reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A wiecie cos moze jak to jest z herbatkami owocowymi, gdzie w większości jest dodawany hibiskus mimo , iż na opakowaniu typowo herbata malinowa? gdzieś cos kojarzę ze czytałam ze nie można?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A kiedy masz nastepna wizyte?? Co lekarz mowil? Moja ciaza tez jeszcze nie potwierdzona, czekam na wizyte.

3jgxskjo6pg8usu5.png
Idę jutro... ale już do innego lekarza. Tamten powiedział mi, że jest pęcherzyk ale już wedle niego powinno być coś widać. Tylko ja zaszłam zaraz po odstawieniu plastrów - miesiąc wczesniej. I niby coś tam burczał że a może mi się cykl przesuną ale nie daje szans. a na końcu to zobaczymy ale na podtrzymanie nic nie dam bo przecież nie ma do czego ... Więc po długich rozmyślaniach postanowiłam iść na następną wizytę do kogoś innego. Nie wiem na co liczę bo ten mnie tak "podniósł" na duchu że już sama nie ogarniam

Idę jutro... ale już do innego lekarza. Tamten powiedział mi, że jest pęcherzyk ale już wedle niego powinno być coś widać. Tylko ja zaszłam zaraz po odstawieniu plastrów - miesiąc wczesniej. I niby coś tam burczał że a może mi się cykl przesuną ale nie daje szans. a na końcu to zobaczymy ale na podtrzymanie nic nie dam bo przecież nie ma do czego ... Więc po długich rozmyślaniach postanowiłam iść na następną wizytę do kogoś innego. Nie wiem na co liczę bo ten mnie tak "podniósł" na duchu że już sama nie ogarniam

Moze to mlodsza ciąża niż wychodzi z obliczeń i dlatego nic nie widac było, a jutro ładnie ujrzysz fasolkę :) Z tymi lekami na podtrzymanie dupastonem i Luteina to brałam ok 10 tyg w 1 ciąży, kto wie moze dzięki temu donosiłam No i w drugiej, ale wtedy nie pomogło....ale ostatnio byłam u takiej babki ginki , ktora zaczęła mi tłumaczyć ze ostatnio na jakichś kongresach, doszli do wniosków ze te leki to one moze działają, ale na psychikę ciężarnych...ze jak juz wszystko sie ładnie zagnieździ to ten progesteron sam sie zaczyna wytwarzać itp...ale ile w tym prawdy kij wie. Jak. Lekarz mi przepisze w tej ciąży to pewnie tez będę brała....

Moze to mlodsza ciąża niż wychodzi z obliczeń i dlatego nic nie widac było, a jutro ładnie ujrzysz fasolkę :) Z tymi lekami na podtrzymanie dupastonem i Luteina to brałam ok 10 tyg w 1 ciąży, kto wie moze dzięki temu donosiłam No i w drugiej, ale wtedy nie pomogło....ale ostatnio byłam u takiej babki ginki , ktora zaczęła mi tłumaczyć ze ostatnio na jakichś kongresach, doszli do wniosków ze te leki to one moze działają, ale na psychikę ciężarnych...ze jak juz wszystko sie ładnie zagnieździ to ten progesteron sam sie zaczyna wytwarzać itp...ale ile w tym prawdy kij wie. Jak. Lekarz mi przepisze w tej ciąży to pewnie tez będę brała....

Kochana baaardzo bym chciała żeby tak właśnie było, tylko wiesz jak słyszysz takie "wsparcie" od lekarza który wie że dwa razy poroniłaś a teraz nagle zmienia się w jakiegoś przygłupia co pod nosem marudzi że każda kobieta to powinna mieć cykle 28 dni i w połowie owu i koniec to wątpisz czy ty jesteś glupia czy on ;/ po za tym moim zdaniem na usg zwłaszcza tym pierwszym nie powinno się daty @ wpisywać bo komputer sam powinien wyliczyć i pokazac czy pęcherzyk jest wielkości jak np na 4 czy 5 tydzien czy może ciąża jest starsza i nic niestety się nie pojawiło. Cięzko widzę teraz o dobrego ginekologa... A jemu ufałam i to bardzo a tak mnie zawiódł ..

A wiesz może jest w tym prawda, mój ginekolog też przestał podawać luteinę , ja zawsze dostawałam po tych poronieniach też z synem miałam do 13 tyg, a teraz nic mi nie dał.

@Tyllkaaa nie przejmuje się będzie dobrze, u mnie też nic nie było widać na początku tylko czarna plamka i lekarz powiedział,że jak okres się nie pojawi to mam być po 2 tyg, bo na razie nie było nic widać, a poszłam za 2 tyg i już serduszko biło, u ciebie też tak pewnie będzie. Ja wybieram się w środę jeszcze , bo kazałam mi przyjść. Za każdym razem sama mam stracha jak kładę się i robi mi usg, dostaję takiego ciśnienia ,że ryj mam cały czerwony

A wiesz może jest w tym prawda, mój ginekolog też przestał podawać luteinę , ja zawsze dostawałam po tych poronieniach też z synem miałam do 13 tyg, a teraz nic mi nie dał.

@Tyllkaaa nie przejmuje się będzie dobrze, u mnie też nic nie było widać na początku tylko czarna plamka i lekarz powiedział,że jak okres się nie pojawi to mam być po 2 tyg, bo na razie nie było nic widać, a poszłam za 2 tyg i już serduszko biło, u ciebie też tak pewnie będzie. Ja wybieram się w środę jeszcze , bo kazałam mi przyjść. Za każdym razem sama mam stracha jak kładę się i robi mi usg, dostaję takiego ciśnienia ,że ryj mam cały czerwony
Wiem moja droga co czujesz ... pewnie tak samo będę miała jutro. byle do 14 potem nasiedzieć się w przychodni i będzie ok ... to już będzie albo w lewo albo w prawo

reklama
Ja w pierwszej ciazy ze wzgledu na plamienia dostalam duphaston i sie udalo bo mimo widocznego juz pecherzyka mialam za malo progesteronu. Teraz sytuacja sie powtorzyla i tez biore takze jestem dobrej mysli

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry