reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Kurektyna ja podziwiam że Twoja córka znosiła ten Twój kapuśniak podczas kp.Moja młodsza to nawet na maliny zareagowała.Akurat miała 1,5 miesiąca jak Emi miała 2 urodziny i upiekłam jej tort malinowy.Jeden kawałek a Wiki przez 48 h cierpiała z bólu.Ja przy kp jadłam nabiał i o dziwo Emi która kest na diecie bezmlecznej nic po nabiale nie było.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas niema[emoji53] aż sprawdziłam na stronie... dla maluchów polecają pulmex baby(czy coś takiego)...
25_pixels ty jesteś z USA dobrze kojarzę? Bo już się pogubiłam:)

Bo wzieło mnie na wspominki i sobie przypomniałam że jak brat(11lat) sie urodził to ciotka z USA przysłała pampersy pachnące... u nas dopiero ze 3 lata później zaczeły mieć zapach:) i pamietam że przysłała mu balsam jonson baby lawendowy(u nas jeszcze nie było) miał taką fajną konsystencję i zapach... jakie było moje rozczarowanie jak wyszły w Polsce i to była zupełnir inna bajka!!! Wodnisty i zapach nie ten...
A to wszystko napewno ze wzgledu na skladniki dopuszczalne do uzytku tam i tu... może w PL Vicks baby nie spełnia warunków...

25 piksel to co w USA używacie na ból.Tu w UK paracetamol przepisują na wszystko więc w ciąży mam raj bo rodzajów paracetamoli.od groma w sklepach.
Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Haha wlasnie do dr Alaszewskiego. On przyjmuje na ul. Julii troche spory kawałek ale wzbudził jakoś moje zaufanie, mimo ze na zdjęciu nie wygląda ciekawie. Nie jest to lekarz z polecenia tylko wyszukany na znanym lekarzu.
Marii a Ty kiedy masz?

No proszę :) ja mam wizytę 23.01 :) i też wyszukałam w necie, przekonało mnie że ma miedzynarodowy certyfikat Fetal Medicine w zakresie usg genetycznego pierwszego trymestru :)

@Dzag ja mam prenatalne w 12t5d termin mam na 2.08 Ty masz na koniec sierpnia? Bo naprawdę różnica w terminach jest ogromna

p19uflw1jarcljhd.png

Bo mam walnieta babe co ciagle mnie wysyla do pracy i powiedziala ze jak to skierowanie ci teraz mam vedzie negatywne wysyla mnie ze skierowaniem ba Wrocław do Lg, amazon itp a tam kazdego przyjmują. A ja jeszcze nie poinformowałam pindy ze w ciazy czekalam do 3 miesiaca albo do prenatalnych. Bo i tak nie moge zaczac pracy i tak bo moga dowalic kare itp. Gadalam z księgową.
A do tej samej baby chodziła moja znajoma i wysyłała ja do momentu az nie przyniosła zaświadczenia bo karta ciazy to za malo... Cyrk taki po prostu u mnie jest...
O kurcze wspolczucia ja mam wizyte 24.01 przyjsc a tego dnia mam tez wizyte usg u gin i przedstawienie a synka ehh duuzo tego

Dziewczyny, umawiając się na USG prenatalne patrzycie na wiek ciąży wg. USG czy wg. OM ?
Nie wiem czy już nie będzie za późno, lekarz do którego chciałam iść ma dopiero pierwszy wolny termin 13 lutego :/

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, umawiając się na USG prenatalne patrzycie na wiek ciąży wg. USG czy wg. OM ?
Nie wiem czy już nie będzie za późno, lekarz do którego chciałam iść ma dopiero pierwszy wolny termin 13 lutego :/

Ja bym patrzyła na OM, dopiero ten termin z prenatalnego Usg jest miarodajny podobno bardziej żeby nim sie sugerować. Ważne żebyś zrobiła do 13+6

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak umawiałam wizytę to miałam różnicę w terminach 3 dni i ustawiałam tak żeby w jednym i drugim się mieścić. Poza tym nie chciałam blisko końca bo wtedy też nie zawsze już przezierność wychodzi jednoznacznie. A Ty duża masz różnicę w terminach? Mi na ost usg się pokryło z OM więc już nie mam problemu

p19uflw1jarcljhd.png

Do góry