reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Adeline z tym hartowaniem to żart...[emoji6] przeczytaj artykuł co baby odwalają...

patik witaj!! Rozgość się[emoji2]

Życzę udanych wizyt!!!

Ja też liczę na 500+ jak już dają to trzeba brać... no tylko mnie zastanawia z tym ich wyliczaniem, bo w momencie jak urodzi sie dziecko to bedziemy się mieścić w kwocie zeby dostać na 1 dziecko bo taka jest nasza realna sytuacja finansowa... 2015 rok w naszym wypadku był "rokiem obfitości" wiec nijak się ma do naszej obecnej sytuacji... no i co wtedy???

reklama
Pozatym mój najmłodszy brat prawie 11lat też cycuch mamusi jest mimo że mama wróciła do pracy jak miał pół roku... bez mamuni się nie ruszy, a starszy (teraz 23lata), mimo ze dłużej z nim siedziała to od 1 klasy podstawówki całe wakacje poza domem spedzał... hmm.. i niby z tych samych rodziców...
z drugim zazwyczaj tak jest :p u mnie też było moja mama nie pracowała i do 6 latków poszliśmy, ja nigdy nie byłam taka tulinka do dziś nie lubię jak mama mnie tuli jakoś dziwnie się czuję, a moja siostra to cały czas najlepiej do cyca by teraz poszła, a ma 22 lata :) może temu,że 6 lat różnicy jak ja dorastałam to mama dużo poświęcała młodszej siostrze, a znów jak siostra się urodziła to pewnie było ciężej z dwójką i też nie miałam tyle tego czasu poświęcanego , jeszcze moja mam bardziej skupiała uwagę na siostrze, bo miała z nią ciężki poród i ledwo przeżyła siostra i później tak się z nią niańczyła i niańczyła , przez co siostra olewała wszystko nawet nie skończyła szkoły średniej jest po gimnazjum , bo jest dla mnie wstydem totalnym , bo rozumiem nie którzy nie mają warunków lub rodzinne patologiczną i tak się kończy, ale u nas normalny dom kochający się rodzice, bo moi rodzice okazują sobie miłość całe życie , przytulają siebie i nas zawsze obdarzali tym. A ona sobie olała, bo jej szkoła nie potrzebna po co , i ogólnie strasznie syfiara , pyskol wszystko w jednym. Teraz się może zmienia powoli, bo wyszła za mąż mieszka
300km od rodziców chodzi do pracy i widzi jak jest, że trzeba zarabiać, a później opłacać i nie jest ciekawie. A jak mieszkała z rodzicami to ta praca ciężka tamta , ta zła itp. Teraz już mama z tatą nie dadzą tak, a ona jeszcze potrafiła zniszczyć , zgubić tel. teraz szanuję. Pewnie czasem jej coś rzucą i tak. Ja osobiście sama sobie zapracowałam na to co mam kiedy ja wychodziłam za mąż czy dorastałam było ciężko, bo tata pożyrował rodzinnie dwa razy i go oszukali musiał spłacać, tak się płaci za dobre serce :/, jak ja wyszłam z domu to akurat zaczęło im się powodzić więc siostra korzystała.
Powiem szczerze, że póki co mam kontakt z siostrą, ale czekam ,aż bardziej dojrzeje, bo ona ciągle ma dziecinne zachowanie, tak to piszę na fb, a jak mnie widzi to idzie sobie na laptopa , lub robi coś innego.

Adeline z tym hartowaniem to żart...[emoji6] przeczytaj artykuł co baby odwalają...

patik witaj!! Rozgość się[emoji2]

Życzę udanych wizyt!!!

Ja też liczę na 500+ jak już dają to trzeba brać... no tylko mnie zastanawia z tym ich wyliczaniem, bo w momencie jak urodzi sie dziecko to bedziemy się mieścić w kwocie zeby dostać na 1 dziecko bo taka jest nasza realna sytuacja finansowa... 2015 rok w naszym wypadku był "rokiem obfitości" wiec nijak się ma do naszej obecnej sytuacji... no i co wtedy???
to będziesz dostawać rok na jedno dziecko , a na drugi rok wykazujesz swoje dochody z 2016r i już masz na dwójkę , no niestety takie głupie zasady też mnie dziwi ,że biorą dochody z 2015r

A oto moje usta, po obfitym cięknieciu z nosa :p samej wody , tak się zatarłam ,że wszystko mnie pieczę, a usta jak po zabiegu większe, czerwone , smaruję wazeliną, bio oilem, bez tego to by mi już cała skóra zeszła :p

Załączniki

• 16128654_1302534213143758_673642577_n.jpg
    16128654_1302534213143758_673642577_n.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Do góry