reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A oto moje usta, po obfitym cięknieciu z nosa [emoji14] samej wody , tak się zatarłam ,że wszystko mnie pieczę, a usta jak po zabiegu większe, czerwone , smaruję wazeliną, bio oilem, bez tego to by mi już cała skóra zeszła :p
Oj biedna.... wspułczuję Ci, moja mała sobie na okrągło taj usta zaciera, najskuteczniejsza jest wazelinka:)

reklama
A ja wam pokaże mojego zimowego berneńskiego suczkę, woli spać na śniegu jak ją obsypię niż w budzie :p

Załączniki

• 16128396_1302534263143753_671405498_n.jpg
    16128396_1302534263143753_671405498_n.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 92
ja smaruję wszystkim, wazelina , bio oil, alantam maść z pantenolem :p cały czas co smarknę to smaruję, bez tego to bym zwariowała, takie usta mam ściągnietę i obrzmiałe, ja nie wiem jakiś katar żrący mam :p

Ostecznie możesz spróbować Prunelan :) maść na sutki, jest to czysta lanolina. Mi kiedyś kosmetyczka poleciła na spiechrzniete usta które mam cały rok:/ mała tubeczka trochę drogo wychodzi ale jest wydajna bo jest gęsta i wystarczy odrobinka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pozatym mój najmłodszy brat prawie 11lat też cycuch mamusi jest mimo że mama wróciła do pracy jak miał pół roku... bez mamuni się nie ruszy, a starszy (teraz 23lata), mimo ze dłużej z nim siedziała to od 1 klasy podstawówki całe wakacje poza domem spedzał... hmm.. i niby z tych samych rodziców...
Poczytajcie sobie o psychologii rozwoju i przywiązaniu bezpiecznym do opiekuna.
Dzieci które tęsknią za osoba bliska, ważną, to kiedy juz ja maja przy sobie nie odstepuja jej na krok , a przy każdym rozstaniu jest lament. Ale tez jest tak kiedy np mama jest cały czas z dzieckiem i jest taka nadopiekuncza mama co tylko dmucha i chuchnął na dziecko. Wtedy tez małe nie jest nauczone poznawać świata samemu.
Dużo by się rozpisywac o tym.
Poczytajcie sobie rodzajach przywiązania. Ważne u dziecka jak nie nawjazniwjsze jest poczucie bezpieczeństwa, ze osoba ważna wróci.

Matematyczki, to co się bardziej opłaca?

Chromka w oby dwóch opcjach dostaniesz ostatecznie tyle samo :) czyli 80 % jeśli będziesz korzystała przez rok. Kwestia rozłożenia, ja wole 80% przez cały czas niz pózniej tylko 60%. Czyli np dostajeszok 2,2 tys cały czas, a przy 60% juz tylko ok 1,6

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry