reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny, co u Was?
Kamila jak się czuje Filipek?

U nas w końcu przebił się ten cho....y ząb! Drugi teraz jeszcze trzeba przetrwać. Olek zdecydowanie wybierał ostatnio drewniane gryzaki. Tych wodnych i sylikonowych nie chcial tknac nawet a z drewnianymi sie nie rozstaje . Wczoraj gryzl nawet Starszego drewniane domino, takie sztabki z surowego drewna.

Miłego dnia. Od jutra cieplej :)

reklama
Hej dziewczyny, co u Was?
Kamila jak się czuje Filipek?

U nas w końcu przebił się ten cho....y ząb! Drugi teraz jeszcze trzeba przetrwać. Olek zdecydowanie wybierał ostatnio drewniane gryzaki. Tych wodnych i sylikonowych nie chcial tknac nawet a z drewnianymi sie nie rozstaje . Wczoraj gryzl nawet Starszego drewniane domino, takie sztabki z surowego drewna.

Miłego dnia. Od jutra cieplej :)
Brawo
U nas po przebiciu się ząbka Zoja zdecydowanie lepiej się czuje. Widzę że teraz druga jedynka się przebija.
Zoja ostatnio preferuje gryzienie pudełek, gazet i opakowań.

I ja licze na to ze bedzie lepiej. Po popoludniowej drzemce opuchlizna na dziaselku mniejsza i juz widać ząbek. Ale szeroka ta gorna jedynka. Nie wyobrazam go sobie z czterema zębami przy piersi :szok::wink:
Te dolne sa cudne, biale perelki :))

Hej, my w Krakowie w odwiedzinach u mojej siostry. Niestety moja mama jest chora i musiałam zmienić plany. Tydzień byłam u teściów, tydzień u siostry, a w poniedziałek wracamy do domu. Maja już zaczyna raczkowac, póki co do tylu. Zębów jeszcze nie ma. Je słabo, nadal fascynuje ja piers. Co u Was ? Muszę poczytać, bo wiele mnie ominelo ;)

U nas nadal katar jak kobyła. Ciężko biedulek spał. Musiałam kilka razy w nocy odciagać katarek. Nie zaspypia przy cycu bo ciezko oddychać to śpi w dzień w wózeczku. Wczoraj byliśmy pooddychać na spacerku. Dziś odczuwalna - 18 to śpi w domku.

Kamila, z każdym dniem powinno byc lepiej. Poza tym, od dzisiaj miało być cieplej a tu d..a!

Dziewczyny, znalazlam takie przepisy . Może sie ktorejs przyda Link do: Przepisy dla niemowląt po 6 miesiącu życia - Dania dla niemowlaka - Dzidziusiowo.pl

Witaj Aveline, po długiej nieobecnosci :)
Dzięki za link. Na pewno skorzystam. Kupiłam ekobrokuly więc może jutro zrobię brokułowa. Kamila niestety katar zawsze się ciągnie tydzień ale Aneczqa ma rację że powinno być coraz lepiej. . Lipa że tak zimno. Na spacerek dziś nie poszliśmy. Wczoraj byliśmy i było za zimno. Może w końcu zajrzy wiosna. My musimy kupić nosidełko większe bo w tym co mamy już mu ciasno. W połowie marca robimy wypad DO Zakopca. Ostatni raz tam byliśmy w 7 m-cu ciąży i też Wam relacjonowalam (że mam katar i że mnie wszystko boli;). Teraz jadę 10 kg lżejsza. I Staś w końcu zobaczy góry...

reklama
Maja jeszcze nie ma zęba. Jeden słoik gerbera je na 3 dni. Ostrożnie wprowadzam pokarmy ze względu na problemy skórne.
Staś też jeszcze bezzebny. Ale karmienie jakby bardziej odczuwalne. No a słoiczek wchodzi na raz. Jeden przed południem a drugi po południu. I jeszcze troche na wieczor. Taki łasuch kochany.

Do góry