reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Pojawił sie temat autyzmu, osobiście nie mam z nim do czynienia, ale kiedyś prowadziłam taki projekt dla Fundacji Synapsis, i tam dostałam książkę, nie wiem czy spotkalyscie sie z nią, książka dedykowana głównie rodzeństwu, rodzinie w której jest dziecko autystyczne, tytuł brzmi Kosmita -Roksany Jędrzejewskiej Wrobel , książka dosłownie na pół godziny czytania ale w tak prosty, dziecinny sposób jest przedstawiony autyzm ze czyta sie jednym tchem, i pozwala zrozumieć autyzm moze nie od strony medycznej ale takiej życiowej. Polecam :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak umawiałam wizytę to miałam różnicę w terminach 3 dni i ustawiałam tak żeby w jednym i drugim się mieścić. Poza tym nie chciałam blisko końca bo wtedy też nie zawsze już przezierność wychodzi jednoznacznie. A Ty duża masz różnicę w terminach? Mi na ost usg się pokryło z OM więc już nie mam problemu

p19uflw1jarcljhd.png

według ostatniego usg to będzie 13+4, a według OM już po 14,
ehh chyba muszę szukać gdzie indziej

Hej dziewczyny, nie nadążam za wami...
Prenatalne na tapecie. Ja mam różnicę między om a usg 4 dni, ale w obu przypadkach mieszczę się w widełkach.

Miałam dzisiaj odpoczywać ale ciągle coś...mamy gości w niedzielę i powoli odgruzowuję dom. Na dodatek M jedzie zawieść jutro babcię do Niemiec, jak wróci w sobotę to będzie tanczył z odkurzaczem i mopem, ale resztę muszę sama ogarnąć.
Mam wyniki moich badań - mocz ok, tsh 1,5 ale z krwi wydedukowałam że znów żelazo będę łykać :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane !!! Melduje sie z domu:) jest ok, bo najważniejsze maluch żyje:) serdusZko bije, machał rączkami i nóżkami:) krwawienie ustało, jakieś brązowe reSztki wychodzą, moze z macicy, moze krwiak był, którego nikt nigdy nie widział, lekarz tylko powiedział ze 30% ciąż krwawi i ze jak ciąża żywa to nic z tym sie nie robi. Jak jest prawidłowa to bedzie ok i krwawienie jej nie straszne. Łatwo mu mówić, tym bardziej jak jedno poronienie ma sie za sobą:/
No ale jest ok!:):):)
Mam sie oszczędzać, leżeć, zero współżycia.
Dopiero teraz pisze, bo weszłam dopiero ok 23 do gabinetu, a był z nami na IP mój mały i oglądał bajki usypiając bidoczek i rozładował mi telefon, a jak tylko dojechaliśmy do domu ja sie położyłam od razu,nawet sie nie rozbierając :)

Dziękuje raz jeszcze wszystkim za wsparcie !!!!:**** dużo daje jak sie czyta ze bedzie ok, samemu tracąc juz nadzieje :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ciesze sie kochana dbaj o siebie !!! :):)

reklama
No proszę :) ja mam wizytę 23.01 :) i też wyszukałam w necie, przekonało mnie że ma miedzynarodowy certyfikat Fetal Medicine w zakresie usg genetycznego pierwszego trymestru :)

@Dzag ja mam prenatalne w 12t5d termin mam na 2.08 Ty masz na koniec sierpnia? Bo naprawdę różnica w terminach jest ogromna

p19uflw1jarcljhd.png
Ja mam termin porodu na 8.08 i umówiliśmy sie na 26, i juz miałam przekladac na 24 zeby wczesniej bylo, ale juz zostawiliśmy mam nadzieję ze nie będzie za późno. Jezeli dobrze patrzę to moje dziecie na 1 usg bylo pol tyg młodsze niż wd om. A teraz na drugim było pol tyg srarsze niż niz wd om. Tak czy siak w przedziale się zmieszcze.
Aaa Marii daj znac po wizycie jak wrazenia :-)

Do góry