reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Emikaa, jak to dobrze, że wszystko dobrze z Maleństwem. Nie wiem, jakoś do mnie nie dociera tłumaczenie, że 30% ciąż odbywa się z krwawieniem, bo tak naprawdę dopiero tu na forum Sierpniowym się spotykam z taką ilością takich problemów. Wg mnie to po prostu tłumaczenie czegoś czego nie potrafi się zdiagnozować. Ale najważniejsze, że Maleństwo w brzuchu buszuje w najlepsze :)

Tomag8, to się znikąd nie bierze, z powietrza :p. A cukrzyca to skąd? Po prostu jednemu się przydarz innemu nie. Dla spokoju zadzwoń do poradni i poinformuj o wyniku. Może Ci wcześniej receptę wypisze lekarz.

Jejusiu, Wy macie widzę maksymalnie do końca stycznia USG prenatalne. A ja będę miała dopiero 20 lutego :), w ostatni dzień okienka tygodniowego :p. Jak to możliwe, że taka różnica jest między nami? :) Czy po prostu zapisałyście się na na samym początku tego okienka tygodniowego do robienia USG prenatalnego?
Natalkuś, nagle wskoczyły Małopolskie Warsztaty USG. Dla I trymestru będą 25 lutego. Ja się nie załapię, bo to o tydzień za późno dla mnie, nawet tam nie dzwonię :(. Ale może Tobie spasuje termin? Miałabyś za darmo badanie :).

Kurektyna, o to masz nieciekawie. Leż i śpij dużo, a nie siedź na forum :p. W trakcie snu organizm się skupia na walce z wirusami. Zdrówka!

Chodzi Ci o kwas foliowy? Kwas foliowy wspomaga prawidłowy rozwój cewy nerwowej. Cały ten proces kończy się w okolicy 12 tygodnia i dlatego kwas zalecają brać do tego czasu. Potem można, dla siebie, ale nie ma takiej potrzeby biorąc pod uwagę rozwój dziecka. Tyle, że powinno się go brać miesiąc przed zapłodnieniem, a nie w 4. tygodniu, kiedy się dowiadujemy o ciąży...

A ja się szykuję powoli na wizytę u lekarza z Witkiem. Dalej ma mega katar, niech go osłucha. Jak znowu w poniedziałek, już czwarty raz, będę musiała przesuwać pierwszy dzień w żłobku to się popłaczę. W końcu mi go z listy skreślą.....

Suwaczki już widzę całkiem zdziczały...
Ja dzwoniłam równo w 8 tyg i pani poprzeliczala i mówiła mnie na 12 tydz☺. To już jutro✊

reklama
Ja też mieszcze się w swoje ciuchy,bo brzuch zawsze miałam,ale już chciałam takie żeby przy nachyleniu nic się nie wciskalo,bo zaraz myślę że małe gniote

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Klusek będziemy mieć porównanie.
Aga mnie też od mięsa odrzuca.Głównie na warzywach i owocach jadę i nabiale.
Aluska gratuluję zdrowej dzidzi.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hola niewiem;) a one sa wliczone w podstawe czy aneks jest? Jak aneks to chyba nie.

Ja z miesa tylko kotlet z piersi kurczaka. I nieszczesne pulpety z pudliszek :)

Adeline mam tak samo...mało jem i piję a potem w głowie mi się kręci z głodu.Liczę że szybko to minie bo chyba całej ciąży tak nie dam rady.
Truskaweczka ja od zawsze uwielbiam kisiel...na szczęście teraz po nim mnie nie mdli.
A aviomarin można w ciąży?O wit.B6 słyszałam i biorę....średnio pomaga podobnie jak imbir.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Narobilyscie mi smaka na kisiel. Ostatnio jadlam galaretke na zimno i tez bylo ok. Podobno niebieska galaretka frugo jest pyszna. A kisiel kupie :)

Do góry