reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hej dziewczyny. U nas wczoraj było święto bo przyszła kupa;). Po 4 dniach. Nigdy nie widzialam zeby kupa przynosila tyle radosci...;)Faktycznie dużo jadł ostatnio marchewki więc mu nie daje na razie i zgodnie z Waszymi radami kupiłam kaszke pełnoziarnista. Dziś była dynia:)a wczoraj batacik. Niestety mamy problem bo Staś ma już chyba nawyk budzenia się o 5 rano i niespania do 7. Podobno warto przepudzić go godzinę przed na chwilę żeby zmienić ten nawyk. Chyba spróbujemy przez 3 dni czy to coś da. Mały pije ładnie wodę ale tylko z butelki. Niekapek poszedł w odstawke. Och już czuje że u nas też się zaczną ząbki, bo u Was zawsze jest to co będzie u nas za chwilę. Pewnie dlatego ze Staś jest o te kilka lub kilkanaście dni mlodszy;). Ale muszę przyznać że Staś to smakosz wszystko wsuwa. Dziś najpierw dałam mu dynię a potem jak był u mnie na kolanach jadłam zupę i myślał że mu dam bo otwierał buzke a ja niestety nie mogłam bo była na śmietanie. I tak się wkurzył że nie mogłam zjeść hehe. Chyba w przyszłym tyg spróbujemy mięsko. Na razie testujemy kaszke zbożowa. A w ogóle to tak fantastycznie wypoczelam bo była u mnie moja mama przez 10 dni. W końcu wyspana:)

My chyba też niedługo przesiadziemy się na spacerowke. Mamy adamex 3w1. Wy już myślicie o wakacjach? A za oknem mróz...

Zrobilam dziś zupe i mały zjadł z apetytem, tylko piersi nie chciał.
W malej ilości wody w garnuszku pokroilam kalarepe, ziemniaka, kawałek marchewki, pietruszki, selera. Ugotowalam do miękkości. W drugim garnuszku ugotowalam kawałek sznycla z indyka. Gdy był juz miękki, dodalam do warzyw, wrzucilam odrobinę natki pietruszki, oleju i zmiksowalam. Konsystencja mniej więcej taka jak marchewki ze sloiczka tylko nie tak gładka. Mały jadł aż mu się uszy trzesly.
i
Olgierda, tutaj pisalam jak zrobić zupę z kalarepka.
A kalafiorowa robię podobnie tylko zamiast kalarepy jest kalafior a zamiast natki pietruszki jest koperek :-)

oj znam to święto gdy po 5 dniach przychodzi kupa :) Teraz juz jest lepiej, daje mniej marchewki do zup i kaszke je pelnoziarnista.

U nas wczoraj i dzisiaj było lepiej. Niestety po popołudniowej drzemce znowu maruda, znowu płakał ze nie chce piersi :( Czy Wam tez dzieci robią takie akcje przy cycu czy tylko ja mam takie szczęście?

oj znam to święto gdy po 5 dniach przychodzi kupa :) Teraz juz jest lepiej, daje mniej marchewki do zup i kaszke je pelnoziarnista.

U nas wczoraj i dzisiaj było lepiej. Niestety po popołudniowej drzemce znowu maruda, znowu płakał ze nie chce piersi :( Czy Wam tez dzieci robią takie akcje przy cycu czy tylko ja mam takie szczęście?
Dzięki za przepis:) a robisz tylka dla Olusia czy cała rodzina je?
Słuchaj a może on nie jest głodny dlatego marudzi? Moze sprobuj go przystawic troche pozniej. Teraz jak dodajemy jedzonko to beda jesc coraz mniej z piersi. I jeszcze pija wode. Boję się czasem że mi zniknie mleko jak on będzie pił mniej. Ale i tak chce rozszerzać dietę...

reklama
A dajecie słoiczki czy robicie same? Ja do tej pory raczej słoiczki. Raz batata ugotowałam. I chyba zacznę gotować. Trochę się boję żeby czegoś źle nie zrobić. Żeby " się przyjęło". Ale chyba już ma na tyle rozwinięty układ pokarmowy żeby strawić np. mięsko z królika..?

Do góry