reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja dzisiaj bardzo zabiegana byłam.

Ja tez bym nie wypiła Olgierda, a z drugiej strony to dziwne ze od krowy się nie brzydzimy a swojego tak;) Wiem ze matki zakraplaja ropiejace oczy, nosek zakatarzony...ja wyleczylam zapalenie ucha. Wlewalam po kropli cztery razy dziennie.

Poparrzylam w lustro i jest tak podrapana jakbym z wojny wracała :p
Olgierda, Olek codziennie uderza się grzechotkami. Nie płacze wiec chyba się juz przyzwyczaił.

Olgierda ja mam stary inhalator, który dostalam dawno temu od babci do starszego wiec Ci nie doradze ale w sumie chcialabym mieć do małego w razie katarku.

Dziewczyny, co myslicie o tych gryzaczkach? Mały uwielbia gryźć drewniana zawieszke do smoczka a nie wiem czy ro się nadaje do gryzienia wiec pomyslalam o drewnianych gryzaczkach Link do: Sprzedam gryzaki drewniane

My używamy inhalatora. Ale kupiliśmy go 8 lat temu, więc teraz są nowsze. Niestety nie mam pudelka więc nawet nie wiem jakiej to firmy.

Byłyśmy z Zoją u lekarza na kontrolę i ... Spytala mnie czy już podaję stałe jedzenie. Podobno zgodnie z zaleceniami pediatrycznymi obecnie podaje się stałe jedzenie po 17 tyg w formie eksperymentowania z jedzeniem, poznawania smaków. To nie powinien być jeszcze posilek. Po 6mc dziecko powinno już jeść obiadki. Po każdym posiłku powinno pić wodę, mniej więcej tyle ml ile waży. Czyli np 900 ml przy wadze 9kg.
I bądź tu mądry. Zakupiłam słoiczki i Zoja już jest po smakowaniu marchewki. Zjadła 4 łyżeczki i była przeszczęśliwa.

Olgierda ja mam stary inhalator, który dostalam dawno temu od babci do starszego wiec Ci nie doradze ale w sumie chcialabym mieć do małego w razie katarku.

Dziewczyny, co myslicie o tych gryzaczkach? Mały uwielbia gryźć drewniana zawieszke do smoczka a nie wiem czy ro się nadaje do gryzienia wiec pomyslalam o drewnianych gryzaczkach Link do: Sprzedam gryzaki drewniane
Zoja je lubi, ma ośmiorniczkę.

Zoja dzisiaj ma dzień przełomu.
Zjadla marchewkę, zaczęła się przewracać z plecy na brzuch i z brzuszka na plecy, zaczęła też Ala raczkowanie do tylu. Podnosi pupe, odpycha się nóżkami i rączkami i kieruje się tam gdzie coś ją zainteresuje. Obecnie odkrywa fakturę podlogi. Co za dziewczyna?

My używamy inhalatora. Ale kupiliśmy go 8 lat temu, więc teraz są nowsze. Niestety nie mam pudelka więc nawet nie wiem jakiej to firmy.

Byłyśmy z Zoją u lekarza na kontrolę i ... Spytala mnie czy już podaję stałe jedzenie. Podobno zgodnie z zaleceniami pediatrycznymi obecnie podaje się stałe jedzenie po 17 tyg w formie eksperymentowania z jedzeniem, poznawania smaków. To nie powinien być jeszcze posilek. Po 6mc dziecko powinno już jeść obiadki. Po każdym posiłku powinno pić wodę, mniej więcej tyle ml ile waży. Czyli np 900 ml przy wadze 9kg.
I bądź tu mądry. Zakupiłam słoiczki i Zoja już jest po smakowaniu marchewki. Zjadła 4 łyżeczki i była przeszczęśliwa.
:szok: Co lekarz to opinia. My zaczęliśmy chyba w 24 tyg wiec jesteśmy mocno do tylu. Mały lubi nowe dania. Pierwszy lyzeczka za każdym razem- kwasi sie a po kolejne juz otwiera buziaczka. Z ta woda to chyba sie pomylila pani dr? Jakim cudem ma tyle wypić jak pije mleko? Olek pije w porywach 20 ml wody na dobę :-) :):wink: to moze sie nie przyznam u lekarza :p

reklama
Zoja dzisiaj ma dzień przełomu.
Zjadla marchewkę, zaczęła się przewracać z plecy na brzuch i z brzuszka na plecy, zaczęła też Ala raczkowanie do tylu. Podnosi pupe, odpycha się nóżkami i rączkami i kieruje się tam gdzie coś ją zainteresuje. Obecnie odkrywa fakturę podlogi. Co za dziewczyna?
Brawo Zojka!
Moj mały tez pelza po calej macie , przesuwa sie do tylu. Podnosi pupe i odpychajac sie raczkami przesuwa się. Byłam w szoku GD na chwile zostawilam go na macie i rozmawialam z mężem który wróci z pracy a mały zawędrował pod szafkę pod telewizor :biggrin2:
Dzisiaj był mój brat i bratowa. Oboje stwierdzili ze zadne dziecko nie jest moje tylko męża, żaden do mnie nie podobny. Mały opowiadal im jakas fascynującą historie. Dawno nie gadał, a z takim przejejciem to chyba nigdy. Ostatnio tylko krzyczy :tak:

Do góry