reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Umknęło mi... skąd jesteście? Jak piszecie o żelaznej to się zaczęłam zastanawiać czy piszecie o Katowicach? :D

Ja właśnie wróciłam z zakupów, przy okazji odebrałam cytologię, wyszedł stan zapalny, ale bez innych rewelacji, więc ok. W pepco body za 5 zeta, to kupiłam kilka sztuk dla Dżonego i 2 neutralne na 62 [emoji14] body nigdy za wiele!
Fajny wózek, ja też jestem za tymi 'terenowymi' wózkami. Przy chłopcach mieliśmy najlepszy na świecie Jedo Bartatina, ale go sprzedałam w wakacje z myślą, że kupimy taki sam model ale może jakiś inny kolor. Podobają mi się nawet te takie kosmiczne, ale cóż z tego jak z wyglądu fajne a po lesie pojeździć nie można. A w Jedo amortyzacja na pasach - pierwsza klasa! Kilka lat temu napisałam recenzję dla koleżanki na jej blogu, tutaj link, jakby któraś chciała poczytać ;) Link do: Szaleństwo Pani S: Jedo Bartatina Alu Plus Classic Trochę żałuję, że go jednak sprzedaliśmy, bo był w świetnym stanie, nawet nie zarysowany, ale mądry Polak po szkodzie :D
Nas teraz czeka remont pokoju i aż mam ciarki na samą myśl. Całą resztę mamy wyremontowaną tylko jeden największy pokój, który ma być docelowo dla chłopców, stoi taki biedny zawalony gratami. Po urodzinach Krzysia zabieramy się za wynoszenie rzeczy. Do lipca musimy go ogarnąć, żeby przenieść tam chłopców a potomek nr 3 miał spokojny kącik w ich starym pokoju. Tylko jak zwykle ja to mam milion pomysłów, dobrze, że mąż ma swoją firmę rem-bud to się zna na rzeczy i spełnia moje wymysły :p
No, to są właśnie moje wózkowe klimaty [emoji3] ale jak to mówią co kto lubi. Mi "grożą" duże dzieci. Ja ważyłam 4700 a brat 5000 (do tego długie) więc w niektórych nowoczesnych gondolach to by nawet miesiąca nie pojeździło :-)

reklama
Aaaa, bo tak się składa, że w Katowicach na żelaznej też jest klinika, więc zwątpiłam! :D
Co do koszuli i porodu, ja koszulę lekko zabrudziłam, sprało się wszystko. Mąż się śmieje, że to koszula porodowa, bo Krzysia w niej rodziłam, Jasia i teraz pewnie też ją wezmę, bo wygląda jak nowa :p ja bardziej się 'brudziłam' kilka dni po porodzie, bo wyjątkowo mocno krwawiłam długi czas, ale po drugim porodzie byłam już mądrzejsza i żeby te wielgachne pampersy nie przekręcały się itp to w ciągu dnia nosiłam normalne ciemne leginsy i długie koszulki. Było wygodnie, trzymały co trzymać miały i nie było mi głupio jeździć z wózeczkiem po korytarzu, gdzie kręcili się odwiedzający

O nie! To inna bajka:) Poczytaj sobie o tej konkretnej![emoji38] Ma np wszyte magnesiki zeby zapiac na moment zanim odlozysz maluszka i nie musisz szarpać sie z guzikami, pozatym jest rozpinana na plecach zeby wrazie czego przy porodzie latwiej zdjąć ma granatowy kolor ktory nie wyglada zle nawet jak sie zmoczy! I ma kieszenie!!!!
No i jest po prostu ładna!!![emoji16] Biorac pod uwagę ze Bede karmic napewno mi sie na dłużej przyda!!! A pozatym planuję jeszcze przynajmjiej 1 dziecko w niedalekiej przyszłości:)
Koleżanka taką miała i była bardzo zadowolona!!!
Na dniach kuzynka rodzi i z tego co wiem ma ją, więc będę miała opinie z pierwszej ręki[emoji16]
Byłam na jakiś targach na których dziewczyny z tej firmy się wystawiały i ja też się zakochałam, jakość i wykonanie naprawdę rewelacja! Ja na razie mam ją na liście "kupię jak mi coś zostanie po wyprawce" [emoji6]

p19uflw1vekq68fq.png

Koszula fajna, ale szkoda by mi jej było do porodu. Jakoś mam wrażenie, że przy porodzie sn po wszystkim będzie się nadawała do wyrzucenia ;) Gdzieś mama ginekolog pisała, że do porodu lepiej jakaś byle jaka do której przywiązane nie jesteśmy w razie konieczności wyrzucenia ;)

Napisane na Lenovo YT3-850F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj przestań:) z ciemnego dopierzesz[emoji16] Ja i tak ostatecznie rodziłam jak mnie Pan Bóg stworzył[emoji13] wiec nawet nir było wiele do prania, ale wczesniej na oczatku czułabym się komfortowo w ładnym wdzianku... potem to mi tam rybcia[emoji16] chociaż... kurcze ja chce teraz przyjechac i odrazu urodzić[emoji13] to może jednak sobie daruje[emoji2]

@Mahoniowa pytałam o wagę wózka, bo nie wyobrażam sobie targać 20 kg...zawsze się wydaje że wszędzie wjedziesz a potem w praktyce to same przekleństwa lecą. To samo z wkładaniem i wyciaganiem z bagażnika. My mamy dom, ale te 5 schodków trzeba wózek znieść (no chyba że mąż zrobi mi zjazd) a po porodzie to nie lada wysiłek. To samo ze skrętnymi kołami...raz wpakowałam córkę do pożyczonego wózka i było mi bardzo ciężko mamewrować. Ta sama hostoria jest ze słynnymi wózkami Tako - wózek ok, ale straszny czołg. Nie krytykuję Cię - spróbujesz i w użytkowaniu wyjdzie czy Ci pasuje czy nie.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak rodzilam Nel to bylam w tunice, u nas norma to wlasnie tunika i leginsy, zadnej kobitki w koszuli nie widzialam :-/ , szczerz to mi odpowiada, bo o wiele wygodniej mi bylo niz w koszuli jak starszaki rodzilam. A dzis na lidl.online kupilam sobie leginsy i dresowki ciazowe, bo w sumie to mnie juz spodnie uciskaja w brzunio , a z ciazowych ciuchow mam tylko jeda pare jeansow (reszta zamale wrryy) . Ja z wyprawka nie poszaleje bo wsio mam, to chociaz odbije sobie na kilku ciazowych ciuchach hihi

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj przestań:) z ciemnego dopierzesz[emoji16] Ja i tak ostatecznie rodziłam jak mnie Pan Bóg stworzył[emoji13] wiec nawet nir było wiele do prania, ale wczesniej na oczatku czułabym się komfortowo w ładnym wdzianku... potem to mi tam rybcia[emoji16] chociaż... kurcze ja chce teraz przyjechac i odrazu urodzić[emoji13] to może jednak sobie daruje[emoji2]

U mnie sie wszystko dopralo od pasa w dol (łącznie z butami) i pościel

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry