reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Nie ma za co, w koncu jestesmy tutaj żeby sobie pomagać :D Wiesz mi też nie może nie napisać zaświadczenia, na tel mam zdjęcie z 7 tyg , w karcie ciąży mam 9 tydzień więc wiesz a teraz idę do nowego i się go ogólnie podpytam czy bez problemu on jako on mi wystawi.
Nie powinien robić problemu żadnego, tu chodzi o odbycie pierwszej wizyty przed 10 tyg u ginekologa, a zmienić zawsze masz prawo. Spokojnie :-)

reklama
Dziewczyny wiecie co to znaczy jak zloto brudzi ? Troszke jestem przerazona bo mam czarnego palca :( a z tego co mi wiadomo to organizm chory po kontakcie ze zlotem tak reaguje :(
Tak wgl mam bardzo zle wyniki moczu, czekam do jutra na posiew, mam 3x przekroczona norme w leukocytach i wszedzie liczne bakterie :( dostalam duphaston i pimafucin, jutro mam mmsa wyslac ginekolozce z wynikami i jak bedzie kiepsko to mi cos przepisze.. Kolejna wizyta 2 lutego bedzie to skonczony 12 tydzien :) ja juz siedze na l4 i grzeje sie w wyrku nie narazajac sie na infekcje i zapalenia pecherza.

Masz pewnie bakterie tak jak i ja mialam (przy takim samym wyniku moczu). Dostalam antybiotyk i juz jest u mnie czysto. :) z posiewu wyjdzie co za bakteria i jakie antybiotyki ja zwalcza.

Za necia super.
Ikulka olej gadanie teściowej.
Dzag tak znamy się z Karen z innego forum.Jak była w ciąży z Okim to pisałyśmy też na innym forum.Ja też wtedy byłam w ciąży kilka miesięcy do przodu posuniętej bo ja miałam termin na kwiecień 2012 ale że moja panna uparta to urodziła się w maju.
Czyli Dzag mamy dzieci w tym samym wieku.Pozdrów ją jak masz jeszcze z nią kontakt.Nasz się urwał.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem wlasnie tego sie obawiam(nie tylko w ciazy ale ze względu na moja prace) Boli mnie aktualnie nadgarstek nie drętwieje mi ręka/palce. Nie wiem czy mogę posmarować voltarenem? Myślisz ze tak szybko by zaczęło sie objawiać czy w bardziej zaawansowanej ciazy ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trudno powiedzieć czy to jest to, może początek choroby, jak ból nie przyjedzie i zacznie ci drętwieć to wybierz się do lekarza, lepiej szybko działać. A maści nie znam, przeczytaj ulotkę, chyba ok bez przesady że już nic nie wolno :-)

Hej, ja podczytuje ale weny do pisania brak [emoji20] , no i jakis dolek mnie dopadl [emoji53] , chyba zaczynam panikowac przed pierwsza wizyta [emoji53] (w pon) ...

Gratki udanych wizyt, troche Wam zazdroszcze, ze macie pierwsze stresy za soba [emoji6]

Usciski dla Wszystkich [emoji8] [emoji8]

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Ikulka i co z tego że teściowa urodziła zdrowe dzieci.Widzę że ona z moją by się dogadała która twierdzi że autyzm córki sobie wymyśliłam a moje dzieci nie mówiły długo bo wiecznie siedzę na fb.

Aaale wiecie co?
Moja gin pozwoliła jeść camemberty, salami, jajka na miękko, nawet czasami wypić lampkę wina czy pół szklanki piwa. :o Wszystko po prostu z umiarem i nie dać się zwariować.
Z leków dozwolony paracetamol, rutinoscorbin, tantum verde do psikania lub w pastylkach, wapno, witamina c. Dodatkowych witamin na razie kazała nie łykać, jedynie folik. W 13tyg moge wprowadzic DHA MAMA PREMIUM.
Brzmi rozsądnie, jak myślicie? :)

Cześć dziewczyny[emoji8]
Dziś wzięłam urlop, aby pojsc do lekarza na Nfz. Liczylam ze uda mi się zalatwić badania na fundusz a przy okazji skonsultowac krwiaka ktorego mam i to, ze pracuje a odpoczywam popoludniami jest wlasciwym zaleceniem...i co? Jeszcze nie moge sie pozbierać...

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chromka miejmy nadzieję że Ci zrobią te usg.Ja to nie wiem jak to jest z tymi tygodniami bo dziewczyny piszą np.że 11 tc i kilka dni to już 12 tc a ja jak miałam amnio w zeszłej ciąży to mogłam je mieć dopiero 16 tc 1 dnia bo można je dopiero od 16 tc więc co zupełnie inaczek liczyli te tygodnie.

Do góry