Emikaa, jak to dobrze, że wszystko dobrze z Maleństwem. Nie wiem, jakoś do mnie nie dociera tłumaczenie, że 30% ciąż odbywa się z krwawieniem, bo tak naprawdę dopiero tu na forum Sierpniowym się spotykam z taką ilością takich problemów. Wg mnie to po prostu tłumaczenie czegoś czego nie potrafi się zdiagnozować. Ale najważniejsze, że Maleństwo w brzuchu buszuje w najlepsze
Tomag8, to się znikąd nie bierze, z powietrza
. A cukrzyca to skąd? Po prostu jednemu się przydarz innemu nie. Dla spokoju zadzwoń do poradni i poinformuj o wyniku. Może Ci wcześniej receptę wypisze lekarz.
Jejusiu, Wy macie widzę maksymalnie do końca stycznia USG prenatalne. A ja będę miała dopiero 20 lutego
, w ostatni dzień okienka tygodniowego
. Jak to możliwe, że taka różnica jest między nami?
Czy po prostu zapisałyście się na na samym początku tego okienka tygodniowego do robienia USG prenatalnego?
Natalkuś, nagle wskoczyły Małopolskie Warsztaty USG. Dla I trymestru będą 25 lutego. Ja się nie załapię, bo to o tydzień za późno dla mnie, nawet tam nie dzwonię
. Ale może Tobie spasuje termin? Miałabyś za darmo badanie
.
Kurektyna, o to masz nieciekawie. Leż i śpij dużo, a nie siedź na forum
. W trakcie snu organizm się skupia na walce z wirusami. Zdrówka!
Chodzi Ci o kwas foliowy? Kwas foliowy wspomaga prawidłowy rozwój cewy nerwowej. Cały ten proces kończy się w okolicy 12 tygodnia i dlatego kwas zalecają brać do tego czasu. Potem można, dla siebie, ale nie ma takiej potrzeby biorąc pod uwagę rozwój dziecka. Tyle, że powinno się go brać miesiąc przed zapłodnieniem, a nie w 4. tygodniu, kiedy się dowiadujemy o ciąży...
A ja się szykuję powoli na wizytę u lekarza z Witkiem. Dalej ma mega katar, niech go osłucha. Jak znowu w poniedziałek, już czwarty raz, będę musiała przesuwać pierwszy dzień w żłobku to się popłaczę. W końcu mi go z listy skreślą.....
Suwaczki już widzę całkiem zdziczały...