reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Tyllkaaa a robiłaś toxo wcześniej czy to pierwszy raz? Bo moja siostra robiła pierwszy raz w ciąży, wyszło że ma i zaczęła się panika kiedy nabyła.. Ale zrobili dodatkowe badania, okazało się, że przed ciąża i wszystko było okej :)

reklama
@Tyllkaaa a robiłaś toxo wcześniej czy to pierwszy raz? Bo moja siostra robiła pierwszy raz w ciąży, wyszło że ma i zaczęła się panika kiedy nabyła.. Ale zrobili dodatkowe badania, okazało się, że przed ciąża i wszystko było okej :)
Mialam robione bo mam 2 dzieci. Jeden mialam nie miarodajny. Mi lekarz mowil ze to nic nie przesądza, bo wazne jakibedzie wynik kolejny. A po za tym mialam od października kotka na dom tymczasowy. Taki biedny zaniedbany... Zobaczymy poczytalam na necie ze wazne kiedy doszlo do zakarzenia przed ciaza czy w trakcie. I czy drugi wynik bedzie taki sam lyb wyższy

--Aga-- ja też mam takie spanie :D budzę się koło 6 na siku, przejrze co w necie słychać i dalej spać przynajmniej do 11, a jeszcze czasem sobie po południu drzemkę trzasne ;)

Ale dzisiaj odwaliłam ;) śniło mi się że jestem w przychodni,że zapisywałam się do lekarza a nigdzie to nie jest napisane! I nagle budzę się z krzykiem "M! ja mam dzisiaj lekarza, zaspałam, na 9 wizyta!!" M patrzy na zegarek 9:15 no to ja biegiem z łóżka "może mnie jeszcze przyjmie"... w locie gacie zakładałam, do łazienki zęby, makijaż, i jak byłam w połowie to M dopiero zajrzał do kalendarza że wizyte mam jutro [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] u internisty po przedłużenie zwolnienia ;) i poszłam dalej spać [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

p19uflw1vekq68fq.png

@Tyllkaaa poczytałaś to już zostaw, nie szukaj więcej. Doktor Google zaraz namiesza w głowie i będziesz się zamartwiać. Prawdą jest, że ważne kiedy się zaraziło. Ty na pewno w bezpiecznym terminie ;)

@ikulka ja mam dziś wizytę, ale dopiero pod wieczór

Powiedźcie mi dziewczyny, a jak to jest z macierzyńskim jak jest płacone, bo słyszałam,że jak się idzie na rok to jest pół 100% a pół 80% i można wybrać kolejność, prawda to? I dobrze zrozumiałam,że jak się urodzi dziecko daję się akt urodzenia i już się włącza ten macierzyński nic więcej nie trzeba? Ja z synem byłam na bezrobotnym to nie mam pojęcia teraz co i jak.

A jeśli chodzi o te kwestie co pisałyście o żłobku to masakra jak dzieci na noc tam zostają, albo do 18. Ja też nie miałam zaciekawię , bo wróciłam do pracy gdy syn miał 4 miesiące niestety nie należał mi się macierzyński, a kasa była potrzebna. Jak się dowiedziałam ,że mam już pracę załatwioną i mam przyjść na drugi dzień to płakałam,ale miałam dobrze,bo teściowa i mama mi się dzieckiem zajmowały tak do 4 roku życia , bo później poszedł do 4 latków chodzi drugi rok do przedszkola, mógł siedzieć w domu ,ale chciałam żeby też miał kontakt z dziećmi coś się uczył, nie oszukujmy się po pracy jak człowiek wraca do domu bardziej myśli o tuleniu dziecka i odpoczynku niż uczeniu go, mój syn jak poszedł do 4 latków to nożyczek nie umiał trzymać, a teraz pięknie koloruję umie litery , cyfry, piszę już trochę i czyta jako 5 latek dużo przedszkole rozwija.Powiem wam nie żałuję i wy też nie martwcie się jeśli będziecie musieli zostawić w przedszkolu lub z babcią, nie jesteśmy złymi matkami przez to nie jesteśmy gorsze, wręcz mi się wydaję ,że ta miłość jest dopiero dobra, bo mama tęskni za dzieckiem, dziecko za mamą, a tak jak za często się jest ze sobą to i mama jest zmęczona i dziecko grymasi mają czasem siebie dość.Zauważyłam,że i dziecko które nie jest cały czas przy mamie jest bardziej odważne otwarte , moja ciotka ma dwóch synów jeden ma 6 drugi 9 lat to przy nodze chodzą jej jak kula i nie chcą z nikim zostać, bo mama cały czas wszędzie z nimi i dopiero dała ich do 6 latków nie chodzili nigdzie wcześniej. Takie coś to też jest problem.

reklama
Do góry