reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dziękuję za życzenia powrotu o zdrowia!
Po poleżeniu pół dnia ciut lepiej się czuję... zjadłam kanapeczki z czosnkiem niech mnie leczą[emoji1] Chcę sobie zrobić syrop z czosnku miodu i cytryny, ale mam za mało miodku[emoji22]. musze P poprosić żeby zamówił...

kotomiś
Też oglądałam ten program! I jestem w szoku jak matki spełniają swoje niespełnione ambicje! W którymś odcinku była 18msc dziewczynka którą mama brała na opryskowe opalanie...[emoji53] Dla mnie takie małe dziewczynki są śliczne same w sobie rozumiem ubrać ładnie uczesać, ale zrobić taką starą malutką i jeszcze wytresować żeby sie poruszała i zachowywała jak mała lafirynda!!! Dla mnie to nie do przyjęcia!!!!

A oglądałyście DANCE MOMS?? Jak ta Aby drze się i psychicznie niszczy te dziewczynki, a matki na to patrzą i nic nie robią!!! Bo dzieki nij robią karierę taneczną!!! No jak tak można zafundować dziecku takie życie!!!

Co do spodni, to mi też najwygodniej w leginsach albo w dresach, a ciążowe kocham bo jest mi cieplutko w plecy i brzych! Muszę tylko sobie porzadne ciążowe kupić, bo narazie mam 2 pary takich bez łał, ale chociaż mam w czym chodzić i jest wygodnie!

Co do kąpieli, kąpie się w ciepłej nie gorącej(jaką uwielbiam) ja w letniej wodzie się po prostu męczę[emoji13] Na początku ciąży z Lenką kilka dni przed zrobieniem testu moczyłam dupsko dosłownie we wrzątku bo tak przemarzłam(jakie ja potem miałam wyrzuty sumienia ze coś się może stać)! Dzieki Bogu nic się niestało, ja gdzieś kiedyś czytałam że gorąca woda na początku ciąży może prowadzić do nieprawidłowego rozwinięcia cewy nerwowej, na szczęście Mała urodziła się cała i zdrowa!!!

Ja będę miała przeziernośc robioną jak będę miała wg Usg 13t3d wg om13i5 (czyli ostatni moment)wiec to bedzie 14tc:)

Co do alergii słyszałam nie trzeba ograniczać potencjalnych alergenów w ciąży i w czasie karmienia... Jednak moja mama przy najmłodszym czwartym, ponieważ cała nasza trójka miała alergię na mleko krowie(ja wyrosłam w wieku 2,5 roku siostra 6 brat 8) bojąc się że Kuba może też mieć od początku karmienia ze swojej diety wykluczyła nabiał... I nie wiem czy to przypadek ale jako jedyny uchował się bez alergii.
Ja przy młodej od początku jadłam wszystko(jak miała 2msc zjadłam kapuśniak a na kolacje zieloną fasolkę) nie było jej zupełnie nic alergii też żadnych nie ma... wiec w sumie nie wiem czy jest tu jakaś zależność[emoji16]

Eh... jak ja nie lubię zdrowego jedzenia[emoji13] chodź ostatnio zaczął mi smakować chleb razowy... i chetnie go jem, ale nie wyobrażam sobie życia bez glutenu, chociaż zatanawiam się czy właśnie on nie jest przyczyną moich jelitowych dolegliwości... ale chyba ciezko by mi było zrezygnować z makaronów!!! Razowego nie cierpię!!!
Nawet gdybym chciała się super zdrowo odżywiać to będę szczera że nie stać mnie na to...

Maargaretkaa ja dziś kupiłam tamtumverde do ssania(poleciła doktorka mówi ze *spam* jest słaby) i mi na kaszel pomaga(a bardzo mniejmnie męczył aż do wymiotów) Pani doktor mi dziś powiedziała że syropki w aptece które mogą ciężarne na 99% mi nie pomogą, a te które byłyby skuteczne nie są dozwolone... Więc kicha...[emoji24]

25_piksel
Mi na katar lekarka poleciła roztwór hipertoniczny quixx szaly niema ale mam wrazenie ze ciut lepiej w razie gorączki i bólu mięśni paracetamol, vicks chyba pobudza krażenie wiec nie wiem czy w ciąży jest wskazany do smarowania... na katar do wdychania dobry jest jeszcze oilbas

Isle też polecam!!!:) co prawda nie znieczula ale fenomenalnie nawilża!!!

