reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Staś biedaczysko ma głosik jakby przechodził mutacje. Popedziliśmy rano do lekarza ale babka zajrzała do gardła , osłuchała i nic nie znalazła. Trochę podczerwione gardło ale na tyle mało że nic nie dała. W sumie to bardzo dobrze..ale jaki on ma głos! Powiedziała że może się coś rozwinąć to wtedy ewentualnie trzeba będzie coś działać. Na razie obserwuje rozwój sytuacji. Jest uśmiechnięty więc się nie martwię.
Szarpie sobie ostatnio ząbki (tzn. na razie dziasla)strasznie mocno palcami. I ma fazę na machanie rączkami baardzo energicznie. Staje się to niebezpieczne szczególnie jak ma w ręku coś twardego. Dziś np. przywalil sobie żyrafa z plastiku w twarz:no:.

reklama
Ja byłam z moją noga u lekarza i mam zrobić rtg kręgosłupa, skierowanie do ortopedy i na rehabilitację MASAKRA ! Oczywiście na państwo zrobię tylko rtg, bo np. ortopeda jest dopiero na lipiec... o rehabilitacji nawet nie myślę na kiedy...pewnie 2019 :D
Maja jadła dzisiaj dynię, niestety nie jest jej fanką. Maja generalnie je po 3-4 łyżeczki. Póki co oszczędzam ją w tym kosztowaniu, bo nie wiem co powie alergolog na to wszystko.
Ja ważę tyle co na początku, nic waga nie spada, ale dobrze, że nie rośnie. Koleżanka która urodziła w lipcu jest jak nitka, ale ona chodzi na jogę itp. poza tym takie geny.

Ja będę gotować jak będę miała warzywa sezonowe i jak Maja zacznie zjadać większe porcje. U nas póki co próbujemy smaki tak 3-4 łyżeczki, więc szkoda brudzić garnki :D Poza tym nie mam warzyw dobrego pochodzenia, więc wolę dać słoiczek. Jedynie dynia mi została z jesieni, to daję małej, robię na parze i miksuję.
Maja ma w poniedziałek alergologa, bo ma wysypkę. Do tego czasu mam zamiar dawać jej dynię. Sama też ograniczam swoje menu. Dziwne bo wcześniej jej nie wysypywało, miała tylko suchą skórę. Teraz myślę, że może to stąd to minimalne przybieranie na wadze.
U nas jeśli chodzi o zakupy, to Maja dostaje ciągle prezenty od rodziny i znajomych, więc z zabawek to jej tylko czarno-białe książeczki kupiłam.
Jaką wodę dajecie młodzieży? z butelki czy z niekapka ?
Ja dopiero dziś zaczęłam dawać wodę z niekapka przegotowana. Średnio za nią przepada. Pewnie mleczko smaczniejsze.

Aveline współczuję tego bólu. Jak sobie radzisz z podnoszeniem, noszeniem itp.? Ja mam od dawna problemy z kregoslupem dlatego od razu jak tylko bylam w stanie po porodzie zapisalam die na silke i chodze tak mniej wiecej 2 razy w tygodniu porobić ćwiczenia i ogólnie wzmocnić mięśnie. I jest na szczęście Ok. Spróbuj może delikatnie porobić ćwiczenia. Najlepiej jakby Ci jakiś fizjoterapeuta powiedział jakie dokładnie.
Ja mam od jakiegoś czasu problemy z lewa ręka a dokładnie kciuk i nadgarstek. Idę do osteopaty w przyszlym tyg ale prywatnie bo nie chce czekać. Jest babka wyspecjalizowana w schorzeniach pociazowych.

Kupiłam niekapka firmy nuk więc się chwalimy:) jest super. Dostaliśmy jeszcze podgrzewacz tej samej firmy. Teściowie nas rozpieszczają..

Olgierda, dobrze ze Stasiu juz lepszy. Może to od suchego powietrza bylo?
Ale masz fajnie z tymi dziadkami Stasia:biggrin2:
Oluś tez nie przepada za woda ale nie podajemy się. Kubeczka jeszcze nie mamy. Kupie za miesiac-dwa.
Mój kręgosłup tez wola o ratunek a nic z nim nie robię :sorry2:

reklama
Do góry