reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Adeline akurat w przypadku zespołu downa występuje wiele wad wrodzonych organów jak np.przełyku czy serca więc warto o tym wiedzieć wcześniej i monitorować te sprawy w czasie usg jeszcze w ciąży.
Ja miałam taką sytuację w 2 ciąży że wywróżyli mi dziecko z zd.Zrobiłam amnio i wykluczono zespół downa i inne choroby genetyczne.A pół roku temu okazało się że córeczka ma krótszy chromosom,druga też i ja mam to samo.To że badania prenatalne Wiki wyszły nam źle skierowało lekarzy na dobrą drogę diagnostyczną więc chyba lepiej że tak się stało.
Oczywiście że mam szansę 50 procent urodzić kolejne dziecko z takim krótkim chromosomem ale mam zamiar już o tym dowiedzieć się po porodzie.Nie chcę robić w tej ciąży amnio choć sam zabieg wspominam dobrze i nie wpłynął on w ogóle na rozwój Wikusi.Zrobiła kawał mamusi i urodziła się z wodami Mimo że pecherz przekłuwany wody do samego końca mi nie odeszły.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my z P mamy yo samo zdanie wyszło to kiedyś w trakcie rozmowy na jakichś imieninach...
A mianowicie że bez wzgledu na wszystko dalibysmy dziecku szanse... Prawda jest taka że nawet mając w 100% zdrowe dziecko nie wiemy co los przyniesie czy nie ulegnie jakiemuś urazowi który doprowadzi do kalectwa... i co wtedy?? To jest moje zdanie i ja wiem że nie wahałabym sie w podjęciu decyzji...

Uważam też że jest to indywidualna decyzja rodziców, bo zdaję sobie sprawę że nie każda kobieta jest w stanie unieść psychicznie i fizycznie ten ciężar i potrafię uszanować decyzję o zakończeniu ciąży...nie oceniając przy tym

Jedyne co mi przed ciążą przyszło do głowy w temacie aborcji to co bym zrobiła w momencie gdyby zagrożone było moje życie(nie mówię o zdrowiu)
Bo powiem szczerze że tyle o ile przy pierwszym dziecku decyzja byłaby prosta, tak teraz kiedy mam starszą córkę, bolałaby mnie myśl że decyzją o ratowaniu dziecka bo ratując je odebrałabym matke swojemu starszemu...
Dramat nie do wyobrażenia!!!

A ja nic w domu na ten pecherz nie mam, zurawit sie przeterminowal :-( sklep daleko a maz zabral auto ( drugie rano nie odpalilo) i wraca po 22 :-(

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz cytryny? Wode z cytryna lub sama wode pij w duuuuzych ilosciach, zebys plukala pecherz. Sok z aronii jest jeszcze dobry no i z zurawiny.

ckaiskjo61tpn0j8.png

O.paulina moja córeczka ma autyzm i wierz że są gorsze choroby na świecie.Tylko że w Polsce ciągle nie ma tolerancji na autyzm stąd nigdy nie planuje wrócić do ojczyzny.
Za neta często o chorobie dziecka dowiadujesz się po 20 tc to już trochę późno na przerwanie ciąży skoro po 22 tc dziecko już może przeżyć poza organizmem matki.Amnio można zrobić dopiero w 16 tc.A na wyniki czeka się do 3 tygodni.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kurektyna oj tak zdecydowanie nasze zdanie zmienia sie bo jest uwarunkowane przez wiele doświadczeń przeżyć i danej sytuacji. To normalne ze myślisz teraz inaczej mając córeczkę na świecie i w pierwszej kolejności będziesz o niej myślec i kierować sie jej dobrem. Temat jest długi i na pewno nie dojdziemy do porozumienia bo każda ma inne zdanie i inna przeszłość (i przyszłość ..)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry