reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziswczyny, jak Wam minął dzień?
U nas do południa smutek a po trzygodzinnym spaniu na tarasie nie ten Olek! Wesoły, uśmiechnięty. Dziąsła coraz grubsze, niech się szybko cos wykluje to będziemy mieć chwile spokoju.
Najwazniejsze ze jadł spokojnie. 5 razy pil mleczko , zjadł zupke, utarte jabluszko i chrupki. Nie było kiedy zjeść kaszki :wink: Coraz chętniej sięga po wodę. Dziś wypił 50 ml przez cały dzień. Brawo my! :-) :)

Czy któryś sierpniowy maluszek juz siedzi? Wrzucajcie linki z wiosennymi kurteczkami. Nie wiem jaka kupić,

reklama
Brawo WY :-D
A u nas odwrotnie. Do południa było ok, a po południu placz. Dałam Zoi w końcu przeciwbolowy i pomogło. U nas też ząbki żyć nie dają.
Zoja siedzi już sama, ale nie potrafi jeszcze usiąść z leżenia.
A teraz usypiamy.

Aniu, gdzie kupiłaś chrupki?

A tak z innej beczki, kiedy zmieniacie foteliki dzieciaczkom? Zoja już się ledwie mieści w swoim. nóżki jej wystają i główka też zaczyna. Podobno kolejny fotelik jest od 9 mc:oo:

My dzisiaj testowaliśmy nowy wózek i fotelik bo sprzedałam swój 3w1 i kupiłam lżejszy. Fotelik oglądałam taki 0-25kg są super odchylają się dla tych mniejszych dzieci. Jednak zdecydowałam sie na kolejny 0-13kg bo ma adapter do nog spacerówki i jak jade do znajomych to biore nogi i fotelik. A i w domu korzystam czasami jak np. Idę się kąpać to Filip w nim sie bawi koło wanny. Ale on drobny waży 7.5kg wiec myślę do lipca wystarczy tym bardziej że niedlugo pozegnamy mam nadzieję kombinezony.

A tak z innej beczki, kiedy zmieniacie foteliki dzieciaczkom? Zoja już się ledwie mieści w swoim. nóżki jej wystają i główka też zaczyna. Podobno kolejny fotelik jest od 9 mc:oo:
Chrupki kupuje najczesciej w osiedlowym sklepiku. Nazywają sie Tygryski i są kukurydziano jaglane, ale tez kupuje w różnych marketach, najzwyklejsze, bez soli.

Anitek, Twoja Zojka duza panna e sluszna wagą ;) i siedzi wiec mysle ze to są wazniejsze wskaźniki do zmiany fotelika niż wiek w miesiącach. Olek nie siedzi wiec na razie nie myślę o zmianie, chociaz w tym niemowlęcym juz mu nie wygodnie. Na szcsescie jescze nie wystaje mu glowka.

Kamila pochwał sie wózkiem. Nie szkoda Ci było juz tak wczesnie pozbywac sie 3 w 1? Ja na razie będę korzystac z tej spacerowki 3 w 1, bo jest obszerna. Na wiosnę, moze latem kupie spwcerowke lżejsza, na wyjazdy czy szybkie wyjścia.

reklama
Do góry