reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Zdjecia oczywiscie nie zrobil, ale widzialam na monitorze ze termin wg usg 5.08, a wg @ mam 15.08.
Nie dal mi skierowania na zadne badania bo stwierdzial ze za pozno wg niego 10+2 to fundusz juz nie zaplaci. Dal mi na prenatalne cyt. Zal mi cie wiec dam ci chociaz na prenatalne chociaz nie powinienem...no i to pytanie ktory ty jestes rocznik 77

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dzag82 ja mam jajka swojskie, od chłopa z podwórka więc podobno mniejsze ryzyko. :) A alkoholu też nie uważam w ciąży, jedynie bezalkoholowe sobie łykam przy okazji spotkań towarzyskich.

A na koniec pytam sie o krwiaka i oddzielanie sie kosmowki bo nic mi nie wspomnial..to stwierdzil jakiej kosmowki, kosmowka to dopiero bedzie po 12 tygodniu...ja na to ze bedzie to lozysko ze w pierszej ciazy tez mialam od 9 tego tygodnia to stwierdzil ze lekarz do ktorego chodzilam to chyba jakis nienormalny.. takze tyle sie dowiedzialam. Ciesze sie tylko ze widzialam moja kruszynke ale to traktowanie to jakis skandal. Wspolczuje dziewczyna ktore prowadza u niego ciaze i niestety znowu przekonalam sie jak traktije sie pacjentow na Nfz. Nie twierdze ze wszedzie ale to co mnie dzis spotalo to jakis szok.

Andi rozumiem, że już nie pójdziesz do debila ? Jakaś masakra...

Ja też absolutnie zero alkoholu, papierochów i innych dziwnych ... Moja znajoma całą ciążę kurzyła i sie wkurzała, że jej wszyscy gadają ze ma nie palić. Młody teraz cały czas choruje w ogóle jakieś alergie i inne dziwne rzeczy...

2000 brutto to będzie chyba gdzieś ok 1500zł netto

Nie przyzalam sie ze chodze do lekarza prywatnie..powiedzialam jeszcze o furaginie ktora bralam przez kilka dni po @ nie wiedzialam przeciez ze jestem w ciazy, w zyciu nic bym nie wziela gdybym wiedziala. Co na to dr...cos ty zrobila kobieto? Teraz to masz problem...a ja jako dr bede musial z tym sie zmierzyc... bylam w szoku...

Szok normalnie!!!! Co to ma być?? Nagrać rozmowę i zgłosić gdzieś

Juz sie balam ze zaraz cos mi zrobi.. powiedzial ze po furaginie moga byc mnogie ciaze z roznych okresow bo powtarza sie owulacja.. ze jedno dziecko moge miec z mezem a drugie z kochankiem...bo on wie ze kobiety wszystkie klamia i zdradzaja mezow..

Nie no nie wierzę, tam trzeba wpaść z ukrytą kamerą i aferę zrobić

Juz sie balam ze zaraz cos mi zrobi.. powiedzial ze po furaginie moga byc mnogie ciaze z roznych okresow bo powtarza sie owulacja.. ze jedno dziecko moge miec z mezem a drugie z kochankiem...bo on wie ze kobiety wszystkie klamia i zdradzaja mezow..

Ręce mi opadły. ..i szczęka też!

2000zł brutto to ok 1459zł netto przy zwykłych kosztach uzyskania przychodu. Przy podwyższonych 5zł więcej.

Andi77, łatwiej by było czytać jakbyś wszystko na raz napisała :rofl2: Ale jestem w szoku, naprawdę. Teraz się będę bała iść w poniedziałek do giną na NFZ.... :baffled: Co za Baran, żeby tak obrażać pacjentkę... A co go to w ogóle kurde obchodzi kto ma z kim dzieci?!? Ja bym złożyła zażalenie w poradni która go zatrudnia, naprawdę.
A o co chodzi z tymi badaniami po skończonym 10-tym tygodniu? Przecież przez całą ciążę się badania robi, to czemu niby akurat Twoje miałyby byc nierefundowane? Tu bym sobie do NFZ zadzwoniła z pytaniem.
No nie cierpię chamstwa.

Anntryb, oj przykro mi. tak jak piszesz - lepiej by było nie wiedzieć. Ale co tam, teraz ważne, że Bobo zdrowe :tak:.

Aaale wiecie co?
Moja gin pozwoliła jeść camemberty, salami, jajka na miękko, nawet czasami wypić lampkę wina czy pół szklanki piwa. :o Wszystko po prostu z umiarem i nie dać się zwariować.
Z leków dozwolony paracetamol, rutinoscorbin, tantum verde do psikania lub w pastylkach, wapno, witamina c. Dodatkowych witamin na razie kazała nie łykać, jedynie folik. W 13tyg moge wprowadzic DHA MAMA PREMIUM.
Brzmi rozsądnie, jak myślicie? :)
Ja normalnie w poprzednich ciążach jadłam camembert :D BAAA NAWET ser z niebieską pleśnią na pizzy ! i zyjemy z dziećmi ;) ważny jest umiar, a wino czerwone jest zdrowe ogólnie :)
u nas zawsze jest nad czczo i to powinno się jeść do godziny gora 20 przed badaniem poprzedniego dnia nawet wywieszka jest
Z tym się nie zgodzę ilu lekarzy pytałam w ciązy to nie dotyczy. Normalnie można po jedzeniu lekkim! iść na wyniki. Tylko glukoza jest obwarowana że musi być naczczo

@Andi77 :surprised:Co za koniował !!! :szok: nie mogę wyjść z szoku! chyba bym co mam pod ręką go pierdzielneła w ten pusty łeb ! No jak tak można, powiedz że na kolejną wizytę pójdziesz do innego ginia.

@anntryb przykro ale z drugie j strony ważne że jeden maluszek zdrowiutko się chowa <3

reklama
Tak mi się przypomniało, jak ostatnim razem, jakieś niecałe dwa lata temu, poszłam na NFZ zrobić cytologię. Trafiłam na gościa, który wszystko lepiej wiedział o mojej ciąży pierwszej niż moja gin która ją prowadziła :laugh2: Skryklał dosłownie wszystko, włącznie z koniecznością przeprowadzenia nagłej cesarki miesiąc wcześniej. Pomyślałam sobie "kij mu w oko, byle cytologię zrobił". No i zrobił. Chciałam wynik później, to w szoku byłam. Raz - bo nie mogę sobie go ot tak od pielęgniarki odebrać, tylko kolejny dzień urlopu musiałam brać żeby czekać przed gabinetem na wizytę (bo nie zapisywali na godziny tylko jak kto przyjdzie), a dwa - ze oryginału nie dostałam, tylko musiałam sobie zapłacić za ksero. Kurde jakaś paranoja. Mój wynik, a nie poradni!
Nie no, ja się na NFZ nie nadaję, przynajmniej w temacie poradni dla kobiet.

Juz się boje co mnie w poniedziałek czeka....:eek:

Do góry