reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Koko jak po wizycie???

Kurektyna takich koszul pelno w sklepach bokiem rozpinanych. Nawet w chinczyku widzialam. I duzo tansze
Nie polecam tych tanich z chinczyka i allegro, to mieszanka bawełny i poliestru, straszne, pamiętajcie ze rodzimy latem więc będziemy się pocić [emoji16]
Polecam firmę Dobranocka, używałam jeszcze dwa lata po porodzie!
1484646305-aaaaaa.png

reklama
Koszula fajna, ale szkoda by mi jej było do porodu. Jakoś mam wrażenie, że przy porodzie sn po wszystkim będzie się nadawała do wyrzucenia ;) Gdzieś mama ginekolog pisała, że do porodu lepiej jakaś byle jaka do której przywiązane nie jesteśmy w razie konieczności wyrzucenia ;)

Napisane na Lenovo YT3-850F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak potwierdzam, do porodu szpitalna albo jakąś stara do wyrzucenia

Właśnie się zastanawiam jak się jeździ bez skretnych kół, dla mnie niewyobrażalne[emoji16]
Jeździłam ze skretnymi i mi się to nie podoba. Rzuca tym wózkiem. Ten ma mięciutkie zawieszenie. Lubię ten styl i ten rodzaj wózków. Wyczytałam gdzieś opinie neurologow ze ta forma amortyzacji jest dla dziecka najlepsza. Dużo czytam, bo leżę i mam czas :-)

Ja ostatnio miałam 2kg na minusie.
To ja serio jestem dziwna bo porodu się nie boję, za pierwszym razem też się nie bałam. Rodziłam bez znieczulenia i teraz też zamierzam. Boję to ja się tego, że nie daj boże będę musiała mieć cc :/ oby znowu udało się naturalnie :)
@Mahoniowa a dla mnie skrętne koła to podstawa. Nie wyobrażam sobie manewrowania wózkiem bez takich kół np w sklepie. Ale co kto lubi :p
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Ja tez nie wyobrażam sobie wózka bez skrętnych kołek dla siebie:) o wiele łatwiej sie manewruje, a zawsze można je zablokować do jazdy na wprost. Kiedyś jak polecieliśmy do UK do mojej siorki i tam pożyczyliśmy wózek właśnie nie skrętny to o rany ale sie nameczylam:) ale każdy lubi co innego :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do koszul to ja też nie kupowałam bym jakieś super drogiej na sam poród bo to wiadomo krew i często ta koszula jest do wyrzucenia. Ja na czas porodu miałam szpitalną a po wszystkim i po kąpieli przebrałam się w swoją czystą i pachnącą ;)

@kurektyna ooo ja tez chce rodzic na żelaznej:) ale normanie, na porodówce, tylko czy ja tam dojadę, bo teraz ok 40-50 min jazdy samochodem mam tam z domu.
Zaczęłam czytać tez o Starynkiewicza bo mam lekarza stamtąd, droga podobna, ale jakoś nie mam przekonania.

@kurektyna ooo ja tez chce rodzic na żelaznej:) ale normanie, na porodówce, tylko czy ja tam dojadę, bo teraz ok 40-50 min jazdy samochodem mam tam z domu.
Zaczęłam czytać tez o Starynkiewicza bo mam lekarza stamtąd, droga podobna, ale jakoś nie mam przekonania.

Umknęło mi... skąd jesteście? Jak piszecie o żelaznej to się zaczęłam zastanawiać czy piszecie o Katowicach? :D

Ja właśnie wróciłam z zakupów, przy okazji odebrałam cytologię, wyszedł stan zapalny, ale bez innych rewelacji, więc ok. W pepco body za 5 zeta, to kupiłam kilka sztuk dla Dżonego i 2 neutralne na 62 :p body nigdy za wiele!
Fajny wózek, ja też jestem za tymi 'terenowymi' wózkami. Przy chłopcach mieliśmy najlepszy na świecie Jedo Bartatina, ale go sprzedałam w wakacje z myślą, że kupimy taki sam model ale może jakiś inny kolor. Podobają mi się nawet te takie kosmiczne, ale cóż z tego jak z wyglądu fajne a po lesie pojeździć nie można. A w Jedo amortyzacja na pasach - pierwsza klasa! Kilka lat temu napisałam recenzję dla koleżanki na jej blogu, tutaj link, jakby któraś chciała poczytać ;) Link do: Szaleństwo Pani S: Jedo Bartatina Alu Plus Classic Trochę żałuję, że go jednak sprzedaliśmy, bo był w świetnym stanie, nawet nie zarysowany, ale mądry Polak po szkodzie :D
Nas teraz czeka remont pokoju i aż mam ciarki na samą myśl. Całą resztę mamy wyremontowaną tylko jeden największy pokój, który ma być docelowo dla chłopców, stoi taki biedny zawalony gratami. Po urodzinach Krzysia zabieramy się za wynoszenie rzeczy. Do lipca musimy go ogarnąć, żeby przenieść tam chłopców a potomek nr 3 miał spokojny kącik w ich starym pokoju. Tylko jak zwykle ja to mam milion pomysłów, dobrze, że mąż ma swoją firmę rem-bud to się zna na rzeczy i spełnia moje wymysły :p

Do porodu to najlepiej zakupić najzwyklejszy męski tshirt :) w rozmiarze xxxl :)albo cos czego nam nie szkoda, zawsze sie krwawi wiec zawsze sie człowiek upaprze :)

reklama
Do góry