reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Truskaweczka super wiesci!! :)

ckaiskjo61tpn0j8.png

reklama
Ja tez staram sie chodzic co 2 tyg, raz prywatnie raz panstwowo, teraz czekam poza programem ale tak mam wizyty 11.01, 16.01, 25.01 mam badania genetyczne w bydgoszczy a 30 u mojego gin przyziernosc

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

@Adeline89 ja chodzę prywatnie :) poza tym jak mam wizytę więcej niż raz w miesiącu to mam zniżkę, za dwie wizyty płacę tak jak za jedną ;)
a to na każdej robicie usg , dużo płacisz , u nas badania do takich nie należą są i za 150zł wzwyż zależy co robi lekarz, mój akurat bierze 120zł zwolnienie i na każdej wizycie usg, co prawda na pierwszej wziął ode mnie 30zł chyba, później 100zł różnie nie raz też jest taki ,że bierze mniej, mówi,że jestem spoko babka i mnie lubi ;) ale bez podtekstów oczywiście, naprawdę to porządny starszy pan i elegancki , wie co przeszłam ,tyle ma kobitek, a po 5 latach mnie pamiętał co i jak przeszłam i zawsze mnie kojarzy. Wole zapłacić więcej niż za 70zł samą poradę mieć jak to u nie których.

GuaRaNa pisze:
Nie straszcie sadzonym jajem bo uwielbiam i jadłam niedawno...nie wiedziałam że nie wolno
Ale jajko sadzone można jeść. Przecież to normalnie ścięte, smażone jajko. Nie powinno się jeść surowych (np w formie kogla mogla) lub półsurowych (na miękko).

Ratatujek, koniecznie do lekarza. Nie czekaj. Nie musisz wcale iść do gina. Teraz na nocną opiekę idź.

Za_necia pisze:
Zanim zaszłam w ciąże (a raczej przed zrobieniem testu
emoji13.png
) poprosiłam mamę aby przysłała mi syrop z czarnego bzu (z eko sklepu) tez polecają na przeziębienie w ciazy.
A najlepiej za kilka miesięcy zrobić samemu, jeszcze z kwiatów, a później - smaczniejszy - z owoców. To nietrudne i tanie :-) I nie tylko jak juz się jest przeziebionym, tylko na wzmocnienie ot tak.

Ech, no nie mogę spokojnie do końca dolecieć, bo dzieciory nie dają. Staję 6 stron przed końcem... Wrócę później. Przepraszam ze tak na raty... Ale takie życie z dziećmi...;-)

KOKO pisze:
Dzag82 to niestety skiśniesz wszystkie usg genetyczne miałam na normalnej wizycie tylko o odpowiedniej godzinie na tym samym sprzecie. A obecnie robi nawet te trójwymiarowe filmiki u siebie.
No to skisnę :laugh2: A Ty masz szczęście, bo to wyjątek. Nie każdy lekarz ma takie umiejętności. To nie jest standardowa wiedzą przeciętnego ginekologa. Po prostu. Bardziej chodziło mi o to, żeby zwrócić uwagę na to, że jednak jest to osobne badanie, na które się trzeba umówić. Bo jednak w większości poradni tak to wygląda. Skoro Twój lekarz przeszedł odpowiedz ie szkolenie i ma odpowiedni sprzęt to super.

reklama
Do góry