reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Adeline z tym hartowaniem to żart...[emoji6] przeczytaj artykuł co baby odwalają...

patik witaj!! Rozgość się[emoji2]

Życzę udanych wizyt!!!

Ja też liczę na 500+ jak już dają to trzeba brać... no tylko mnie zastanawia z tym ich wyliczaniem, bo w momencie jak urodzi sie dziecko to bedziemy się mieścić w kwocie zeby dostać na 1 dziecko bo taka jest nasza realna sytuacja finansowa... 2015 rok w naszym wypadku był "rokiem obfitości" wiec nijak się ma do naszej obecnej sytuacji... no i co wtedy???

reklama
Pozatym mój najmłodszy brat prawie 11lat też cycuch mamusi jest mimo że mama wróciła do pracy jak miał pół roku... bez mamuni się nie ruszy, a starszy (teraz 23lata), mimo ze dłużej z nim siedziała to od 1 klasy podstawówki całe wakacje poza domem spedzał... hmm.. i niby z tych samych rodziców...
z drugim zazwyczaj tak jest :p u mnie też było moja mama nie pracowała i do 6 latków poszliśmy, ja nigdy nie byłam taka tulinka do dziś nie lubię jak mama mnie tuli jakoś dziwnie się czuję, a moja siostra to cały czas najlepiej do cyca by teraz poszła, a ma 22 lata :) może temu,że 6 lat różnicy jak ja dorastałam to mama dużo poświęcała młodszej siostrze, a znów jak siostra się urodziła to pewnie było ciężej z dwójką i też nie miałam tyle tego czasu poświęcanego , jeszcze moja mam bardziej skupiała uwagę na siostrze, bo miała z nią ciężki poród i ledwo przeżyła siostra i później tak się z nią niańczyła i niańczyła , przez co siostra olewała wszystko nawet nie skończyła szkoły średniej jest po gimnazjum , bo jest dla mnie wstydem totalnym , bo rozumiem nie którzy nie mają warunków lub rodzinne patologiczną i tak się kończy, ale u nas normalny dom kochający się rodzice, bo moi rodzice okazują sobie miłość całe życie , przytulają siebie i nas zawsze obdarzali tym. A ona sobie olała, bo jej szkoła nie potrzebna po co , i ogólnie strasznie syfiara , pyskol wszystko w jednym. Teraz się może zmienia powoli, bo wyszła za mąż mieszka
300km od rodziców chodzi do pracy i widzi jak jest, że trzeba zarabiać, a później opłacać i nie jest ciekawie. A jak mieszkała z rodzicami to ta praca ciężka tamta , ta zła itp. Teraz już mama z tatą nie dadzą tak, a ona jeszcze potrafiła zniszczyć , zgubić tel. teraz szanuję. Pewnie czasem jej coś rzucą i tak. Ja osobiście sama sobie zapracowałam na to co mam kiedy ja wychodziłam za mąż czy dorastałam było ciężko, bo tata pożyrował rodzinnie dwa razy i go oszukali musiał spłacać, tak się płaci za dobre serce :/, jak ja wyszłam z domu to akurat zaczęło im się powodzić więc siostra korzystała.
Powiem szczerze, że póki co mam kontakt z siostrą, ale czekam ,aż bardziej dojrzeje, bo ona ciągle ma dziecinne zachowanie, tak to piszę na fb, a jak mnie widzi to idzie sobie na laptopa , lub robi coś innego.

Adeline z tym hartowaniem to żart...[emoji6] przeczytaj artykuł co baby odwalają...

patik witaj!! Rozgość się[emoji2]

Życzę udanych wizyt!!!

Ja też liczę na 500+ jak już dają to trzeba brać... no tylko mnie zastanawia z tym ich wyliczaniem, bo w momencie jak urodzi sie dziecko to bedziemy się mieścić w kwocie zeby dostać na 1 dziecko bo taka jest nasza realna sytuacja finansowa... 2015 rok w naszym wypadku był "rokiem obfitości" wiec nijak się ma do naszej obecnej sytuacji... no i co wtedy???
to będziesz dostawać rok na jedno dziecko , a na drugi rok wykazujesz swoje dochody z 2016r i już masz na dwójkę , no niestety takie głupie zasady też mnie dziwi ,że biorą dochody z 2015r

A oto moje usta, po obfitym cięknieciu z nosa :p samej wody , tak się zatarłam ,że wszystko mnie pieczę, a usta jak po zabiegu większe, czerwone , smaruję wazeliną, bio oilem, bez tego to by mi już cała skóra zeszła :p

Załączniki

• 16128654_1302534213143758_673642577_n.jpg
    16128654_1302534213143758_673642577_n.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Do góry