reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Mahoniowa pytałam o wagę wózka, bo nie wyobrażam sobie targać 20 kg...zawsze się wydaje że wszędzie wjedziesz a potem w praktyce to same przekleństwa lecą. To samo z wkładaniem i wyciaganiem z bagażnika. My mamy dom, ale te 5 schodków trzeba wózek znieść (no chyba że mąż zrobi mi zjazd) a po porodzie to nie lada wysiłek. To samo ze skrętnymi kołami...raz wpakowałam córkę do pożyczonego wózka i było mi bardzo ciężko mamewrować. Ta sama hostoria jest ze słynnymi wózkami Tako - wózek ok, ale straszny czołg. Nie krytykuję Cię - spróbujesz i w użytkowaniu wyjdzie czy Ci pasuje czy nie.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie potraktowałam jako krytyki. Coś Ty. Waży 12 kg ale poprostu nie było to dla mnie najważniejsze kryterium. Ja patrzyłam na wielkość gondoli - a wiadomo czym większa tym cięższa :-)

reklama
Też bym już chciała powoli szukać i kupować rzeczy dla maleństwa, ale jestem jakaś zapobiegawcza.. Wolę wstrzymać się jeszcze przez kilka miesięcy. Chociaż wczoraj w Lidlu kupiłam całkiem fajne bezszwowe leginsy. Nie uciskają na brzuszek. Mimo, że mam -0,5 na wadze i brzucho duży nie jest to strasznie mnie mdli jak mam coś na brzuchu..
No i choćby się waliło i paliło muszę mieć wymarzony wózek Anex Sport, tylko nie wiem do końca jaki kolor. Czarny albo musztardowy :)
Link do: Wózek universalny Anex® Sport | ANEX® – Wózki dziecięce, foteliki samochodowe i akcesoria.

Adeline chyba chora.
Za_necia a Ty czemu się nie odzywasz?
Ja moje koszule z porodu do dziś mam.Nawet zbytnio zakrwawione nie były.A czemu by od razu do wyrzucenia się nadawały Dorotea?
Mahoniowa potwierdzam że zawieszenie w wózkach Emmajlunga jest extra.Super się je prowadzi mimo braku skrętnych kół.Znajoma miała taki wózek.
Ja jedak potrzebuję małego wózka bo będę z maluchem musiała jeździć po dziewczyny do szkoły więc musi z łatwością wchodzić do auta.
Ja myślę o graco evo.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas dwoje dzieci w żłobku ma graco evo xt i poczatkowo też mnie zachwycił, ale potem odrzucilo mnie od tego to że niema mozliwosci wietrzenia przy budce jak kładziesz dziecko to ono w takim ciemnym tunelu (mowie o spacerowce) latem musi być masakra dla malucha bo zero przewiewu...(no chyba że za mało przy nim majstrowalam i jest opcja odsłonięcia:))

Teraz Wieliszew:) nad zegrzem prawie:)
No ja jedyne doświadczenie z żelazna mam z poronieniem, ale mimo sytuacji opieka, warunki, podejście super. Wiec chciałabym tam. A pierwszy raz na Inflanckiej rodziłam, położna miałam super bez której dopingu, ale to dosłownie krzyków motywujących nie dałabym rady to juz nie chce tam:) zle wspominam rudą lekarkę skacząca mi po żebrach;)
Ale Ci dobrze ze masz kogoś blisko żelaznej, moze ja sie zatrzymam w jakimś hotelu coby nie krążyć jak sie cos zacznie Hahaha ;):):) a moze sie zacznie ładnie odejściem wód wtedy mam więcej czasu na dojechanie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Najgorsze że zdaża się(przynajmniej kilka lat temu) że przyjeżdża sz a brak wolnych sal porodowych[emoji53] Nieraz były sytuacje że dziewczyny z oplaconymi polożnymi jak nie było miejsca rodziły w gabinecie na izbie przyjęć

Tak "zapobiegawczo" napisałam ;)

Mam brata 19 lat młodszego. Urodzony w sierpniu. W grudniu nie mieścił się do gondoli [emoji23] ja w ogóle nie miałam gondoli przy córce, tyle co w foteliku z miejsca na miejsce i spacery w chuście, ale urodziła się w ciepłym kraju więc było inaczej. Kilku miesięczny dzieciak też już lubi oglądać świat więc będą jaja dopóki do spacerowek nie dorosną - do pozycji siedzącej

Tak "zapobiegawczo" napisałam ;)

Mam brata 19 lat młodszego. Urodzony w sierpniu. W grudniu nie mieścił się do gondoli [emoji23] ja w ogóle nie miałam gondoli przy córce, tyle co w foteliku z miejsca na miejsce i spacery w chuście, ale urodziła się w ciepłym kraju więc było inaczej. Kilku miesięczny dzieciak też już lubi oglądać świat więc będą jaja dopóki do spacerowek nie dorosną - do pozycji siedzącej

No dokładnie, mój mały gigancik :) jeździł w gondoli 4 miesiące, a pózniej spacerówka,dlatego trzeba zwracać uwagę na to jak sie te spacerówki rozkładają, czy na płasko, jaka buda itp.

Najgorsze że zdaża się(przynajmniej kilka lat temu) że przyjeżdża sz a brak wolnych sal porodowych[emoji53] Nieraz były sytuacje że dziewczyny z oplaconymi polożnymi jak nie było miejsca rodziły w gabinecie na izbie przyjęć

No tak tez sie słyszało o żelaznej, a nawet ze potrafią odsyłać, czego np Inflancka nie robi. Ale moze ten boom na żelazna juz minął:) ja to bym chciała żeby zaczęło sie w nocy, przynajmniej nie ma ludzi tyle na IP co w dzień.

Mycha a Ty z Katowic jesteś?Mieszkałam kilka lat w tym mieście bo studiowałam tam.
Mi by chyba niewygodnie było w legginsach by pierwszym porodzie a przy drugim byłam szyta bo popękałam.Rodziłam w 42 tc i dziewczyny miały już bardzo duże główki.U nas wszystkie babeczki w koszulach chodziły i ja też.Najwygodniej.
Emikaa to fakt ta poduszka to wybawienie.Zwykłe dmuchane kółko do pływania też może być.Akurat po drugim porodzie już nie potrzebowałam tej poduchy bo szwy miałam wewnątrz.Więc siedzieć mogłam ale sikanie to była masakra.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale pocieszę Cię że w innych dobrych szpitalach też czasami ciężko o miejsce... Jak przyjdę z główką w kroczu to już nie odeślą...hehe... jak ja bym chciała tak szybko urodzić... no ale pomarzyć sobie można, a co?[emoji38]

Do góry