reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Emikaa, jak to dobrze, że wszystko dobrze z Maleństwem. Nie wiem, jakoś do mnie nie dociera tłumaczenie, że 30% ciąż odbywa się z krwawieniem, bo tak naprawdę dopiero tu na forum Sierpniowym się spotykam z taką ilością takich problemów. Wg mnie to po prostu tłumaczenie czegoś czego nie potrafi się zdiagnozować. Ale najważniejsze, że Maleństwo w brzuchu buszuje w najlepsze :)

Tomag8, to się znikąd nie bierze, z powietrza :p. A cukrzyca to skąd? Po prostu jednemu się przydarz innemu nie. Dla spokoju zadzwoń do poradni i poinformuj o wyniku. Może Ci wcześniej receptę wypisze lekarz.

Jejusiu, Wy macie widzę maksymalnie do końca stycznia USG prenatalne. A ja będę miała dopiero 20 lutego :), w ostatni dzień okienka tygodniowego :p. Jak to możliwe, że taka różnica jest między nami? :) Czy po prostu zapisałyście się na na samym początku tego okienka tygodniowego do robienia USG prenatalnego?
Natalkuś, nagle wskoczyły Małopolskie Warsztaty USG. Dla I trymestru będą 25 lutego. Ja się nie załapię, bo to o tydzień za późno dla mnie, nawet tam nie dzwonię :(. Ale może Tobie spasuje termin? Miałabyś za darmo badanie :).

Kurektyna, o to masz nieciekawie. Leż i śpij dużo, a nie siedź na forum :p. W trakcie snu organizm się skupia na walce z wirusami. Zdrówka!

Chodzi Ci o kwas foliowy? Kwas foliowy wspomaga prawidłowy rozwój cewy nerwowej. Cały ten proces kończy się w okolicy 12 tygodnia i dlatego kwas zalecają brać do tego czasu. Potem można, dla siebie, ale nie ma takiej potrzeby biorąc pod uwagę rozwój dziecka. Tyle, że powinno się go brać miesiąc przed zapłodnieniem, a nie w 4. tygodniu, kiedy się dowiadujemy o ciąży...

A ja się szykuję powoli na wizytę u lekarza z Witkiem. Dalej ma mega katar, niech go osłucha. Jak znowu w poniedziałek, już czwarty raz, będę musiała przesuwać pierwszy dzień w żłobku to się popłaczę. W końcu mi go z listy skreślą.....

Suwaczki już widzę całkiem zdziczały...
Ja dzwoniłam równo w 8 tyg i pani poprzeliczala i mówiła mnie na 12 tydz☺. To już jutro✊

reklama
Ja też mieszcze się w swoje ciuchy,bo brzuch zawsze miałam,ale już chciałam takie żeby przy nachyleniu nic się nie wciskalo,bo zaraz myślę że małe gniote

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Klusek będziemy mieć porównanie.
Aga mnie też od mięsa odrzuca.Głównie na warzywach i owocach jadę i nabiale.
Aluska gratuluję zdrowej dzidzi.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hola niewiem;) a one sa wliczone w podstawe czy aneks jest? Jak aneks to chyba nie.

Ja z miesa tylko kotlet z piersi kurczaka. I nieszczesne pulpety z pudliszek :)

Adeline mam tak samo...mało jem i piję a potem w głowie mi się kręci z głodu.Liczę że szybko to minie bo chyba całej ciąży tak nie dam rady.
Truskaweczka ja od zawsze uwielbiam kisiel...na szczęście teraz po nim mnie nie mdli.
A aviomarin można w ciąży?O wit.B6 słyszałam i biorę....średnio pomaga podobnie jak imbir.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Narobilyscie mi smaka na kisiel. Ostatnio jadlam galaretke na zimno i tez bylo ok. Podobno niebieska galaretka frugo jest pyszna. A kisiel kupie :)

Do góry