reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Truskaweczka super wiesci!! :)

ckaiskjo61tpn0j8.png

reklama
Ja tez staram sie chodzic co 2 tyg, raz prywatnie raz panstwowo, teraz czekam poza programem ale tak mam wizyty 11.01, 16.01, 25.01 mam badania genetyczne w bydgoszczy a 30 u mojego gin przyziernosc

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

@Adeline89 ja chodzę prywatnie :) poza tym jak mam wizytę więcej niż raz w miesiącu to mam zniżkę, za dwie wizyty płacę tak jak za jedną ;)
a to na każdej robicie usg , dużo płacisz , u nas badania do takich nie należą są i za 150zł wzwyż zależy co robi lekarz, mój akurat bierze 120zł zwolnienie i na każdej wizycie usg, co prawda na pierwszej wziął ode mnie 30zł chyba, później 100zł różnie nie raz też jest taki ,że bierze mniej, mówi,że jestem spoko babka i mnie lubi ;) ale bez podtekstów oczywiście, naprawdę to porządny starszy pan i elegancki , wie co przeszłam ,tyle ma kobitek, a po 5 latach mnie pamiętał co i jak przeszłam i zawsze mnie kojarzy. Wole zapłacić więcej niż za 70zł samą poradę mieć jak to u nie których.

GuaRaNa pisze:
Nie straszcie sadzonym jajem bo uwielbiam i jadłam niedawno...nie wiedziałam że nie wolno
Ale jajko sadzone można jeść. Przecież to normalnie ścięte, smażone jajko. Nie powinno się jeść surowych (np w formie kogla mogla) lub półsurowych (na miękko).

Ratatujek, koniecznie do lekarza. Nie czekaj. Nie musisz wcale iść do gina. Teraz na nocną opiekę idź.

Za_necia pisze:
Zanim zaszłam w ciąże (a raczej przed zrobieniem testu
emoji13.png
) poprosiłam mamę aby przysłała mi syrop z czarnego bzu (z eko sklepu) tez polecają na przeziębienie w ciazy.
A najlepiej za kilka miesięcy zrobić samemu, jeszcze z kwiatów, a później - smaczniejszy - z owoców. To nietrudne i tanie :-) I nie tylko jak juz się jest przeziebionym, tylko na wzmocnienie ot tak.

Ech, no nie mogę spokojnie do końca dolecieć, bo dzieciory nie dają. Staję 6 stron przed końcem... Wrócę później. Przepraszam ze tak na raty... Ale takie życie z dziećmi...;-)

KOKO pisze:
Dzag82 to niestety skiśniesz wszystkie usg genetyczne miałam na normalnej wizycie tylko o odpowiedniej godzinie na tym samym sprzecie. A obecnie robi nawet te trójwymiarowe filmiki u siebie.
No to skisnę :laugh2: A Ty masz szczęście, bo to wyjątek. Nie każdy lekarz ma takie umiejętności. To nie jest standardowa wiedzą przeciętnego ginekologa. Po prostu. Bardziej chodziło mi o to, żeby zwrócić uwagę na to, że jednak jest to osobne badanie, na które się trzeba umówić. Bo jednak w większości poradni tak to wygląda. Skoro Twój lekarz przeszedł odpowiedz ie szkolenie i ma odpowiedni sprzęt to super.

reklama
Do góry