reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny, co u Was?
Kamila jak się czuje Filipek?

U nas w końcu przebił się ten cho....y ząb! Drugi teraz jeszcze trzeba przetrwać. Olek zdecydowanie wybierał ostatnio drewniane gryzaki. Tych wodnych i sylikonowych nie chcial tknac nawet a z drewnianymi sie nie rozstaje . Wczoraj gryzl nawet Starszego drewniane domino, takie sztabki z surowego drewna.

Miłego dnia. Od jutra cieplej :)

reklama
Hej dziewczyny, co u Was?
Kamila jak się czuje Filipek?

U nas w końcu przebił się ten cho....y ząb! Drugi teraz jeszcze trzeba przetrwać. Olek zdecydowanie wybierał ostatnio drewniane gryzaki. Tych wodnych i sylikonowych nie chcial tknac nawet a z drewnianymi sie nie rozstaje . Wczoraj gryzl nawet Starszego drewniane domino, takie sztabki z surowego drewna.

Miłego dnia. Od jutra cieplej :)
Brawo
U nas po przebiciu się ząbka Zoja zdecydowanie lepiej się czuje. Widzę że teraz druga jedynka się przebija.
Zoja ostatnio preferuje gryzienie pudełek, gazet i opakowań.

I ja licze na to ze bedzie lepiej. Po popoludniowej drzemce opuchlizna na dziaselku mniejsza i juz widać ząbek. Ale szeroka ta gorna jedynka. Nie wyobrazam go sobie z czterema zębami przy piersi :szok::wink:
Te dolne sa cudne, biale perelki :))

Hej, my w Krakowie w odwiedzinach u mojej siostry. Niestety moja mama jest chora i musiałam zmienić plany. Tydzień byłam u teściów, tydzień u siostry, a w poniedziałek wracamy do domu. Maja już zaczyna raczkowac, póki co do tylu. Zębów jeszcze nie ma. Je słabo, nadal fascynuje ja piers. Co u Was ? Muszę poczytać, bo wiele mnie ominelo ;)

U nas nadal katar jak kobyła. Ciężko biedulek spał. Musiałam kilka razy w nocy odciagać katarek. Nie zaspypia przy cycu bo ciezko oddychać to śpi w dzień w wózeczku. Wczoraj byliśmy pooddychać na spacerku. Dziś odczuwalna - 18 to śpi w domku.

Kamila, z każdym dniem powinno byc lepiej. Poza tym, od dzisiaj miało być cieplej a tu d..a!

Dziewczyny, znalazlam takie przepisy . Może sie ktorejs przyda Link do: Przepisy dla niemowląt po 6 miesiącu życia - Dania dla niemowlaka - Dzidziusiowo.pl

Witaj Aveline, po długiej nieobecnosci :)
Dzięki za link. Na pewno skorzystam. Kupiłam ekobrokuly więc może jutro zrobię brokułowa. Kamila niestety katar zawsze się ciągnie tydzień ale Aneczqa ma rację że powinno być coraz lepiej. . Lipa że tak zimno. Na spacerek dziś nie poszliśmy. Wczoraj byliśmy i było za zimno. Może w końcu zajrzy wiosna. My musimy kupić nosidełko większe bo w tym co mamy już mu ciasno. W połowie marca robimy wypad DO Zakopca. Ostatni raz tam byliśmy w 7 m-cu ciąży i też Wam relacjonowalam (że mam katar i że mnie wszystko boli;). Teraz jadę 10 kg lżejsza. I Staś w końcu zobaczy góry...

reklama
Maja jeszcze nie ma zęba. Jeden słoik gerbera je na 3 dni. Ostrożnie wprowadzam pokarmy ze względu na problemy skórne.
Staś też jeszcze bezzebny. Ale karmienie jakby bardziej odczuwalne. No a słoiczek wchodzi na raz. Jeden przed południem a drugi po południu. I jeszcze troche na wieczor. Taki łasuch kochany.

Do góry