reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
klusek Super! Opisałam troszkę w wątku z wizytami wszystko w porządku, widziałam serduszko, ale nie słuchaliśmy go. Maluszek ma już małe rączki nóżki no piękny jest. Dowiedziałam się jeszcze tylko, że owulacja z lewego jajnika i że teraz to już będzie dobrze. Tak się jakoś mojemu ginekologowi wyrwało hehe, miał ze mną troszkę przejść więc wiem o co mu chodziło. Wiek wczoraj określił na 9tc i 1d czyli dokładnie wg moich obliczeń termin 20 sierpień, a 13 lutego kolejna wizyta.

reklama
Właśnie zwlekam się z łóżka na miekich nogach. Stracha mam przed ta wizytą.

Co do wagi ostatnio ważyłam się 2giego dnia świąt 68.5 kg przy 167cm i jakoś ta niewiedza mi się podoba. Mam nadzieję, że waga stoi w miejscu bo oprocz wiekszych cycochów spodnie mam luzniejsze i bluzki w tali i rękawach jakoś tak bardziej wiszą nie wspomnę o mniejszym sadelku na oponce xD

Koko jak po wizycie???

Kurektyna takich koszul pelno w sklepach bokiem rozpinanych. Nawet w chinczyku widzialam. I duzo tansze
O nie! To inna bajka:) Poczytaj sobie o tej konkretnej![emoji38] Ma np wszyte magnesiki zeby zapiac na moment zanim odlozysz maluszka i nie musisz szarpać sie z guzikami, pozatym jest rozpinana na plecach zeby wrazie czego przy porodzie latwiej zdjąć ma granatowy kolor ktory nie wyglada zle nawet jak sie zmoczy! I ma kieszenie!!!!
No i jest po prostu ładna!!![emoji16] Biorac pod uwagę ze Bede karmic napewno mi sie na dłużej przyda!!! A pozatym planuję jeszcze przynajmjiej 1 dziecko w niedalekiej przyszłości:)
Koleżanka taką miała i była bardzo zadowolona!!!
Na dniach kuzynka rodzi i z tego co wiem ma ją, więc będę miała opinie z pierwszej ręki[emoji16]

A jak te magnesy po praniu?
To trzeba by bylo miec takie 4. Bo pamietam ze sie pocilam. A to mleko bokiem gdzies poleci.

Ja też się porodu boję.Chyba każda kobieta się boi.Ale z drugiej strony obydwa porody to były najpiękniejsze chwile mojego życia.Wszystko byłoby ok gdyby nie ten ból.
Marii napewno nie zadusisz dziecka dużymi piersiami...moje też są duże i spokojnie udawało mi się karmić obydwoje dzieci.
Guarana mój drugi poród był o wiele szybszy niż pierwszy i lepiej go zniosłam bo też wiedziałam co robić by sobie pomóc w ulżeniu bólu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo
Mi przybyło 3kg, a jestem 10tc Wiec bardzo dużo. Piersi mam ogromne[emoji53] liczę na to, że jak skończę 12tc to ruszę na nordic walking bo teraz się boje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam [emoji4] jestem zupełny świeżak, dlatego chciałabym do Was dołączyć [emoji4]
Jestem obecnie w 10tyg, planowany termin na 22.08. Nie mając zbyt dużej wiedzy, ponieważ jest to pierwsza ciąża boje się o wszystko... chętnie przyłącze się do forum [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj kochana :):) ja na 19 sierpnia trzeci dzidzia:)

Do góry