reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@MamaT Adeline samych dobrych wieści z wizyt życzę :)

Odnośnie macierzyńskiego to myślałam ze przez rok 100% :)
Ale w takim razie ja tez wybiorę opcje 80%.
A 500+ jest bez względu na zarobki na osobę w rodzinie ? Czy tez jakieś ograniczenia ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
zarobki na pierwsze dziecko nie mogą ci przekraczać 800zł na osobę z tego co pamiętam czyli jak będzie was trójka nie możecie zarabiać z mężem więcej niż 2400zł, na drugie i kolejne dostajesz bez względu na dochód, wiem,że dochody liczą z 2015r jeśli dziecko urodzi się przed listopadem 2017r jakoś tak

reklama
Truskaweczka rowniez udanej wizyty:)

Ja od 2 dni zmniejszylam dawke luteiny. Bralam 2 razy 2 100mg. Teraz 2 razy1. Bo juz mialam dosyc. Samopoczucie lepsze a wczoraj nawet bez wymiotow. Pierwszy raz. Nie linczujcie tylko;). Ta na nfz kazala do konca lutego jeszcze brac. Ale ja dalej niewiem po co. Bo kiedys mialam puste jajo plodowe. Ale to bylo 11 lat temu.

@emikaa te 500+ to na pierwsze dziecko są jakieś progi dochodowe a na kolejne już dostaje się bez względu na to ile wynoszą zarobki na osobę. My np na synka nie dostaliśmy bo "za dużo" zarabiamy a na drugie dziecko powinniśmy już dostać

jeśli chodzi o becikowe też jest próg dochodowy 1922zł na osobę dobrze,że to moje drugie dziecko, bo już bym nie dostała. Z synem nie było takiego czegoś. Teraz wiem,że trzeba złożyć też papiery o dochodach żeby ci dali to becikowe.

Adeline, MamaT, Truskaweczka powodzenia dziewczyny i samych dobrych niusów!

Ja też biorę od razu 80% na rok i spokój. Boję się że coś przegapie potem. Szwagierka coś zmaściła z papierami i potem po wybraniu wszystkich urlopów zaległych wracała do pracy jak jej mały miał pół roku z hakiem :/

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pozatym mój najmłodszy brat prawie 11lat też cycuch mamusi jest mimo że mama wróciła do pracy jak miał pół roku... bez mamuni się nie ruszy, a starszy (teraz 23lata), mimo ze dłużej z nim siedziała to od 1 klasy podstawówki całe wakacje poza domem spedzał... hmm.. i niby z tych samych rodziców...

@emikaa te 500+ to na pierwsze dziecko są jakieś progi dochodowe a na kolejne już dostaje się bez względu na to ile wynoszą zarobki na osobę. My np na synka nie dostaliśmy bo "za dużo" zarabiamy a na drugie dziecko powinniśmy już dostać
to jest lipa jedno dziecko ma drugie nie chore :p oby tylko 500+ dalej było niby zapewniali w wiadomościach ostatnio,że będzie, bo ktoś tam pogłoski dawał,że mają zabrać

reklama
Do góry