reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@MamaT Adeline samych dobrych wieści z wizyt życzę :)

Odnośnie macierzyńskiego to myślałam ze przez rok 100% :)
Ale w takim razie ja tez wybiorę opcje 80%.
A 500+ jest bez względu na zarobki na osobę w rodzinie ? Czy tez jakieś ograniczenia ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
zarobki na pierwsze dziecko nie mogą ci przekraczać 800zł na osobę z tego co pamiętam czyli jak będzie was trójka nie możecie zarabiać z mężem więcej niż 2400zł, na drugie i kolejne dostajesz bez względu na dochód, wiem,że dochody liczą z 2015r jeśli dziecko urodzi się przed listopadem 2017r jakoś tak

reklama
Truskaweczka rowniez udanej wizyty:)

Ja od 2 dni zmniejszylam dawke luteiny. Bralam 2 razy 2 100mg. Teraz 2 razy1. Bo juz mialam dosyc. Samopoczucie lepsze a wczoraj nawet bez wymiotow. Pierwszy raz. Nie linczujcie tylko;). Ta na nfz kazala do konca lutego jeszcze brac. Ale ja dalej niewiem po co. Bo kiedys mialam puste jajo plodowe. Ale to bylo 11 lat temu.

@emikaa te 500+ to na pierwsze dziecko są jakieś progi dochodowe a na kolejne już dostaje się bez względu na to ile wynoszą zarobki na osobę. My np na synka nie dostaliśmy bo "za dużo" zarabiamy a na drugie dziecko powinniśmy już dostać

jeśli chodzi o becikowe też jest próg dochodowy 1922zł na osobę dobrze,że to moje drugie dziecko, bo już bym nie dostała. Z synem nie było takiego czegoś. Teraz wiem,że trzeba złożyć też papiery o dochodach żeby ci dali to becikowe.

Adeline, MamaT, Truskaweczka powodzenia dziewczyny i samych dobrych niusów!

Ja też biorę od razu 80% na rok i spokój. Boję się że coś przegapie potem. Szwagierka coś zmaściła z papierami i potem po wybraniu wszystkich urlopów zaległych wracała do pracy jak jej mały miał pół roku z hakiem :/

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pozatym mój najmłodszy brat prawie 11lat też cycuch mamusi jest mimo że mama wróciła do pracy jak miał pół roku... bez mamuni się nie ruszy, a starszy (teraz 23lata), mimo ze dłużej z nim siedziała to od 1 klasy podstawówki całe wakacje poza domem spedzał... hmm.. i niby z tych samych rodziców...

@emikaa te 500+ to na pierwsze dziecko są jakieś progi dochodowe a na kolejne już dostaje się bez względu na to ile wynoszą zarobki na osobę. My np na synka nie dostaliśmy bo "za dużo" zarabiamy a na drugie dziecko powinniśmy już dostać
to jest lipa jedno dziecko ma drugie nie chore :p oby tylko 500+ dalej było niby zapewniali w wiadomościach ostatnio,że będzie, bo ktoś tam pogłoski dawał,że mają zabrać

reklama
Do góry