reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Luska, kurcze, ale ten świat mały :surprised::blink: Oczywiście ze pozdrowię. Jest z nami cały czas na forum Sierpniowym. A do Oktawiana doszły jej jeszcze Maja i Julka :blink:.

Andi77, ale pozbierać po czym? Coś się stało niedobrego? Badania udało się załatwić na NFZ?

O.paulina, camemberty dostępne na przeciętnej półce sklepowej są robione z mleka pasteryzowanego, więc można jak najbardziej. Zakaz dotyczy pleśniowych, takich przerośniętych pleśnią. Salami w naszych sklepach to tez nie jest prawdziwe salami, tylko przetworzona świnka :blink:. Wiec tez nie widzę problemu. Ja bym osobiście alkoholu nie ruszyła ani grama, ale ja ogólnie nie mam z tym problemu, bo nie pije alkoholu nawet poza ciąża. Baaaardzo rzadko mi się zdarza. Sama niedogotowanych jajek tez bym nie ruszyła. Nigdy nie wiadomo. Nie tak dawno była afera, że na jednej partii jajek w biedronka wykryto pałeczki salmonelli. Z każdej biedronki jajka wycofali. To jest przypadek, ale niech się akurat mnie trafi... Mało to problemów innych mam? Nie zdechnę od tego, że przez kilka miesięcy nie zjem kilku produktów. Ale to ja osobiście :-p Dla mnie ważniejsze niż podglądanie dzidzi co dwa tygodnie jest po prostu dbanie o siebie.

reklama
Juz sie balam ze zaraz cos mi zrobi.. powiedzial ze po furaginie moga byc mnogie ciaze z roznych okresow bo powtarza sie owulacja.. ze jedno dziecko moge miec z mezem a drugie z kochankiem...bo on wie ze kobiety wszystkie klamia i zdradzaja mezow..

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana niech badają bedzie dobrze! Jestesmy z Tb

@Adeline89 kobietko nie wiemczy lekarz Ci powiedział ale na wyniki mozesz isc po śniadaniu, nie musisz być naczczo chyba ze masz glukoze to inna sprawa.

Ja sie wczoraj obzarlam tym serkiem slonym i chlebem pelnoziarnistym z różnymi nasionkami i chyna przegielam o kromeczke czy dwie bo tak mi ciężko ske zrobiło ze ho ho :/

A dzisiaj z Pup dostałam skierowanie do pracy i sie zastanawiam co zTym fantem zrobic...
u nas zawsze jest nad czczo i to powinno się jeść do godziny gora 20 przed badaniem poprzedniego dnia nawet wywieszka jest

To co ja jeszcze robię ? Trzeba iść na L4 :D:D Nie no ... wole iść jeszcze do pracy. Moje koleżanki mają dużo pracy i niech sobie powybierają chociaż stary urlop jak będę. Też jestem ciekawa, czy kogoś dadzą na moje zastępstwo.

Ikulka trzymam kciuki !!

Morawka , a czy najniższa krajowa nie wynosi 2000 brutto ?
od tego roku wychodzi najnizsza krajowa 2000brutto to ile wychodzi na lape 1650?

@anntryb Nie wiem co napisać, to smutne.. tak widocznie miało być. Teraz trzeba skupic cała energie i pozytywne wibracje na dzidzi, ktora jest, ktorej serduszko bije.. :)

@Andi77 o matulu.. toż to jakiś kawał barana/konowała. Kobiety robią gorsze rzeczy w niewiedzy o ciąży, piją alko, biorą narkotyki.. a ty wziełas furagine, gdzie pewnie jeszcze pusty pecherzyk był. Nie przejmuj sie idiotą i lepiej omijaj jego gabinet.

reklama
Jakie dokumenty trzeba mieć do becikowego ? Bo zaraz mi termin minie żeby je zebrać.
Kartę ciąży mi założyła doktorowa z NFZ. To wystarczy?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
becikowe załatwia sie po urodzeniu dziecka akt,zaświadczenie może ci lekarz po porodzie wystawiać i musisz złożyć ile zarabiasz z mezem

Do góry