reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mnie też po bananach na wymioty zbiera.
Beata śliczne te getry.
Przede mną dopiero zakupy ciążowe.Brzuszek jeszcze nie urósł więc jeszcze mam czas.Ale getry już mi się wytarły na kolanach więc muszę nowe kupić tą ciążowe kupię i nowe staniki muszę bo piersi już mi urosły a mam już teraz rozmiar dd...oby rozmiarówki mi nie brakło w tej ciąży.
Kotomiś podobno dużo kobiet rodzi latem...zawsze jest wysyp dzieciaczków w lipcu i sierpniu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też jeszcze zaglądłam by sprawdzić co u Emikii.Trzeba iść spać bo nie dość że po nocnej zmianie jestem to jeszcze jutro o 7.30 trzeba wstać.
25 pixels ja nie mam alergii pokarmowej tylko katar sienny ale moja alergolog z PL odradzała mi jedzenie w ciąży silnych alergenów pokarmowych i nie mówię że nie wolno ich w ogóle jeść tylko że warto ograniczać np.truskawki czy orzechy.
Alergię wywołuje nie tylko 1 czynnik np.genetyka ale też wiele innych rzeczy i alergolodzy dopatrują się związku z dietą matki w ciąży też ale czy mają rację to już inna sprawa.Ale nie zaszkodzi pewnie.
Tak jak napisałam akurat nabiału bym nie skreślałam z listy bo wapń jest potrzebny do rozwoju dzidziusia.

U mnie w rodzinie różnie jest. Jedne kobiety unikały alergenów. Drugie nie. Dzieci i tak alergicy.
Dodatkowo jest wiele różnych innych warzyw, owoców czy grains, które maja dużo calcium. Jeśli lubisz ser czy mleko i możesz jeść to czemu nie? Ja nie lubię i nie mogę. Dodam, ze jako dziecko byłam w szkole do niego zmuszana (No jak to mleko to samo zdrowie [emoji12]) a potem chora i twierdzono że to w mojej głowie jest tylko. Kilka lat temu przeczytałam studies o mleku, produktach mlecznych i mięsie w diecie Chińczyków (robione na przestrzeni 30 lat). Bardzo mnie to zaciekawiło po obejrzeniu kilku filmów. W 70% nazwałabym nasza dietę vegetarian lub vegan No i oczywiście gluten free. Wyniki mam zaskakująco dobre. Spadliśmy na wadze. Wiem, że to takie jeszcze niepopularne w Polsce, ale my poprostu tak lubimy i nam to odpowiada. Nigdy nie lubiałam zawiesistych sosów z mięsem plus ziemniaki. Synek w sumie nie cierpi ziemniaków. Bardzo zato lubi kasze wszelkiego rodzaju. Problemem są ciasta, bo raz na dwa lub trzy tygodnie lubię coś słodkiego zrobić [emoji39] ale niedawno przytachałam z biblioteki nową książkę o clean deserach i dwa bardzo mi się spodobały, zwłaszcza ze wszystkie składniki są safe i nikogo do szpitala po tym wieźć nie będę [emoji23]
31f587cf64f8aa9747c97ab947806fc9.jpg
aab7d2515c7bca58f3978cea93be9fab.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

25 pixels my ograniczamy gluten w diecie bo Emi autystyczna jest a pewnie wiesz że autystycy nie powinni za dużo glutenu jeść lub w ogóle być na diecie bezglutenowej.Akurat Emi toleruje gluten.No i jest na diecie bezmlecznej.Młodsza nie przepada za mlekiem ale nie ograniczam jej przetworów mlecznych.

Dziewczyny znacie cos na rozpoczynajacy sie kaszel ? Moze jakies pastylki do ssania ? Wiem ze duzo nie mozna bo zawieraja niebezpieczne ziolka ale cos musze wziac bo kaszlu o tyle nie mam, co taki odruch kaslania bo mnie dusi tak jakby i musze odkalsznac. Pije duzo herbaty z cytryna nawilzam gardlo a i tak mnie dusi :(

Dziewczyny znacie cos na rozpoczynajacy sie kaszel ? Moze jakies pastylki do ssania ? Wiem ze duzo nie mozna bo zawieraja niebezpieczne ziolka ale cos musze wziac bo kaszlu o tyle nie mam, co taki odruch kaslania bo mnie dusi tak jakby i musze odkalsznac. Pije duzo herbaty z cytryna nawilzam gardlo a i tak mnie dusi :(

Od poniedziałku się męczę z katarem, kaszlem, bólem gardła i gorączką. Jak narazie robię sobie herbatę ze świeżym imbirem. Trochę pomaga na gardło. Posmarowałam się Vicks, nawilżacz na ciepłą pare mam i tez dolałam Vicks (taka mieszanka do nich jest u mnie), pomaga w nocy, lżej się oddycha. Kolezanka zaproponowała poplukanie gardła acv (octem z jabłek) zabija ponoć bakterie.

