reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja obydwie córki urodziłam w nocy.Też bym chciała rodzić w nocy.
Problem mam bo nie wiem z kim dziewczynki zostaną jak będę rodzić bo chcę by mąż byłby ze mną podczas porodu.To jest największy zgryz w tej ciąży.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mycha a Ty z Katowic jesteś?Mieszkałam kilka lat w tym mieście bo studiowałam tam.
Mi by chyba niewygodnie było w legginsach by pierwszym porodzie a przy drugim byłam szyta bo popękałam.Rodziłam w 42 tc i dziewczyny miały już bardzo duże główki.U nas wszystkie babeczki w koszulach chodziły i ja też.Najwygodniej.
Emikaa to fakt ta poduszka to wybawienie.Zwykłe dmuchane kółko do pływania też może być.Akurat po drugim porodzie już nie potrzebowałam tej poduchy bo szwy miałam wewnątrz.Więc siedzieć mogłam ale sikanie to była masakra.

Ja tez studiowałam w Katowicach, na AE:)
No mi tez wygodniej w koszulach, i tym bardziej ze na prawdę wietrzenie ma duży wpływ na gojenie sie. licze na to ze bedzie jeszcze ciepło wiec bedzie można założyć te majty siateczkowe poporodowe, jakaś sukienka czy cos w tym stylu i pełen luz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale pocieszę Cię że w innych dobrych szpitalach też czasami ciężko o miejsce... Jak przyjdę z główką w kroczu to już nie odeślą...hehe... jak ja bym chciała tak szybko urodzić... no ale pomarzyć sobie można, a co?[emoji38]

Ja mam najbliżej do Nowego Dworu Maz. ale mimo ze słyszałam ze lekarze, położne super, to warunki...masakra. Sam poród jest w sali gdzie sa 2 stanowiska oddzielone zasłonka.

Ja obydwie córki urodziłam w nocy.Też bym chciała rodzić w nocy.
Problem mam bo nie wiem z kim dziewczynki zostaną jak będę rodzić bo chcę by mąż byłby ze mną podczas porodu.To jest największy zgryz w tej ciąży.

A jacyś zaufani sąsiedzi do których bys mogła na szybko podrzucić ? Na te pare godzin ;)

Kurektyna polukam na ten wózek najpierw w realu zanim kupię.Do końca nie jestem jeszcze pewna.
Aga wózek wygląda super.

No właśnie fajnie jak ma się mozliwość zobaczyć pomacać złożyć rozłożyć zobaczyć jak się prowadzi. Na rynku jest tyle róż nych modeli że na pewno każdy znajdzie coś dla siebie! Ale nie widząc wózka na żywo ciężko byłoby mi się na coś zdecydować... Zresztą przy Lenie napaliłam się na wozek cybex callisto(spacerowka), miał naprawde same plusy, niestety po jakimś czasie uzytkowania, okazalo się ze przy cofaniu nim kołka rozjeżdzają się na boki.... wymiana na gwarancji kółek nic nie dała okazało się że ten typ tak ma... wiec ogolnie ostatecznie nie byłam zadowolona z tego wydatku... nawt nie pomyslalabym zeby sprawdzic jak się cofa wózek z obciążeniem, bo tak w sklepie należało by go sprawdzić... no ale mądry Polak po szkodzie[emoji13]

Ja miałam wózek Jedo, 5 lat temu miały jedne z największych, najgłębszych gondoli i sprawdził sie. Stoi ten wózek u rodziców, i przydał sie kolejnym dzieciakom, siostry czy kuzynki które przyjeżdżały z UK pare razy.
I tak sie zastanawiam czy nie używać tego samego o ile sa wszystkie części:) kolor uniwersalny szary, trochę żółtego. Teraz mieszkam na wsi i nie mam sie gdzie lansować ;):) Hahah z wypasionym wózkiem :):):):)

Ja mam najbliżej do Nowego Dworu Maz. ale mimo ze słyszałam ze lekarze, położne super, to warunki...masakra. Sam poród jest w sali gdzie sa 2 stanowiska oddzielone zasłonka.

Na takich porodowkach tylko przedzielonych też miałam przyjemność praktykować i jak dla mnie to masakra, zero intymności i swobody! Fakt że przyszedł taki moment w czasie porodu że jakby chcieli to do teatru mogliby mnie postawic z tym łóżkiem przed publikę i nacinać krocze siekierą, albo piłą mechaniczną a byłoby mi to obojętne, tak wcześniej nie czułabym się dobrze gdybym miała za parawanem drugą rodzącą i jej męża!!! Ciesze sie że już w coraz mniejszej liczbie placowek są takie praktyki i coraz częściej mozna spotkać sale jednoosobowe:)

Ja mieszka od strony Piaseczna, też teoretycznie w szpitalu w Piasecznie niby nowocześnie ale różne opinie o nim słyszałam więc nie będę ryzykować już wolę w samochodzie urodzić[emoji6]

@kurektyna dokładnie tak jak piszesz, dlatego mam nadzieje ze nie bedzie mi dane poznać takiego porodu z Sasiadka za parawanem :) ale nigdy nie mów nigdy... bo kto wie, moze będę musiała jechać tam gdzie najbliżej... tfu tfu;)

reklama
Adeline chyba chora.
Za_necia a Ty czemu się nie odzywasz?
Ja moje koszule z porodu do dziś mam.Nawet zbytnio zakrwawione nie były.A czemu by od razu do wyrzucenia się nadawały Dorotea?
Mahoniowa potwierdzam że zawieszenie w wózkach Emmajlunga jest extra.Super się je prowadzi mimo braku skrętnych kół.Znajoma miała taki wózek.
Ja jedak potrzebuję małego wózka bo będę z maluchem musiała jeździć po dziewczyny do szkoły więc musi z łatwością wchodzić do auta.
Ja myślę o graco evo.

Przykro mi ze ktos uważa ze kłamie i sie wymądrzam.

Do góry