reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
właśnie się zastanawiałam, bo ja chodzę prywatnie i on zawsze mi mierzy już myślałam,że chodzi o coś innego, ja akurat będę w 12 tyg więc to dobry czas na mierzenie. Jedyne co to z synem nie robiłam takich badań jak Hiv czy tokso
Oj to ja dostałam taki repertuar badań ostatnio że 200 zł wyszło toxo igm igg hiv hcv rozyczka vdrl hbs no i cukier morfologia i mocz

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paulina juz wam pisałam o gumie do żucia bo wyrównuje pH w ustach [emoji4]
Nie jestes w tym odosobniona ja tez tak uważam... Ale wiele matek dochodzi dopiero do tego wniosku po stracie. Ja gdybym miała pewność (a jej nigdy nie bede miec) ze moje dziecko jest chore to bym usunęła .... Ale usuwając to dziecko bym sie obawiała ze moze jednak jest zdrowe. Słyszałam o takich przypadkach ze na badaniach wyszło ze dziecko ma zespół downa a rodziło sie zdrowe...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewuszki! Alee stron do nadrobienia... :o

1. Witam wszystkie nowe mamy. Fajna gromada nam sie tu juz tworzy. :)

2. @dzag82 ciesze sie, ze z kruszyna wszystko ok. Ja mam termin na 24.08 wiec bardzo podobnie, u mnie dzis 7t1d. Chociaz co do porodu to jeszcze nic pewnego bo moge miec cesarke przez odwarstwianie sie siatkowki w przeszlosci, ale musze to jeszcze uzgodnić.

3. Dziewczyny, macie ten nieprzyjemny smak kwasu w buzi? O masakra, dla mnie to nowosc i nie wiem czy to kwasne czy bardziej metaliczne wskazujace na braki zelaza?

4. U mnie dzis kopytka z maslem i cukrem. Wiem, wiem cukier biala smierc, ale od wczoraj mnie skreca na mysl o koputkach i musze to zjesc. :D

5. @Adeline89 moze mnie shejtujecie za moje myślenie, ale bardziej spedza mi sen z powiek mysl, ze urodze chore, niepelnosprawne dziecko (przeraza mnie to, przez co czuje sie gorszym sortem matek?! Wtf, jakie okreslenie..) niz poronienie samoistne, selekcja naturalna, bo cos sie zle rozwijalo.. czy jestem w tym odosobniona?

6. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :)

Suwak mi sie zawiesil. :/

ckaiskjor0y12g1h.png
Akurat nie tylko ja tam myślę , była wcześniej o tym rozmowa i poparłam zdanie innej mamy. nie chodzi mi o niepełnosprawne dziecko chodzi mi o naprawdę ekstremalne przypadki widziałaś kiedyś takie... skoro tak się dzieję to natura wie co robi.

Nie jestes w tym odosobniona ja tez tak uważam... Ale wiele matek dochodzi dopiero do tego wniosku po stracie. Ja gdybym miała pewność (a jej nigdy nie bede miec) ze moje dziecko jest chore to bym usunęła .... Ale usuwając to dziecko bym sie obawiała ze moze jednak jest zdrowe. Słyszałam o takich przypadkach ze na badaniach wyszło ze dziecko ma zespół downa a rodziło sie zdrowe...

Ja nie musze daleko szukac, moja kolezanka miala robione testy na choroby rozwojowe, na zespol downa, nie pamietam jak sie to nazywa ale to dosc kosztowne badanie i wykazalo jej duze prawdopodobienstwo, ze dzieciatko bedzie chore. Za pozno bylo na ewentualnie usuniecie, stwierdzila ze urodzi i co? Calkowicie zdrowe! Stresu sie najadla dziewczyna, nawet sobie nie wyobrazam co musiala czuc ale na szczescie dla niej i dziecka wszystko sie skonczylo dobrze.
Mnie przeraza jeszcze autyzm, zwlaszcza, ze teraz taka duża nagonka na niego jest i te wszystkie szczepienia. Mozna zwariowac.

