reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Pojawił sie temat autyzmu, osobiście nie mam z nim do czynienia, ale kiedyś prowadziłam taki projekt dla Fundacji Synapsis, i tam dostałam książkę, nie wiem czy spotkalyscie sie z nią, książka dedykowana głównie rodzeństwu, rodzinie w której jest dziecko autystyczne, tytuł brzmi Kosmita -Roksany Jędrzejewskiej Wrobel , książka dosłownie na pół godziny czytania ale w tak prosty, dziecinny sposób jest przedstawiony autyzm ze czyta sie jednym tchem, i pozwala zrozumieć autyzm moze nie od strony medycznej ale takiej życiowej. Polecam :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak umawiałam wizytę to miałam różnicę w terminach 3 dni i ustawiałam tak żeby w jednym i drugim się mieścić. Poza tym nie chciałam blisko końca bo wtedy też nie zawsze już przezierność wychodzi jednoznacznie. A Ty duża masz różnicę w terminach? Mi na ost usg się pokryło z OM więc już nie mam problemu

p19uflw1jarcljhd.png

według ostatniego usg to będzie 13+4, a według OM już po 14,
ehh chyba muszę szukać gdzie indziej

Hej dziewczyny, nie nadążam za wami...
Prenatalne na tapecie. Ja mam różnicę między om a usg 4 dni, ale w obu przypadkach mieszczę się w widełkach.

Miałam dzisiaj odpoczywać ale ciągle coś...mamy gości w niedzielę i powoli odgruzowuję dom. Na dodatek M jedzie zawieść jutro babcię do Niemiec, jak wróci w sobotę to będzie tanczył z odkurzaczem i mopem, ale resztę muszę sama ogarnąć.
Mam wyniki moich badań - mocz ok, tsh 1,5 ale z krwi wydedukowałam że znów żelazo będę łykać :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane !!! Melduje sie z domu:) jest ok, bo najważniejsze maluch żyje:) serdusZko bije, machał rączkami i nóżkami:) krwawienie ustało, jakieś brązowe reSztki wychodzą, moze z macicy, moze krwiak był, którego nikt nigdy nie widział, lekarz tylko powiedział ze 30% ciąż krwawi i ze jak ciąża żywa to nic z tym sie nie robi. Jak jest prawidłowa to bedzie ok i krwawienie jej nie straszne. Łatwo mu mówić, tym bardziej jak jedno poronienie ma sie za sobą:/
No ale jest ok!:):):)
Mam sie oszczędzać, leżeć, zero współżycia.
Dopiero teraz pisze, bo weszłam dopiero ok 23 do gabinetu, a był z nami na IP mój mały i oglądał bajki usypiając bidoczek i rozładował mi telefon, a jak tylko dojechaliśmy do domu ja sie położyłam od razu,nawet sie nie rozbierając :)

Dziękuje raz jeszcze wszystkim za wsparcie !!!!:**** dużo daje jak sie czyta ze bedzie ok, samemu tracąc juz nadzieje :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ciesze sie kochana dbaj o siebie !!! :):)

reklama
No proszę :) ja mam wizytę 23.01 :) i też wyszukałam w necie, przekonało mnie że ma miedzynarodowy certyfikat Fetal Medicine w zakresie usg genetycznego pierwszego trymestru :)

@Dzag ja mam prenatalne w 12t5d termin mam na 2.08 Ty masz na koniec sierpnia? Bo naprawdę różnica w terminach jest ogromna

p19uflw1jarcljhd.png
Ja mam termin porodu na 8.08 i umówiliśmy sie na 26, i juz miałam przekladac na 24 zeby wczesniej bylo, ale juz zostawiliśmy mam nadzieję ze nie będzie za późno. Jezeli dobrze patrzę to moje dziecie na 1 usg bylo pol tyg młodsze niż wd om. A teraz na drugim było pol tyg srarsze niż niz wd om. Tak czy siak w przedziale się zmieszcze.
Aaa Marii daj znac po wizycie jak wrazenia :-)

Do góry