reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Aaale wiecie co?
Moja gin pozwoliła jeść camemberty, salami, jajka na miękko, nawet czasami wypić lampkę wina czy pół szklanki piwa. :o Wszystko po prostu z umiarem i nie dać się zwariować.
Z leków dozwolony paracetamol, rutinoscorbin, tantum verde do psikania lub w pastylkach, wapno, witamina c. Dodatkowych witamin na razie kazała nie łykać, jedynie folik. W 13tyg moge wprowadzic DHA MAMA PREMIUM.
Brzmi rozsądnie, jak myślicie? :)
Jak dla mnie bardzo rozsądnie ☺.
Mój też jest takiego zdania, że można tylko z głową bo ciąża to nie chOroba.

reklama
@dzag82 tu jest bardzo skomplikowana sytuacja i pieniądze nie idą przelewem, tylko do ręki, więc nie mamy czym poprzeć dowodów. Kapa totalna. A coś z pipem było, jak byłam na chorobowym albo macierzyńskim... Chodzili, ludzi pytali, na policji dowody pracownicy składali. I ucichło. Wiesz, tutaj szefostwo ma wszędzie wtyki. Naszego zastępcę (czy kogoś takiego) "szefa szefów" zamknęli za jakieś machloje finansowe, nawet jakieś zlecenie zabójstwa (w wiadomościach o nim było!) a i szef szefów jest mocno umoczony. Oni mają kilkanaście takich małych firm jak nasza, niektóre nieistniejące :/ Pranie pieniędzy wszędzie. Chyba dlatego ludzie się boją.

Hej, jestem po wizycie. Minął tydzień odkąd babeczka wynalazła 2 płody na USG, dziś obraz był już całkiem inny, został tylko jeden zarodek, a drugi tak jakby go wcześniej wcale nie było, ani śladu. To tak zwany syndrom znikającego bliźniaka. Byliśmy na taką możliwość przygotowani bo nie biło jeszcze serce ale chyba wolałabym po prostu nie wiedzieć, że mieliśmy szansę na bliźnięta. Na szczęście z maleństwem, którego było widać wyraźnie już przy ostatnim USG wszystko OK, ma 2,1 cm, serduszko bije z czego bardzo się cieszymy :)
Mam mnóstwo badań do zrobienia do lutego, a później już czas na badanie prenatalne.

Cześć dziewczyny[emoji8]
Dziś wzięłam urlop, aby pojsc do lekarza na Nfz. Liczylam ze uda mi się zalatwić badania na fundusz a przy okazji skonsultowac krwiaka ktorego mam i to, ze pracuje a odpoczywam popoludniami jest wlasciwym zaleceniem...i co? Jeszcze nie moge sie pozbierać...

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom
Co się stało? ??

@atfk Dokładnie! Chociaż czasem przyszłym mamom na rękę jest ta aura choroby, chuchania i rozczulania się nad sobą hehe. Wszystkie chyba tak mają :D

Hej, jestem po wizycie. Minął tydzień odkąd babeczka wynalazła 2 płody na USG, dziś obraz był już całkiem inny, został tylko jeden zarodek, a drugi tak jakby go wcześniej wcale nie było, ani śladu. To tak zwany syndrom znikającego bliźniaka. Byliśmy na taką możliwość przygotowani bo nie biło jeszcze serce ale chyba wolałabym po prostu nie wiedzieć, że mieliśmy szansę na bliźnięta. Na szczęście z maleństwem, którego było widać wyraźnie już przy ostatnim USG wszystko OK, ma 2,1 cm, serduszko bije z czego bardzo się cieszymy :)
Mam mnóstwo badań do zrobienia do lutego, a później już czas na badanie prenatalne.
Przeżywaliśmy to w moim Rodzinnym domu. Moja siostra miała ciążę blizniaczą na początku- był szok i zdziwienie, a potem okazało się że jest jeden płód. Lekarze tłumaczyli że silniejszy wchlonàł słabszy.

Nie przyzalam sie ze chodze do lekarza prywatnie..powiedzialam jeszcze o furaginie ktora bralam przez kilka dni po @ nie wiedzialam przeciez ze jestem w ciazy, w zyciu nic bym nie wziela gdybym wiedziala. Co na to dr...cos ty zrobila kobieto? Teraz to masz problem...a ja jako dr bede musial z tym sie zmierzyc... bylam w szoku...

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

Beata ja też nie widziałam jeszcze maleństwa na usg ale staram się myśleć pozytywnie.Będzie dobrze.
O.Paulina pewnie ma rację....nie można dać się zwariować.Jesteśmy tylko w ciąży.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Za_necia gratuluję wizyty!!! Ja czekam już w poczekalni!!! jak na szpilkach!!! Jest lekka obsuwa bo dopiero weszła osoba z 13.00, ale co tam wiem że ten lekarz jest dokładny, wiec jakoś przeżyję[emoji16]
Karty ciaży nie będę posiadać jeszcze przynajmniej do 31.01, bo na ostatnią wizytę skończyły sie a nowych nie dowieźli[emoji53] jak tak dalej pójdzie to do porodu się nie doczekam:)

Do góry