reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Chromka w oby dwóch opcjach dostaniesz ostatecznie tyle samo :) czyli 80 % jeśli będziesz korzystała przez rok. Kwestia rozłożenia, ja wole 80% przez cały czas niz pózniej tylko 60%. Czyli np dostajeszok 2,2 tys cały czas, a przy 60% juz tylko ok 1,6

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ahaa. Ja to raczej na pewno na rok z 80%. I nie wiem jak będę chciała zostać z dzieckiem i fundusze na to pozwolą to pójdę chociaż na rok rodzicielskiego. Tu moje pytanie. Czy jak wracam po rodzicielskim / wychowawczyni to stanowisko pracy mysi dla mnie być prawda? Nie mogą mnie zwolnić jak mam umowę o pracę na czas nieokreślony?

reklama
Ahaa. Ja to raczej na pewno na rok z 80%. I nie wiem jak będę chciała zostać z dzieckiem i fundusze na to pozwolą to pójdę chociaż na rok rodzicielskiego. Tu moje pytanie. Czy jak wracam po rodzicielskim / wychowawczyni to stanowisko pracy mysi dla mnie być prawda? Nie mogą mnie zwolnić jak mam umowę o pracę na czas nieokreślony?

Stanowisko musi być, takie samo albo o podobnym zakresie obowiązków na które możesz wrócić, Ale jak juz wrócisz to zwolnić z okresem wypowiedzenia mogą Cię zawsze :) ja np wróciłam na niepełny etat jakieś 7/8 bodajże ze codziennie dosłownie pół godz krócej pracowałam po to żeby przez rok być jeszcze chronionym tylko uwaga! Mały haczyk, ta ochronka jak sie wraca na niepełny etat nie uwzględnia grupowek:)wiec jak sa zwolnienia grupowe to nic nie chroni

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Poczytajcie sobie o psychologii rozwoju i przywiązaniu bezpiecznym do opiekuna.
Dzieci które tęsknią za osoba bliska, ważną, to kiedy juz ja maja przy sobie nie odstepuja jej na krok , a przy każdym rozstaniu jest lament. Ale tez jest tak kiedy np mama jest cały czas z dzieckiem i jest taka nadopiekuncza mama co tylko dmucha i chuchnął na dziecko. Wtedy tez małe nie jest nauczone poznawać świata samemu.
Dużo by się rozpisywac o tym.
Poczytajcie sobie rodzajach przywiązania. Ważne u dziecka jak nie nawjazniwjsze jest poczucie bezpieczeństwa, ze osoba ważna wróci.
dlatego, ja mimo,że tyle przeszłam nie nynałam tak syna,i nikomu nie polecam być za bardzo nad opiekuńczym to jest złe. Pamiętam mojej mamy kuzynkę, jak przyjeżdżała do nas nie raz na parę dni. Mama opowiadała mi czemu ona taka zacofana,zresztą ona sama mówiła,że przez rodziców. A było tak,że ciotka z wujkiem mamy, mieli dziecko małe i im zmarło, później była kuzynka i tak ją pilnowali ciuciali, bo się bali, do szkoły to nosili jej tornister nawet jak miała 14 lat, na wesele jej nie puszczali dorosłej , bo ją połamią na weselu, cały czas z niej sierotkę robili i z nimi mieszkała. W wieku koło 40 postanowiła być niby bardziej samodzielna i mieszka sama (dodam,że jest bardzo wykształcona) zaczęła właśnie odwiedzać nas i innych żeby się buntować , bo mamusia nadal ją ciuciała mimo wieku. Kuzynka mojej mamy zachowuję się no na maksa jak nie do tych czasów co są, waży z 150kg, bo nigdzie nigdy nie mogła wychodzić na miasto, bo bandyci ją napadną, jak ma okres używa waty :p tak waty nakłada do majtek jak za starych xxxxx czasów , zadaje tak śmieszne pytania,że mój syn by wiedział co i jak a ona pyta .Szkoda mi jej , ale to jest właśnie wina rodziców dla swojego uczucia pewności ,że dziecku niby nic się nie stanie robią z dziecka sierotę, kalekę, a co jak rodzice odejdą o tym nie pomyślą, co wtedy z takim bezradnym dzieckiem się stanie. Ona nie ma faceta, jest dziewicą bodajże w wieku 45 lat, bo aktualnie ma tyle teraz, rodzice co raz starsi. A na dodatek mieszka w Wrocławiu wielkie miasto , klapa totalna. Ja syna wszędzie puszczam na wycieczki, do rodziców, nie może być tak,że ja się boję ,że coś się stanie, bo i w domu może coś się wydarzyć strasznego. To nie dzieci chcą być cały czas przy cycu mamy to my matki nie pozwalamy im być samodzielne dla swojego dobra, i tak ich uczymy , a później jest ciężko.

chyba po powrocie muszą cię trzymać do 3 miesięcy jeśli by cię chcieli zwolnić nie mogą od razu, a czy stanowisko to samo ci dadzą, mało kiedy się zdarza, ale ogólnie powinni

Dzień dobry ja juz po badaniach dzidzia ma 54mm 2 rączki 2 nóżki przeziornosc jest prawidłowa kości nosowe widać moje małe szczescie jest zdrowe i ma sobie rosnąć fikala koziolki bardzo ruchliwa szczesliwa jestem bardzo aż się ze szczęści popłakałam.

Powodzenia dziewczyny

Ale nadrukowalyscie. Ja dziś byłam po skierowanie u lekarza przy okazji dostałam wyniki badań. Kolejną wizyta 17 lutego a w piątek jadę na pobieranie krwi którą mają dalej wyslacrzebyl żeby zbadać te przeciwciała. a na dZień dZisiejszy nic nie wiem. Nawet mnie nie badał lekarz. Myślałam że może usg zrobi bo nawet nie słyszałam czy serduszko bije bo na pierwszej wizycie był pęcherzyk. Chodzę na NFZ i myślę że czas poszukać prywatnie jakiegoś lekarza. Jestem totalnie zawiedZiona wizytą. Jednak prywatnie jak się chodZi to zupełnie inna obsługa. Ehh.

Oto moje szczęście

Załączniki

• 20170118-130055.jpg
    20170118-130055.jpg
    109 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Do góry