reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@luska1979 ja nie jestem przeciwna in vitro, bo nie mieć dziecka to naprawdę jest przykre doświadczenie i zrobiłabym wszystko żeby je mieć, ja sobie nie wyobrażam życia bez syna dom byłby naprawdę pusty ,mimo,ze czasem doprowadza mnie do szału. Jeśli chodzi o in vitro na pewno jeśli wszczepiają więcej zarodków a z reguły z trzy najmniej jeśli kobiety mają skłonności do poronień, to jeśli by się przyjęły wszystkie nie usunęła bym na pewno urodziłabym wszystkie. Całę szczęście udało się jak się udało i nie było potrzeby sięgać wyżej. Ja osobiście znam dwie osoby co mają dziecko z in vitro jedna para ma dwójkę i są koło 40 nie dawno urodziła drugie, za jedno musieli płacić , bo jeszcze nie było refundowane, a za drugie nie dlatego szybko się decydowali bez zastanowienia. A tak szczerze mówiąc to te otoczenie powoduję co raz większą bezpłodność i poronienia , stres, jedzenie, kiedyś nie było takich problemów zdarzał się raz na jakiś czas, czwórka dzieci to norma była, a teraz rodzinna wielodzietna to już trójka , bo naprawdę większość ludzi decyduje się na jedno lub dwójkę, a nie którzy wcale, bo boją się o kwestie tego jak dadzą sobie radę finansowo

reklama
Hej z rana u nas -12 tez mamy w planach wypad na sanki choc mi to się tak średnio chce na razie fasolkę po bretonsku gotuje i pewnie trzeba będzie się ruszyć głowę dotlenic

Za necia ja nie lubię grejfrutów.Na wymioty zawsze mnie zbiera nawet jak nie jestem w ciąży.

Ja na szczęście cukrzycy nie miałam w żadnej ciąży nie miałam.Mimo że raczej do otyłych należę.Widocznie nie od tego to zależy.

Mama T wiesz jak ja z Emilką wymiotowałam.Ja słyszałam odwrotnie że to na chłopaka się nie ma mdłości ani wymiotów.
Zresztą ja mam 2 dziewczynki a każda ciąża była tak różna że w to nie wierzę.

E-O u nas w pierwszej ciąży nie było pewności bo Emi sięvtak ruszała że każde zdjęcie z usg nawet było rozmazane.Więc lekarz powiedział dziewczynka ale brałam pod uwagę to że wiele to on nie zauważył i strzelił pewnie.Ale okazało się że była dziewczynka.Więc nie było pomyłki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie staram kontrolować emocje bo nie chce miec takiego beczacego dziecka[emoji13] na razie dobrze mi wychodzi [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
to nic nie da jeśli ktoś ma taki charakter to po prostu dziecko go odziedziczy, u mnie jest tak ,ze mama jest bardziej twarda ona nie okazuje łez itp, a mój tato jest czuły i płaczę :p on potrafił płakać,że ja pracuję fizycznie i mówił,że gdyby miał szanse dużo zarabiać to by mi dał kasę a ja bym z siostrą w domu siedziała hehe :p moja mama np ona całe życie siedzi w domu jedynie co to nie raz niania do dzieci była. Mój tato naprawdę ma złote serce , nie raz za dziecka też nie było łatwo jak sam pracował i się nie przelewało , ale i swojej siostrze dał kasę żeby i dzieciom swoim coś kupiła, bo mu przykro było,że nie ma, on to by kasę rozdał raz dwa na słodkie oczy hehe, a moja mam zła chodziła.

Dzag82 może nie wykrywają wszystkich przypadków cukrzycy.Oni tu połowę mniej badań w ciąży robią niż u Was.Pewnie dlatego że tu za nic nie płacimy.

Adeline spróbuj mie brać bardzo do siebie wybryków syna.Strofuj lecz staraj się przy tym nie denerwować.Ja staram się tak robić.Emi też czasem potrafi zaleźć za skórę.

Dzag82 może nie wykrywają wszystkich przypadków cukrzycy.Oni tu połowę mniej badań w ciąży robią niż u Was.Pewnie dlatego że tu za nic nie płacimy.

Bo chodzimy na NHS te dziewczyny co chodzą na NFZ tez pewnie maja krótsza listę badań. Czy sie mylę?
Jak pójdziesz prywatnie to Ci taka sama listę zleci [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Adeline polecam ci stronę ecospa ja już od dawna nie kupuję kremów ze sklepu. Teraz w ciąży to nie wiadomo co skórze przypasuje, ale są różne oleje i inne rzeczy tam.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry