma przepros. Ja muszę zrobić porządek w mojej szafie i przed ciążowe ciuchy na strych wynieść niech czekają. Jeszcze nie wiem gdzie zrobie miejsce dla dziecka mam nadzieje że jakoś szybko pójdzie nam budowa bo teraz strasznie ciasno się zrobi najgorsze jest to ze nawet łóżeczka nie mamy na razie gdzie postawić

Mahoniowa ja od 8 wymiotuje. Leci 12. Dzien w dzien. Wczoraj to jedno z 15 minut bo cale jedzenie od sniadania schodzilo. Mecze sie. Dochodzi jeszcze rozwolnienie. 10 lat temu mialam to samo. Trwalo do konca 5 mies. Zobaczymy jak teraz

Hej dziewczyny ja cały czas z Wami.
Właśnie wczoraj wróciliśmy z ferii i było super, białe szaleństwo narty sanki, ja oczywiscie jako obserwator ale mąż z synkiem poszaleli. Piękne widoki w tych naszych górach i odpoczęłam sobie nabrałam dystansu.
Ja mam usg na początku lutego w pierwszym tyg, także czekam z niecierpliwością. Brzuszek już się troszkę zmienił ale jeszcze mieszczę się w swoje ubrania. Waga stoi z czego się cieszę ale nie ukrywam, ze dbam i kontroluję. Pomagają mi w tym ciażowe zachcianki owoce i warzywa mniam, mięso może dla mnie nie istnieć.
Co do witamin to biore femibion 1 ale już nie długo zacznę femibion 2. A kwas foliowy to brałam przed ciążą ok rok wcześniej z racji planowanej ciąży.

Kiedyś pedantka a teraz po pierwszym dziecku, również uważam, że dom to nie muzeum tu się po prostu mieszka. Zameczylabym się a jak dojdzie drugie dziecko to już w ogóle. Po prostu wszystko z głową.

Jestem załamana - zaczęłam tak strasznie wymiotować, że tylko jak leżę to względnie. Tak się cieszyłam, że mnie to ominęło. Czuję się potwornie :-( Jak żyć? Zaczęło się od 9 tygodnia? A jak u Was?
Trzymaj się! Na to nie ma reguły. 9-10 tydzień ponoć męczą najbardziej. Oby szybko minęło. Mi pomagała na mdłości tylko gorąca woda z imbirem i miodem ale ponoć trzeba pić regularnie.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mahoniowa ja od 8 wymiotuje. Leci 12. Dzien w dzien. Wczoraj to jedno z 15 minut bo cale jedzenie od sniadania schodzilo. Mecze sie. Dochodzi jeszcze rozwolnienie. 10 lat temu mialam to samo. Trwalo do konca 5 mies. Zobaczymy jak teraz
O matko. Jak tu wrócić do pracy? Jestem na L4 jeszcze przyszły tydzień. W takim stanie nie wyobrażam sobie pracować. Skąd to się bierze? Dlaczego nie każda kobieta ma?

Do góry