Z mezem jeszcze nie poruszalam tematu co by bylo gdyby.. i chyba nie porusze, by nie wywolywac wilka z lasu.

ckaiskjor0y12g1h.png

Jak to było za późno na usunięcie ?
Ja juz dawno rozmawiałam z moim na ten temat jeszcze długo przed pierwsza ciąża dlatego wiemy i jesteśmy Zgodni. No wlasnie wiec twoja koleżanka najlepszym przykładem na "błąd lekarski" nie chce więcej co czuła przez to kilka miesięcy [emoji24]

@o.paulina
Ja bym nigdy nie usunęła , chyba,że naprawdę jest to ekstremalny przypadek dziecko rodzi się bez połowy mózgu i po porodzie i tak umiera a uwierzcie mi są takie przypadki, na szczęście w Polsce chyba jeszcze takich tragedii,aż nie ma.
Ja nikogo nie potępiam każdy ma prawo do swojego zdania i robi co chcę, nie wypowiadam się za matki co mają chore dzieci , bo nie które mówią że gdyby miały wybór usunęły by inne nie , to one z tym walczą i są 24h na dobę to jest ciężka praca, my nie wiemy co one przeżywają. Mimo to ja bym tego nie zrobiła, dlatego jeśli natura sama o tym decyduję ,że ciąża się nie utrzymuję to pewnie ma rację mimo ,ze cholernie to boli.

Nie pamiętam dlaczego, ale chyba pozno sie za to zabrala. Mieszkala w Anglii tam chyba wszystko zaczyna sie z opoznieniem, miala jakies przygody itd..
Zawsze jest ryzyko, lekarz tez czlowiek, nie jest wyrocznia, a niektórzy wrecz sa konowalami i w takich przypadkach to juz niewiadomo komu ufac i w co wierzyc.
Ja planuje za jakis czas przejsc sie do drugiego innego ginekologa na konsultacje dla pewnosci.

ckaiskjor0y12g1h.png

Ja nie musze daleko szukac, moja kolezanka miala robione testy na choroby rozwojowe, na zespol downa, nie pamietam jak sie to nazywa ale to dosc kosztowne badanie i wykazalo jej duze prawdopodobienstwo, ze dzieciatko bedzie chore. Za pozno bylo na ewentualnie usuniecie, stwierdzila ze urodzi i co? Calkowicie zdrowe! Stresu sie najadla dziewczyna, nawet sobie nie wyobrazam co musiala czuc ale na szczescie dla niej i dziecka wszystko sie skonczylo dobrze.
Mnie przeraza jeszcze autyzm, zwlaszcza, ze teraz taka duża nagonka na niego jest i te wszystkie szczepienia. Mozna zwariowac.

Z mezem jeszcze nie poruszalam tematu co by bylo gdyby.. i chyba nie porusze, by nie wywolywac wilka z lasu.

ckaiskjor0y12g1h.png
No właśnie więc dlatego jak pisałam co mi te badania dadzą ,że dziecko ma downa jak i tak bym go nie usunęła w życiu jestem wierząca nie postąpiłabym tak. U nas w rodzinie szwagierka ma autystyka twierdzą,że to od szczepionki, inni co mają dzieci w naszym mieście też, a ja nie wiem co sądzić dlatego robię te szczepionki na nfz pojedyncze trzy , a nie 5 w 1, może i to nie kwestia szepionki jedni gadają ,ze autyzm dopiero ujawnia się w 2 r 3 r życia i stąd podejrzenia ,ze to szczepionka. Niby ten koleś co robił szczepionki siedział,ale później zmienił zdanie na temat tych szczepionek i znowu je przywrócili , a szlak wie, czy oni reklamę robią i tak zachęcają czy co. Ostatnio czytałam,że szczepionki robią z martwych dzieci biorą przeciw ciała z tych co urodziły się przed wcześnie , masakra jakaś

reklama
Do góry