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!
I trzymam kciuki za wszystkie które się mają odbyć!!!

Chyba się chwilkę prześpie bo mała akurat ładnie się bawi[emoji16]

reklama
25_piksel
Mi na katar lekarka poleciła roztwór hipertoniczny quixx szaly niema ale mam wrazenie ze ciut lepiej w razie gorączki i bólu mięśni paracetamol, vicks chyba pobudza krażenie wiec nie wiem czy w ciąży jest wskazany do smarowania... na katar do wdychania dobry jest jeszcze

Co kraj to obyczaj [emoji12] u mnie figuruje na liście polecanych. Paracetamolu raczej nigdzie poza polskim sklepem nie dostanę. A nie mam siły jechać tak daleko. Może mąż z pracy jak będzie wracał zajedzie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

25_piksel
Mi na katar lekarka poleciła roztwór hipertoniczny quixx szaly niema ale mam wrazenie ze ciut lepiej w razie gorączki i bólu mięśni paracetamol, vicks chyba pobudza krażenie wiec nie wiem czy w ciąży jest wskazany do smarowania... na katar do wdychania dobry jest jeszcze

Co kraj to obyczaj [emoji12] u mnie figuruje na liście polecanych. Paracetamolu raczej nigdzie poza polskim sklepem nie dostanę. A nie mam siły jechać tak daleko. Może mąż z pracy jak będzie wracał zajedzie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To prawda.... pozatym wszystko się ciągle zmienia... jak byłam mała(przedszkolak) pamiętam że mnie mama i babcia smarowały, teraz na viks jest napisane że od 7 roku życia...

Patik80 my diagnozę dostaliśmy jak Emi miała 4 lata i pół roku ale podejrzenia co do autyzmu były w zasadzie od 3 lat kiedy Emi zaczęła przedszkolę i było widać jak Emi różni się od rówieśników.Emi jest wysokofunkcjonująca więc radzi w sobie zasadzie dobrze i postępy robi też duże.U nas autyzm to wynik krótszego chromosomu 15 tzw.mikrodelecja chromosomu 15.Ale podejrzewamy że poród kleszczowy też przyczynił się do jej autyzmu bo młodsza córcia ma te same obciążenie genetyczne co siostra a autyzmu nie ma.Emi długo nie mówiła aż do 5 lat i nie było u nas nawet echolalii.Teraz z mową jest lepiej ale nadal czasem trudno się z nią komunikować.Pampersy normalnie odrzuciła jak inne dzieci po 2 urodzinach więc tu normalnie jak inne dzieci.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Emi od zawsze śpi mi dobrze bez problemów całą noc.Nigdy też nie miała problemów z przebywaniem,zatłoczonych pomieszczeniach czy hałaśliwych.Reaguje jednak na emocje innych bo jak ktoś zaczyna wrzeszczeć to ona też.Ogólnie też ciągle duże postępy i ciągle nas zadziwia.Je sama bez problemów i wszystko,sama się już ubiera.Tylko w kąpieli jeszcze trzeba jej pomóc.

Patik80 jak jest z edukacją synka?Jest w normalnym przedszkolu czy integracyjnym?Moja już jest w szkole drugi rok.Tu w UK szkoła się zaczyna w wieku 5 lat.Jest w unicie czyli w normalnej szkole ale w specjalnej klasie gdzie jest kilkoro nauczycieli i tylko 7 dzieci.

reklama
Adeline ja miałam tyle szczęścia że Wiki się urodziła zanim Emi zdiagnozowano autyzm.Między dziewczynkami jest tylko 22 miesięcy różnicy.Ale na 3 dziecko już nie chciałam się zdecydować wiedząc o tym że obydwoje moje dziewczynki oddziedziczyły ten krótszy chromosom.Teraz mam nadzieję że skoro nam się przytrafiła ta ciąża to może i zdrowe dziecko się nam trafi.Chyba zasłużyliśmy teraz na dziecko bez żadnych zaburzeń rozwojowych.Ale wiem jak uboższe byłoby moje macierzyństwo gdybym nie miała Wiki.Więc z 1 strony współczuję Twojej szwagierce Adeline.

Do góry