reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Tyllkaaa nie chcę Cie straszyć niepotrzebnie, ale ja bym nie czekała tylko zrobiła to toxo prywatnie żeby na wizytę już mieć wyniki. Mam w rodzinie przypadek toxo przechorowanej w ciąży i niestety nie skończyło się to najlepiej...

reklama
Truskaweczka. Wychowawczy sie nie nalezy gdy umowa wygasa. Moze zle mnie zrozumialas. Ide na urlop macierzynski ale pozniej umowa wygasa. I z nia prawa. I pytanie czy przejde na zasilek macierzynski z zus. Czy bede miala platny rok czy po prostu po wygasnieciu umowy o prace to juz koniec i na zasilek do urzedu pracy. Bo w necie sa sprzeczne info. Raz jest napisane ze po umowie przechodze na zus i on placi dalej zasilek macierzynski. A gdzie indziej ze koniec swiadczen z dniem wygasnoecia umowy.

Z drugiej strony to by bylo nielogiczne gdyby mi wszystko ustalo. A bezrobotne mamy maja prawo do 1000zl przez caly rok.

Ostatnia edycja:
Emika to prawda, mi też szkoda maluchów, ale niektóre dzieciaki też potrafią wykorzystac, mój brat był uczulony na mleko i któregoś razu jak nie chciał jeść kotleta mielonego to powiedział Paniom że on jest uczulony i mama nie pozwala mu jeść tego.. panie zbaraniały i chlopakowi darowały bo bały się ryzykować, potem zapytały mamy i nawt nie iecie jakie było jej zaskoczenie[emoji16]

No ładnie :):) niezły kombinatorek:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@klusek ja składałam o macierzyński i rodzicielski, które w sumie trwały rok. Podanie wraz z aktem urodzenia synka składałam u pracodawcy a kasę wypłacał mi zus. A wychowawczy to chyba nie przysługuje jak się umowa kończy ale nie wiem jak jest teraz. Może w zusie zapytaj jak to jest

No. :) a podobno jest 14 dni na zlozenie tego. Wniosek jest gotowy do wypelnienia u pracodawcy? Ktos Ci pomogl go napisac? Tak interesuje mnie wlasnie macierzynski z rodzicielskim. I jak zlozylas to caly rok juz mialas spokoj? Czy po rozwiazaniu umowy jeszcze swiadectwo pracy do zus zanosilas?

reklama
Do góry