Emikaa, jak to dobrze, że wszystko dobrze z Maleństwem. Nie wiem, jakoś do mnie nie dociera tłumaczenie, że 30% ciąż odbywa się z krwawieniem, bo tak naprawdę dopiero tu na forum Sierpniowym się spotykam z taką ilością takich problemów. Wg mnie to po prostu tłumaczenie czegoś czego nie potrafi się zdiagnozować. Ale najważniejsze, że Maleństwo w brzuchu buszuje w najlepsze :)

Tomag8, to się znikąd nie bierze, z powietrza :p. A cukrzyca to skąd? Po prostu jednemu się przydarz innemu nie. Dla spokoju zadzwoń do poradni i poinformuj o wyniku. Może Ci wcześniej receptę wypisze lekarz.

Jejusiu, Wy macie widzę maksymalnie do końca stycznia USG prenatalne. A ja będę miała dopiero 20 lutego :), w ostatni dzień okienka tygodniowego :p. Jak to możliwe, że taka różnica jest między nami? :) Czy po prostu zapisałyście się na na samym początku tego okienka tygodniowego do robienia USG prenatalnego?
Natalkuś, nagle wskoczyły Małopolskie Warsztaty USG. Dla I trymestru będą 25 lutego. Ja się nie załapię, bo to o tydzień za późno dla mnie, nawet tam nie dzwonię :(. Ale może Tobie spasuje termin? Miałabyś za darmo badanie :).

Kurektyna, o to masz nieciekawie. Leż i śpij dużo, a nie siedź na forum :p. W trakcie snu organizm się skupia na walce z wirusami. Zdrówka!

Chodzi Ci o kwas foliowy? Kwas foliowy wspomaga prawidłowy rozwój cewy nerwowej. Cały ten proces kończy się w okolicy 12 tygodnia i dlatego kwas zalecają brać do tego czasu. Potem można, dla siebie, ale nie ma takiej potrzeby biorąc pod uwagę rozwój dziecka. Tyle, że powinno się go brać miesiąc przed zapłodnieniem, a nie w 4. tygodniu, kiedy się dowiadujemy o ciąży...

A ja się szykuję powoli na wizytę u lekarza z Witkiem. Dalej ma mega katar, niech go osłucha. Jak znowu w poniedziałek, już czwarty raz, będę musiała przesuwać pierwszy dzień w żłobku to się popłaczę. W końcu mi go z listy skreślą.....

Suwaczki już widzę całkiem zdziczały...
Dzag - ja mam prenatalne 25.01 na nfz w krakowie w semedice a zapisywałam się 10 stycznia i dla mnie to będzie 12.5 tydzień

Ja bralam dwa dni syrop malia naturalne skladniki kobiety w ciąży mogą i są tabletki *spam* do ssania też miód i malinka naturalne ,ale one raczej słabsze. Mnie też drapalo i musiałam odkaszliwac męczyło mnie jak nie wiem syrop był najlepszy bo domowe nic nie pomoglo
U mnie w rodzinie różnie jest. Jedne kobiety unikały alergenów. Drugie nie. Dzieci i tak alergicy.
Dodatkowo jest wiele różnych innych warzyw, owoców czy grains, które maja dużo calcium. Jeśli lubisz ser czy mleko i możesz jeść to czemu nie? Ja nie lubię i nie mogę. Dodam, ze jako dziecko byłam w szkole do niego zmuszana (No jak to mleko to samo zdrowie [emoji12]) a potem chora i twierdzono że to w mojej głowie jest tylko. Kilka lat temu przeczytałam studies o mleku, produktach mlecznych i mięsie w diecie Chińczyków (robione na przestrzeni 30 lat). Bardzo mnie to zaciekawiło po obejrzeniu kilku filmów. W 70% nazwałabym nasza dietę vegetarian lub vegan No i oczywiście gluten free. Wyniki mam zaskakująco dobre. Spadliśmy na wadze. Wiem, że to takie jeszcze niepopularne w Polsce, ale my poprostu tak lubimy i nam to odpowiada. Nigdy nie lubiałam zawiesistych sosów z mięsem plus ziemniaki. Synek w sumie nie cierpi ziemniaków. Bardzo zato lubi kasze wszelkiego rodzaju. Problemem są ciasta, bo raz na dwa lub trzy tygodnie lubię coś słodkiego zrobić [emoji39] ale niedawno przytachałam z biblioteki nową książkę o clean deserach i dwa bardzo mi się spodobały, zwłaszcza ze wszystkie składniki są safe i nikogo do szpitala po tym wieźć nie będę [emoji23]
31f587cf64f8aa9747c97ab947806fc9.jpg
aab7d2515c7bca58f3978cea93be9fab.jpg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry